[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Sony » 21 maja 2016, o 23:28

rprzemko, wrzuć screena z ustawieniami jakie masz w VagCom.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6708
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez rprzemko » 22 maja 2016, o 12:08

Clipboard01.jpg
vag1

Clipboard02.jpg

Clipboard03.jpg


Sony a te wartosci workshop Code i VZ/Importer co oznaczają?
Avatar użytkownika
rprzemko
Forumowicz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 15 kwietnia 2010, o 12:46
Lokalizacja: Szczecin
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 16V BCB

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Sony » 23 maja 2016, o 16:15

Nie jestem pewien co te wartości oznaczają, ale sądzę, że są to kody oznaczające wykupienie licencji na program czy coś w ten deseń.
Wracając do tego co musisz zrobić... Zmień wartość Start Baud na 9600 i powinieneś się móc łączyć z silnikiem.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6708
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez rprzemko » 25 maja 2016, o 23:07

Dzięki Sony za pomoc. Masz u mnie :564:
Avatar użytkownika
rprzemko
Forumowicz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 15 kwietnia 2010, o 12:46
Lokalizacja: Szczecin
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 16V BCB

Re: [ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez 67igor1 » 18 lipca 2016, o 13:34

rprzemko napisał(a):...te wartosci workshop Code i VZ/Importer co oznaczają?

Oznaczają dokładnie Importera auta w danym kraju i jaki serwis (warsztat autoryzowany) programował moduł / auto...
Toledo: Obrazek Mii: Obrazek
Avatar użytkownika
67igor1
Forumowicz
 
Posty: 164
Dołączył(a): 10 listopada 2013, o 00:28
Lokalizacja: Londyn
Car: Toledo S '12
Engine: 1.2 TSi

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez pawel870 » 22 kwietnia 2017, o 22:02

posiada ktoś z was sterownik win10 do kabla VAG (chińczyk) na mikroprocesorze CH340T?
Avatar użytkownika
pawel870
Forumowicz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 7 grudnia 2011, o 16:40
Lokalizacja: Mikołów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 20V

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Bartek26 » 22 kwietnia 2017, o 22:13

Skill.... You can't buy it ....
Avatar użytkownika
Bartek26
Forumowicz
 
Posty: 589
Dołączył(a): 22 grudnia 2013, o 22:27
Lokalizacja: Żary
Car: Octavia RS
Engine: 1.8 20VT

Re: [ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez pawel870 » 22 kwietnia 2017, o 22:29

niestety nie działa mi to jak i inne sterowniki... Port status OK, Interface: not found :(
Avatar użytkownika
pawel870
Forumowicz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 7 grudnia 2011, o 16:40
Lokalizacja: Mikołów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 20V

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Bartek26 » 22 kwietnia 2017, o 22:37

widzi CI win ten kabel ? możesz ustawić port ? czy cały czas masz info że nie da się zainstalować tego ? może kwestia ustawien ....
Skill.... You can't buy it ....
Avatar użytkownika
Bartek26
Forumowicz
 
Posty: 589
Dołączył(a): 22 grudnia 2013, o 22:27
Lokalizacja: Żary
Car: Octavia RS
Engine: 1.8 20VT

Re: [ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez pawel870 » 22 kwietnia 2017, o 22:52

Windows widzi mi ten kabel, porty potrafie zmienić. VAG COM, VCDS wywalają te same komunikaty
Avatar użytkownika
pawel870
Forumowicz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 7 grudnia 2011, o 16:40
Lokalizacja: Mikołów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 20V

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron