[1L/1M] VAG Podstawy i teoria

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez Roxon40 » 7 października 2012, o 21:16

A czy ktoś z was ma sprawdzony program i może się "podzielić" który współpracuje z kabelkiem najlepiej Viakena z Win7 64bit ?

Mam VCDS Lite ale wiadomo że nie wiele moge zrobic bo to wersja niby testowa, mam Polski Vag 4,9 ale niby mogę wszystko ale jak chcę coś zrobić to przestaje się łączyć z autem. Trochę tak średnio mi się widzi tylko sprawdzenie błędów i ich skasowanie :/
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez atari » 7 października 2012, o 22:24

z 64bit jest problem. Ja ma na netbuku 7 32bit i normalnie mi chodzi vag com. MOze jakas wirtualna maszyne zainstaluje i tam XP 32bit.
atari
 

Postprzez Centek15 » 9 listopada 2012, o 20:49

Witam. Zaczynam przygodę z VAG-iem (kiedyś trzeba się tego nauczyć, zwłaszacz, że muszę pokasować masę błędów, skonfigurować automatyczne otwieranie szyb w module komfortu i parę inncyh drobnostek).
Moje autko to toledo 1L 2.0 8v z 92r (silnik 96r). Mam złącze do VAG'a w aucie pod zaślepką drążka zmiany biegów (dwa kable, biały i niebieski chyba 2-pin'owe)
Prosiłbym tylko i pomoc w doborze programu i okablowania żeby pasowało do mojego auta i działało na WIN 7 32bit.
Podajcie jakąś aukcję na allegro z takim programem i odpowiednim kablem (jak się nie mylę to jest OBD I ?? )
Dzięki z góry.

[ Dodano: 2012-11-09, 19:53 ]
Czy to będzie dobre? http://allegro.pl/interfejs-vag-usb-kkl ... 35548.html

[ Dodano: 2012-11-09, 19:56 ]
Widzę, że na większości aukcji piszę SEAT modele od 93r.... ja mam 92r, ale silnik 96 razem z komputerem przekładany, mam ABS, moduł komfortu, wtyczkę OBD... będzie to działać skoro pisze, że od 93r?
Był: 1L 2.0 8v 2E 115KM 1992r
/viewtopic.php?t=6298
Jest: 1L 2.0 16v ABF 159KM 1995r :)
/viewtopic.php?t=7999
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Centek15
Forumowicz
 
Posty: 670
Dołączył(a): 30 października 2011, o 17:55
Lokalizacja: Ruda Śląska
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 2.0 16V ABF

Postprzez szymekgd » 9 listopada 2012, o 21:58

Centek15 napisał(a):skonfigurować automatyczne otwieranie szyb w module komfortu


Marzyciel :)

Kup najtanszego viakena z obd1 i w zupelnosci wystarczy, wejdziesz w abs, immo (jezeli masz) i moze, ale niekoniecznie w silnik.
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 9 listopada 2012, o 22:20

A program myślę że VAG_COM 3.11 lub Polski Vag 4.9 powinien w zupełności wystarczyc
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez Centek15 » 9 listopada 2012, o 22:24

szymekgd napisał(a):
Centek15 napisał(a):skonfigurować automatyczne otwieranie szyb w module komfortu


Marzyciel :)

Czemu marzyciel? :D Słyszałem że jak ma się moduł komfortu, to można w niego wejść i zmienić te opcje, nawet na naszym forum to wyczytałem :D (przypominam, że moje auto ma silnik i większość elektryki w tym moduł itp z rocznika 1996)
Podacie jakąś aukcję na allegro z POLSKIM programem VAG i odpowiednim kablem? Od razu zamówię i będę mieć zabawę :)
Był: 1L 2.0 8v 2E 115KM 1992r
/viewtopic.php?t=6298
Jest: 1L 2.0 16v ABF 159KM 1995r :)
/viewtopic.php?t=7999
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Centek15
Forumowicz
 
Posty: 670
Dołączył(a): 30 października 2011, o 17:55
Lokalizacja: Ruda Śląska
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 2.0 16V ABF

Postprzez szymekgd » 10 listopada 2012, o 11:25

Centek15 napisał(a):Słyszałem że jak ma się moduł komfortu, to można w niego wejść i zmienić te opcje, nawet na naszym forum to wyczytałem :D


Ale w postach o 1M, u nas - posiadaczy czarnego pudelka nic nie poustawiasz.

Centek15 napisał(a):Podacie jakąś aukcję na allegro z POLSKIM programem VAG


Wygooglasz ez problemu.

Centek15 napisał(a):i odpowiednim kablem?


Wytarczy ten: http://allegro.pl/najtanszy-vag-usb-kkl ... 23990.html W naszych autach ma te same opcje co kabelek kkl+can - sprawdzalem.
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez Pendzik » 18 listopada 2012, o 21:26

Mam pytanie, czy ma ktoś dostęp do Polskiego Vaga 4,9 Jeśli tak proszę o podpowiedź w jaki sposób go zdobyć :?:
Avatar użytkownika
Pendzik
Forumowicz
 
Posty: 144
Dołączył(a): 28 sierpnia 2011, o 07:58
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Car:
Engine:

Postprzez Sony » 24 listopada 2012, o 15:35

Pendzik, napisz do mnie na PW i podaj adres email to Ci prześlę.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6696
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez Szczepan » 7 grudnia 2012, o 15:23

Panowie gdzie w vag można zobaczyć jaki prąd idzie z alternatora do aku?
Bo jestem pewien że kiedyś widziałem w vagcom w voltach.
''Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać.''
Avatar użytkownika
Szczepan
Forumowicz
 
Posty: 228
Dołączył(a): 11 września 2011, o 12:35
Lokalizacja: Turek
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron