[1L] Gdzie znajdę złącze diagnostyczne ?

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez peter174 » 10 stycznia 2010, o 12:12

bez problemu w necie znajdziesz to co było na płytce ... no chyba ze na płytce była pełna oryginalna werja programu z kodami ;-)
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
peter174
Moderator
 
Posty: 633
Dołączył(a): 1 sierpnia 2008, o 13:24
Lokalizacja: Białystok
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASZ

Postprzez Masa89 » 13 stycznia 2010, o 14:32

no ale czego szukać?:P
Masa89
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 października 2009, o 18:50
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez jonson22 » 13 stycznia 2010, o 14:38

masa89 daj e-maila to ci wyśle program polski

[ Dodano: 2010-01-13, 13:44 ]
jak co to ściągnij stąd http://www.vag-com.pl/
jonson22
Forumowicz
 
Posty: 788
Dołączył(a): 4 września 2009, o 00:36
Lokalizacja: Warszawa
Car: ...
Engine: ...

Postprzez Sebastian1987 » 17 stycznia 2010, o 18:24

No dobra . A jeśli nie mam wejścia nigdzie w wyżej wymienionych miejscach to co mam zrobić? Myślę nad podłączeniem się bezpośrednio do kompa ale nie znam wyprowadzeń....
Avatar użytkownika
Sebastian1987
Forumowicz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 2 listopada 2009, o 22:16
Lokalizacja: Sokołów Podlaski
Car:
Engine:

Postprzez CYRULIK » 17 stycznia 2010, o 18:33

podjedz do kumatego elektronika i posprawdxa błedy w aucie bez podłączania do kompa
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
CYRULIK
Junior Admin
 
Posty: 865
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:22
Lokalizacja: WPI MAZOWIECKIE (Sułkowice)
Car: Leon Zonki ;)
Engine: Moje S 2,5

Postprzez Sebastian1987 » 31 stycznia 2010, o 15:41

Po długim kopaniu kabli znalazłem dwie kostki. Białą i niebieską. Tylko są one identycznego kształtu i nie wiem czy to jest OBD. A znalazłem je pod dywanem :D

Obrazek

Obrazek
Avatar użytkownika
Sebastian1987
Forumowicz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 2 listopada 2009, o 22:16
Lokalizacja: Sokołów Podlaski
Car:
Engine:

Postprzez lukas_toledo » 2 lutego 2010, o 12:56

siema dokładnie takie same kostki znalazłem koło lewarka w moim toledo i nic wiele się z nich nie dowiedziałem zazwyczaj kostki OBD I są różne kształtem, nasze są identyczne kolory kabli też są inne od opisywanych na forach w tym temacie, ;-) życzę powodzenia ja narazie zostawiłem temat bo mam masę pracy i ustalenie co i jak z tymi kostkami musi u mnie poczekać pozdrawiam
2e 93r.
lukas_toledo
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 grudnia 2009, o 16:29
Lokalizacja: Kolbuszowa
Car:
Engine:

Postprzez pavel » 17 marca 2010, o 20:50

To są właśnie złącza OBD I. W tolkach z tych lat (91 - 95) służą tylko do diagnostyki abs-u (jeżeli samochód jest w ten system wyposażony). Złącze napewno działa bo sprawdzałem u siebie. Nie pamiętam teraz jak szły kable, ale wystarczy sprawdzić miernikiem w której kostce jest + i -, a w której linie i można działać ;-)
TDI engines are for senior citizens...
Avatar użytkownika
pavel
Forumowicz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 22:29
Lokalizacja: Nur / Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez adamwwy » 17 marca 2010, o 23:47

Jak to tylko do ABS-u?? Mi się łączy ze sterownikiem silnika i poduszki powietrznej
adamwwy
 

Postprzez Romano » 26 marca 2010, o 20:15

A ja mam takie pytanie: jak mogę sprawdzic temperaturę silnika ? Kupiłem ten kabelek http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=77 . Mam program Polski VAG 4.9 i Vag-Com 409 i 311. Niestety 409 i 311 po angielsku :/ :P Czy tymi programami można w ogóle to sprawdzic? Aha jeszcze jedno czy VCDS współpracuje z tym kablem? Próbowałem go załączyc ale nie wykrywa interface'u :(

[ Dodano: 2010-03-26, 19:56 ]
Już sam do tego doszedłem jak sprawdzic temperature. :) Jak możecie to napiszcie czy z tym kabelkiem współpracuje VCDS. Mi nie znajduje interface'u.
Romano
Forumowicz
 
Posty: 160
Dołączył(a): 26 października 2009, o 23:34
Lokalizacja: Katowice
Car:
Engine:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron