[1L] Gdzie znajdę złącze diagnostyczne ?

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez Lucas » 8 grudnia 2009, o 14:01

No to właśnie jest chyba coś takiego jak Tomas pisze, mój dziadek ma coś podobnego w Cinquecento, przykłada się tam jakiś breloczek, dioda mignie, zapiszczy i można odpalać :D
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez Masa89 » 8 grudnia 2009, o 15:58

nie znalazlem wejścia diagnostycznego... gdzie to może być? a co do tego to dziwne bo to dopiero zaczyna migać jak przekręce stacyjke i podczas jazdy ciągle miga a jak zgasze samochód to jest zgaszone.
Masa89
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 października 2009, o 18:50
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez szparagb » 9 grudnia 2009, o 19:54

Złącze diagnostyczne możesz mieć pod zaślepką obok włącznika świateł mijania lub przy drążku zmiany biegów (zdejmujesz mieszek, podnosisz ramkę okalającą drążek i tam powinno być złącze). Podobno gorzej wyposażone/ze słabszymi silnikami Tolki mogły nie mieć złącza.
Avatar użytkownika
szparagb
Forumowicz
 
Posty: 170
Dołączył(a): 2 maja 2009, o 19:55
Lokalizacja: Łódź
Car:
Engine:

Postprzez rydmar12 » 10 grudnia 2009, o 10:25

ja u siebje tez przeszukałem wszystkie mozliwe miejsca i nieznalazłem kostki diagnostycznej
Mariusz
Avatar użytkownika
rydmar12
Forumowicz
 
Posty: 220
Dołączył(a): 1 czerwca 2009, o 21:23
Lokalizacja: biskupiec
Car:
Engine:

Postprzez Masa89 » 10 grudnia 2009, o 12:49

Znalazłem !! :P szparagb miał racje u mnie jest pod meszkiem przy gałce zmiany biegów złącze obd1 dzięki za pomoc :)
Masa89
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 października 2009, o 18:50
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez lukas_toledo » 10 grudnia 2009, o 17:25

masa mam prośbe możesz zrobić zdjęcie twojego złącza OBD1 jakie są dokładnie twoje kostki i jakie kable (kolory) do nich przychodzą ja mam w tym miejscu co twoje (pisałem o tym w twoim zapytaniu "Wtyki do vag w toledo") chciałbym się upewnić że to te lub zupełnie co innego z góry dzięki.
2e 93r.
lukas_toledo
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 grudnia 2009, o 16:29
Lokalizacja: Kolbuszowa
Car:
Engine:

Postprzez Masa89 » 11 grudnia 2009, o 00:42

jutro postaram sie ci zrobić ale mam 2 wtyczki obok siebie jedna chyba niebieska a druga biała i od każdego odchodzą po 2 kabelki.
Masa89
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 października 2009, o 18:50
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez jonson22 » 28 grudnia 2009, o 13:25

wie ktos gdzi ejest wejscie do vaga w toledo 99 model 2000 czy to jest tam pod popielniczka przednia? na samym koncu jest zaslepka i po jej wyjeciu sa jakies wtyki wyglada mi to na obd2 ?
jonson22
Forumowicz
 
Posty: 788
Dołączył(a): 4 września 2009, o 00:36
Lokalizacja: Warszawa
Car: ...
Engine: ...

Postprzez peter174 » 28 grudnia 2009, o 15:19

tak dokładnie jest pod popielniczką za zaslepką
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
peter174
Moderator
 
Posty: 633
Dołączył(a): 1 sierpnia 2008, o 13:24
Lokalizacja: Białystok
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASZ

Postprzez Masa89 » 10 stycznia 2010, o 11:31

Mam jeszcze prośbę... zakupiłem kabel obd2 do którego dostałem płytkę i nie wiem co tam było ale na pewno jakieś sterowniki i ta płytka mi się połamała (nie wiem jakim cudem). Jest możliwość ściągnięcia z neta tego co tam było? :P Kabel jest na usb
Masa89
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 października 2009, o 18:50
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron