[1L] Gdzie znajdę złącze diagnostyczne ?

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1L] Gdzie znajdę złącze diagnostyczne ?

Postprzez Masa89 » 3 listopada 2009, o 14:51

Witam chciałbym się dowiedzieć czy moim tolku 1l 94r. 90KM znajde wejście obd2 do diagnostyki vag? bo z tego co czytałem to obd2 jest od 93r w seatach. Gdzie go dokładnie znajde i sorki jeśli powtarzam temat jeśli taki już był.

Ten temat może posłużyć też innym którzy nie wiedzą gdzie znaleźć takie wejście w swoim aucie.
Ostatnio edytowano 2 lutego 2010, o 13:28 przez Masa89, łącznie edytowano 1 raz
Masa89
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 października 2009, o 18:50
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez peter174 » 3 listopada 2009, o 15:06

[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
peter174
Moderator
 
Posty: 633
Dołączył(a): 1 sierpnia 2008, o 13:24
Lokalizacja: Białystok
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASZ

Postprzez godles_ » 3 listopada 2009, o 17:43

powinno być pod pierwszą zaślepką z lewej strony od kierownicy w tym rządku którym jest włącznik świateł, ale prawdopodobnie będziesz miał wejście obd1 (ja mam tak w tolku95)
gdzieś na forum jest rysunek do tego
Avatar użytkownika
godles_
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 27 września 2009, o 20:13
Lokalizacja: Łomża/Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez CYRULIK » 3 listopada 2009, o 17:54

obd2 jest dopiero w toledo 1M
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
CYRULIK
Junior Admin
 
Posty: 865
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:22
Lokalizacja: WPI MAZOWIECKIE (Sułkowice)
Car: Leon Zonki ;)
Engine: Moje S 2,5

Postprzez Lucas » 3 listopada 2009, o 18:07

no właśnie. OBD1 jest chyba nawet w tych poliftowych 1L
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez CYRULIK » 3 listopada 2009, o 18:41

Lucas napisał(a):OBD1 jest chyba nawet w tych poliftowych 1L
nawet napewno :)
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
CYRULIK
Junior Admin
 
Posty: 865
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:22
Lokalizacja: WPI MAZOWIECKIE (Sułkowice)
Car: Leon Zonki ;)
Engine: Moje S 2,5

Postprzez Masa89 » 6 grudnia 2009, o 22:13

z pliku z wejściami diagnostycznymi piszę że wejście znajduje się po prawej stronie za stacyjką lecz nic tam takiego nie mam (chyba że musiał bym te osłony zdjąć) choć mam bardzo dziwne urządzonko za stacyjką wbudowane w deske a mianowicie 2 styki na wierzchu i wyżej dioda która miga jak silnik działa lub stacyjka jest przekręcona. Wiem że idą 2 kable od tego każdy od innego styku i idzie to sobię gdzieś... nie wiem gdzie :P mam zrobione zdjęcie jak dam rade to dzisiaj jeszcze wrzuce ale powiedzcie mi gdzie znajduje się te wejście obd1 bo już wiem że obd2 nie ma.
Masa89
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 października 2009, o 18:50
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez lukas_toledo » 7 grudnia 2009, o 19:49

siemka masa89 w moim 1L OBD jest obok lewarka zmiany biegów po prawej stronie kanału
2e 93r.
lukas_toledo
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 grudnia 2009, o 16:29
Lokalizacja: Kolbuszowa
Car:
Engine:

Postprzez Masa89 » 8 grudnia 2009, o 00:25

aha jutro sprawdze i zobacze czy też je tam mam. A to jest to coś co nie wiem czym jest :P
Obrazek
Masa89
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 października 2009, o 18:50
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez Tomas » 8 grudnia 2009, o 09:10

Dla mnie wygląda jak imobilizer od jakiegoś alarmu czy cuś. Może kiedyś miał przy kluczykach taką kostkę co się tam wkładało i jak diodka się zapalała, to dopiero można było odpalić autko. No ale głowy za to nie dam.
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
Avatar użytkownika
Tomas
Sponsor
 
Posty: 815
Dołączył(a): 10 lipca 2008, o 11:29
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron