[1M] Licznik chwilowe spalanie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez Nare » 29 grudnia 2015, o 21:09

Witam.
problem jaki mam to przestawiłem sobie chwilowe spalanie w samochodzie studiując program polski vag 4.9
na wolnych obrotach pokazuje mi 0.0 a pokazywał tak 0.6.
Jadąc lekko dotykając gaz spalanie skacze nawet do 120 l a im mocniej docisnę gaz tym mniej pokazuje
jeśli ktoś się zna na tym problemie proszę o pomoc :)
Nare
Forumowicz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 16 stycznia 2014, o 00:02
Lokalizacja: Stronie małopolska
Car: Seat toledo m2
Engine: 1.9TDI ASZ 130km

[1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez Sony » 29 grudnia 2015, o 21:13

Nare, skoro przestawiłeś to teraz zrób odwrotną procedurę i po temacie. Możesz również spróbować przywrócić ustawienia fabryczne lub wprowadzić fabryczną wartość w adaptacji. Nie pytaj mnie gdzie, bo nie bawiłem się ze spalaniem chwilowym. Zapewne jednak w grupie 017 Instruments.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6694
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez Nare » 29 grudnia 2015, o 21:20

własnie problem jest taki ze nie wiem jak to ugryźć ;/ bo chciałem skasować żółtą kontrolkę od oleju i mi się udało ale cyklem coś dodatkowo i tak mi wyszło;/ i nie wiem na którym to kanale zrobiłem ;/.
Sony jeszcze powiedz mi jak się robi ustawienie fabryczne :) jeśli wiesz. i przepraszam za głupie pytania dopiero się uczę :565:
Nare
Forumowicz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 16 stycznia 2014, o 00:02
Lokalizacja: Stronie małopolska
Car: Seat toledo m2
Engine: 1.9TDI ASZ 130km

[1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez Sony » 29 grudnia 2015, o 21:22

Nare, kto pyta nie błądzi ;) Musisz wejść w adaptację na danym kanale i tam na pierwszym podkanale, czyli 00 nacisnąć Test oraz Save :)
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6694
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez Nare » 29 grudnia 2015, o 21:35

spoko z tego co wiem to dany kanał za coś odpowiada :D czyli wchodzę w licznik szukam danego kanału i mu daje 00 żeby go zresetować :D
Sony jeszcze takie jedno male pytanie chciałem sobie zrobić domykanie i otwieranie szyb z kluczyka jak mam to znaleźć ?
:-D
Nare
Forumowicz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 16 stycznia 2014, o 00:02
Lokalizacja: Stronie małopolska
Car: Seat toledo m2
Engine: 1.9TDI ASZ 130km

[1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez Sony » 29 grudnia 2015, o 22:05

Wchodzisz w licznik, następnie w adaptację i na kanale 00 robisz Test + Save! Reszta kanałów 01,02,03 za coś odpowiada i nie możesz ot tak sobie zmienić wartości. Nie pamiętam jedynie czy w 00 musisz wprowadzić jakąś wartość (jeśli tak to będzie to cyfra 1) czy nie. Musiałbym usiąść przy VAGu to z miejsca bym powiedział.

P.S. Odnośnie domykania szyb poczytaj sobie tutaj, bo ten wątek nie jest odpowiednim miejscem na takie dyskusje: viewtopic.php?f=12&t=796&p=9565&hilit=szyb#p9565
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6694
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez Nare » 29 grudnia 2015, o 23:10

dziękuje jak nie nie będę dawał sobie rady to będę prosił cię o pomoc :)
Długo się uczyłeś vaga ??
Nare
Forumowicz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 16 stycznia 2014, o 00:02
Lokalizacja: Stronie małopolska
Car: Seat toledo m2
Engine: 1.9TDI ASZ 130km

[1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez Sony » 30 grudnia 2015, o 00:30

Długo to pojęcie względne. Jednak chyba w miarę szybko mi to przyszło - uczyłem się na swoim aucie.
Tak czy siak VAGowiec amator ze mnie ;)
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6694
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez Nare » 3 stycznia 2016, o 21:43

udało się znalazłem co było przyczyną :D naprawiłem działa wszystko :D
Nare
Forumowicz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 16 stycznia 2014, o 00:02
Lokalizacja: Stronie małopolska
Car: Seat toledo m2
Engine: 1.9TDI ASZ 130km

Re: [1M] Licznik chwilowe spalanie

Postprzez kornat » 3 stycznia 2016, o 23:29

Nare napisał(a):udało się znalazłem co było przyczyną :D naprawiłem działa wszystko :D

Wypadało by napisać co było przyczyną dla potomnych ;)
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Następna strona

Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron