[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, gurszczak, Roxon40

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Sony » 3 września 2019, o 08:44

Spróbuj takich ustawień:
Start baud: 9600
Blk int: 25
Char int: 0

Na przyszłość z kolei dopisuj się do istniejących wątków.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6840
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Re: [ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez rafal » 3 września 2019, o 21:26

Witaj.
Tak mam ustawione.
Odłączałem:
- radio
- moduł komfortu
- centralny zamek w drzwiach kierowcy

Coś jeszcze można odłączyć ?
rafal
Forumowicz
 
Posty: 14
Dołączył(a): 3 kwietnia 2018, o 09:24
Lokalizacja: Wrocław
Car: Seat Toledo 2
Engine: 1.9 TDI AHF

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Sony » 4 września 2019, o 00:33

Jaki jest sens odłączania tych rzeczy, bo nie do końca rozumiem logiki takowego działania? Spróbuj na innym kablu się połączyć, ewentualnie zobacz jak będzie to wyglądało na programie Polski VAG 4.9

Jaki masz system operacyjny w lapku?
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6840
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez rafal » 4 września 2019, o 07:19

Odłączyłem te rzeczy ponieważ z nimi też można się połączyć z VAGA. Pomyślałem, że któryś z tych elementów może psuć komunikacje - jakieś zwarcie na linii robić lub coś takiego.
Zakupiłem już kabel z VIAKENA i zobaczę czy się poprawi.
Na lapku mam Windows 10.

Dziwne jest to, że jak mam przekręcony kluczyk to moge się połączyć ze sterownikiem silnika. Jak odpalę silnik połączenie znika i jest "no response"
rafal
Forumowicz
 
Posty: 14
Dołączył(a): 3 kwietnia 2018, o 09:24
Lokalizacja: Wrocław
Car: Seat Toledo 2
Engine: 1.9 TDI AHF

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Sony » 4 września 2019, o 09:25

Dziwne to jest to, że na Win 10 działa Ci VAGCOM w starej wersji :) Spróbuj sobie zainstalować nowszą wersję, tylko na czas instalacji odłącz antywirusa:
VCDS 1.2
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6840
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez rafal » 4 września 2019, o 09:40

dzięki za pomoc. Dzisiaj zainstaluje i sprawdzę czy zainstalowanie tej wersji coś pomoże.

EDIT:
OK.
U mnie sprawa się wyjaśniła.
Na starym (niebieskim) kablu z programem VCDS nie działało na włączonym silniku.
Użyłem drugiego kabla kupionego z Viakena i ten kabel sie skomunikował. Na włączonym silniku może zalogować się do sterownika silnika i odczytywać parametry.
Może ta wiadomość komuś również pomoże.
rafal
Forumowicz
 
Posty: 14
Dołączył(a): 3 kwietnia 2018, o 09:24
Lokalizacja: Wrocław
Car: Seat Toledo 2
Engine: 1.9 TDI AHF

Poprzednia strona

Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron