[1M] Lampy przednie źle świecą :(

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez Prasel93 » 26 stycznia 2015, o 19:28

Moge sprobowac ale i tak na 3 pinie nie mam +12V.

[ Dodano: 2015-01-26, 18:28 ]
A da rade wyciagnac ten regulator bez sciagania tego calego plastiku pod kierownica. Wiem ze sam wlacznik mozna.
Prasel93
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 20 października 2014, o 19:18
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez vwir » 26 stycznia 2015, o 22:39

Włącznik wychodzi razem z regulatorem. Nie trzeba niczego rozbierać.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez Prasel93 » 30 stycznia 2015, o 20:44

Witajcie. Jutro bede mial czas i chce cos pogrzebac przy tych silniczkach od swiatel.
I mam prosbe, jesli ktos moglby wrzucic schemat lub opis wtyczek od lampy oraz od regulatora we wnetrzu auta. Byloby mi latwiej gdybym wiedzial co od czego jest. :lol:
Prasel93
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 20 października 2014, o 19:18
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez vwir » 30 stycznia 2015, o 20:51

Mam do audi A3. Połączenia te same, ale kolory kabli mogą być różne.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez Prasel93 » 1 lutego 2015, o 18:22

To dawaj co masz. Podeslij tutaj lub meila: matthew293@o2.pl .Jutro bede sie bawil z tym a takie schematy zawsze to jakas podpowiedz.

[ Dodano: 2015-02-01, 17:22 ]
Dobra, sprawa wyglada nastepujaco; Na kostce do silniczkow mam tylko zasilanie na srodkowym i nic wiecej. Na kostce regulatora mam zasilanie na 2,4,6,7 pinie, na zadnym pinie nie widze gdy przelaczam na regulatorze 0,1,2,3 zeby gdzies bylo napiecie. Sprobuje jeszcze w tygodniu tak jak mowiles poprowadzic z 3 pinu regulatora na srodkowy do wtyczki oraz podepne do wtyczki zasilanie i mase i zobacze czy ruszy. Jesli to nic nie da to moze jeszcze byc regulator uszkodzony, a jak nie no to daje to chyba elektrykowi.

Pytanko jeszcze czy na regulatorze 3 pin(kabel brazowo-bialy) jest na pewno odpowiedzialny za sterowanie silniczkow??
Prasel93
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 20 października 2014, o 19:18
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez vwir » 1 lutego 2015, o 21:41

Tak. Prowadzi bezpośrednio do silniczka..
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez Prasel93 » 2 lutego 2015, o 12:25

Probowalem twoim sposobem ale dalej nic. Wogle nie ma napiecia na 3 pinie regulatora, nawet gdy przelaczam na nim. Do tego przestal mi dzialac climatronic i nie pokazuje temperatury na wyswietlaczu, gdzies musialo sie spieci zrobic. Bezpieczniki OK. Wiesz moze co moglo sie stac??

[ Dodano: 2015-02-02, 11:25 ]
Z klimatronikiem se poradzilem juz, bezpiecznik pod maska sie spalil przy nozce. Juz nie mam wiecej pomyslow jak podpiac te silniczki. Kontrolka poduszek mi wyskoczyla do tego wiec chyba dam se spokoj i oddam to elektrykowi zeby wiecej szkod nie narobic bo jednak elektryka to ciezka rzecz i trzeba sie znac na tym.
Prasel93
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 20 października 2014, o 19:18
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez vwir » 2 lutego 2015, o 12:29

No chyba masz rację. Generalnie to co trzeba zrobić jest bardzo proste - na tym schemacie ktory Ci podesłałem to elementy 112, 113 i 114 i trzeba je po prostu ze sobą spiąć. Ale jeśli nie masz o tym pojęcia to może lepiej odpuść.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez Prasel93 » 2 lutego 2015, o 20:49

Tak czy inaczej dzieki za pomoc :mrgreen: Probowalem ale az tak sie nie znam :-P

[ Dodano: 2015-02-02, 19:49 ]
Kurde sprawa niby prosta ale caly czas mnie meczy. Chyba jeszcze jutro sprobuje ale powiedz mi jedno. Czy na 3 pinie regulatora(sterujacym) ma byc jakiekolwiek napiecie po podlaczeniu wtyczki lub po przekrecaniu od 0 do 3 na regulatorze. Ponoc ma tam byc coraz wieksze napiecie w zaleznosci od przelaczania od 0-3 na regulatorze a u mnie nic.
Prasel93
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 20 października 2014, o 19:18
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez vwir » 2 lutego 2015, o 21:58

Światła mijania masz włączone, zapłon włączony? Wtyczka wpięta w regulator? Sprawdź, czy na pinie 4 regulatora jest 12V.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron