[1M] Lampy przednie źle świecą :(

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Lampy przednie źle świecą :(

Postprzez Prasel93 » 14 listopada 2014, o 19:25

Witam. Niedawno kupilem swojego tolka i mam problem z przednimi lampami. Otoz swieca za nisko, zle oswietlaja droge itp gdy jest ciemno. Wymienialem chlodnice klimy i odrazu wyciagnalem lampy i podkrecilem na maks do gory ale to jest za malo. Nie mam silniczkow, musialem robic to recznie. Po dluzszych ogledzinach wiem ze auto bylo bite lecz dobrze je ktos naprawil. I podejrzewam ze moga to byc jakies tanie podrobki lamp. Mial ktos podobna sytuacje z lampami, albo wie jak je podciagnac do gory??
Prasel93
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 20 października 2014, o 19:18
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez Sony » 15 listopada 2014, o 23:52

Prasel93, lampy możesz jedynie ustawić na śrubach lepiej i to tyle. Najlepiej jakbyś założył oryginalne Valeo :) Ja w aucie miałem lampy firmy TYC, a jak zmieniłem na oryginalne to niebo a ziemia ;-)
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6696
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez vwir » 16 listopada 2014, o 00:00

Silniczków nie ma, bo ktoś ich nie założył, czy w ogóle nie ma na nie miejsca? Jeśli powinny być a ich nie ma to nie ustawisz odbłyśników.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez haszczu » 16 listopada 2014, o 00:02

vwir, ostatnio widziałem zamienniki firmy Sonar i lampy były bez regulacji elektrycznej bez możliwości dołożenia
Było 1.8 20v AGN 125KM
Jest 1.8 20VT AUQ 180KM

Polary, kubki termiczne i breloki klubowe - PW, tel: 795-952-746
Avatar użytkownika
haszczu
Moderator
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 1 marca 2013, o 19:50
Lokalizacja: Pilzno
Car: Toledo 1M
Engine: 1.8 20VT AUQ

Postprzez vwir » 16 listopada 2014, o 09:31

No dlatego pytam, czy nie ma bo ktoś nie założył, czy nie ma na nie miejsca ;)
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez Prasel93 » 16 listopada 2014, o 18:11

Miejsce jest tylko nie ma silniczkow.
Prasel93
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 20 października 2014, o 19:18
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez vwir » 16 listopada 2014, o 21:53

To je załóż. Inaczej nie dojdziesz z tym do ładu. Generalnie brakuje jednego punktu podparcia w lustrach i nie dość, że są za nisko, to podskakują na nierównościach i bedą Ci szybko padać żarówki.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez Prasel93 » 19 stycznia 2015, o 16:04

Witajcie. A powiecie mi od czego sa w lampie 3 kabelki(czerwony, niebieski i czarny) z wtyczka na koncu 3-pinowa. Wychodza z lampy ale nie sa do niczego podlaczone. Wie ktos, ma ktos takie ???
Prasel93
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 20 października 2014, o 19:18
Lokalizacja: Legnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez vwir » 19 stycznia 2015, o 16:07

Podeślij zdjęcie.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez Kitaj » 19 stycznia 2015, o 16:27

a to nie bedzie przypadkiem od silniczka sterowania lampami?
Było:
Toledo 1M 1.9 AGR+ [*] :(
------------------------------
Jest:
:579: :585: BMW E46 XD M57D30 "Karwan" :585: :579: Obrazek
Audi A6C5 Quattro 2.8ALG Pb+Lpg "Nocny Pogromca" :evilbat:
------------------------------
Avatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
 
Posty: 2815
Dołączył(a): 1 lipca 2008, o 23:52
Lokalizacja: Okolice Oławy
Car: E46 330xd/A6 C5 2.8
Engine: M57D30/2.8 ALG

Następna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron