[1M] Brak świateł STOP

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Brak świateł STOP

Postprzez imamec » 21 listopada 2009, o 22:59

Witam,

Posiadam Toledo 1.6 8v 2000r.Otóż spotkałem sie z następującym problemem, Na początku przeświecało dodatkowe trzecie światło(w klapie)bez wcisniętego Hamulca, po wciśnięciu pedału hamulca świeciło normalnie, a boczne lampy stopu Wogóle nie świeciły.Teraz nie prześwieca, po naciśnięciu pedału hamulca trzecie światło świeci normalnie, a pozostałe światła Stop wogole nie świecą.

Odrazu mówie, że Bezpieczniki sprawdzałem, i sa dobre.Automat najwyrazniej działa bo włącza prawidłowo trzecie światło Stop(w klapie)
Żarówki są sprawne, Nie wiem tylko gdzie znajduje się przekaźnik od świateł stopu, Gdyby ktoś mogł to prosiłbym o zdjęcia znajdowania się przekaznika, i pomoc.

Dziękuje!
Ostatnio edytowano 28 stycznia 2014, o 10:21 przez imamec, łącznie edytowano 2 razy
imamec
 

Postprzez Lucas » 21 listopada 2009, o 23:10

Kolego najpierw tutaj zajrzyj : viewtopic.php?t=12
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez airvolf » 8 stycznia 2010, o 15:34

wyciagnij z tylnych lamp gniazda zarowek sprawdz te metalowe sciezki moze szlak je trafił od korozji jak u mnie
airvolf
 

Postprzez Gonzales » 18 października 2010, o 10:07

mam ten sam problem w moim Tolku 1L i nie wiem jak usunąć tą usterke :( może ktoś pomoże??
Gonzales
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 października 2010, o 16:24
Lokalizacja: Ostrzeszów( POT )
Car:
Engine:

Postprzez maniekmc » 18 października 2010, o 12:36

wymien czujnik stopu, znajduje się przy pedałach.
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez rafik » 1 grudnia 2010, o 22:04

maniekmc napisał(a):wymien czujnik stopu, znajduje się przy pedałach.

Dokładnie tak! Miałem to u siebie! Mój problem rozwiązany! :mrgreen:
rafik
Sponsor
 
Posty: 299
Dołączył(a): 28 listopada 2010, o 21:02
Lokalizacja: INOWROCŁAW
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 20 sierpnia 2012, o 21:02

Odgrzeję trochę temat.
Miał ktoś problem ze światłem stop w blendzie?
U mnie się on lekko żaży,pozostałe stopy działają prawidłowo,zna ktoś przyczynę tej usterki?
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez magik44 » 14 grudnia 2013, o 18:13

U mnie to samo lekko się świeci migając. Pozostałe stopy ok. Zna ktoś przyczynę?
magik44
Forumowicz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 21 czerwca 2010, o 21:15
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 14 grudnia 2013, o 18:35

magik44 napisał(a):U mnie to samo lekko się świeci migając. Pozostałe stopy ok. Zna ktoś przyczynę?

U mnie winne były zaśniedziałe kostki,przemyte IPA wszystko wróciło do normy.
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez Icefire » 14 grudnia 2013, o 20:10

czujnik stopu kolego Ci pada ;p glupia sprezynka a tyle problemu ;p
Oby dalej i do przodu ;)
Avatar użytkownika
Icefire
Forumowicz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 11 października 2013, o 14:35
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron