[1M] Światła mijania - problem

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez jakub_bb » 7 marca 2012, o 18:41

raczej włącznik
Avatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz
 
Posty: 1154
Dołączył(a): 6 marca 2010, o 00:47
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Car: Audi A4 B6
Engine: 1.9 TDI AWX

Postprzez lucassiuss » 7 marca 2012, o 18:56

ja miałem problem z manetką ale nic mi nie działo się z światłami jeżeli coś grzebać z manetką to najpierw wpsikaj tam w tą manetkę kontakt u mnie problemy z manetka od razu znikły jakieś czary a jeżeli nie to szukaj w przełączniku na forum masz manual jak rozłożyć przełącznik na części i może czyszczenie pomoże

viewtopic.php?t=1828
[url=http://www.toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=4955&start=0[IMG]lucassiuss Toledo 1.9TDI ASV[/url]
Avatar użytkownika
lucassiuss
Forumowicz
 
Posty: 475
Dołączył(a): 12 czerwca 2011, o 13:17
Lokalizacja: Smardzewice
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez Tolo20V » 7 marca 2012, o 19:51

Bo światła postojowe są przeciwmgielne tez tylko tych mijania brak ,patrzyłem bezpieczniki są dobre ale prąd nie dochodzi do bezpieczników od mijania i Elektryk twierdzi ze to właśnie ta manetka jest już zużyta
Moc Jest Bogiem Prędkość Nałogiem Seat Podstawą 20V Zabawą :]
Avatar użytkownika
Tolo20V
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączył(a): 12 września 2011, o 12:11
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez Pawka666 » 10 sierpnia 2012, o 23:27

Witam Panowie,

Mam podobny problem, a mianowicie nie świecą się przednie światła mijania. Sprawdziłem żarówki i bezpieczniki są ok. pozycja świecie wszystkie pozostałe światła świecą. Sprawdziłem gniazdo bezpiecznika miernikiem pozycja 19 i 20 brak napięcia.
Gdzie tkwi przyczyna co jeszcze mogę sprawdzić?
Dodam że do tej pory światła działały normalnie dziś kilka razy odpalałem i wszystko działało a nagle wieczorem chce wyjechać a tu egipskie ciemności. :(
...do zobaczenia na drodze...
Pawka666
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 26 lipca 2012, o 00:00
Lokalizacja: Trójmiasto, Grudziądz
Car: ...
Engine: ...

Postprzez Kuri22 » 10 sierpnia 2012, o 23:31

Pawka666, ja miałem podobny problem z jedną lampą (zamiennik depo) i winna była wtyczka przy lampie która nie kontaktowała :)
Ostatnio edytowano 11 sierpnia 2012, o 00:47 przez Kuri22, łącznie edytowano 1 raz
“Z jaką maksymalną prędkością można przejechać ten zakręt? Z każdą…” (Sobiesław Zasada)
Obrazek
Avatar użytkownika
Kuri22
Forumowicz
 
Posty: 172
Dołączył(a): 16 marca 2012, o 20:36
Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 8V AKL

Postprzez Pawka666 » 11 sierpnia 2012, o 00:25

ale jeśli miałaby to być wtyczka przy lampie czemu nie ma napięcia pod bezpiecznikiem? myślę że problem jest gdzieś w okolicach włącznika ale nie mam żadnego schematu żeby to posprawdzać
...do zobaczenia na drodze...
Pawka666
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 26 lipca 2012, o 00:00
Lokalizacja: Trójmiasto, Grudziądz
Car: ...
Engine: ...

Postprzez szymekgd » 11 sierpnia 2012, o 08:55

Pawka666, mowisz i masz:
[center]
Obrazek[/center]
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez Pawka666 » 11 sierpnia 2012, o 13:03

szymekgd, podziękował idę do garażu szukać usterki.. swoją drogą widzę że jesteś z okolicy może polecisz jakieś dobrego elektryka?

winny znaleziony! okazało się że to włącznik po rozebraniu przy jednym pinie nadtopiony plastik uniemożliwiał poruszanie się styku zostało jeszcze podlutować i odpowiednio dogiąć i będzie działać


Foto 1
Foto 2
...do zobaczenia na drodze...
Pawka666
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 26 lipca 2012, o 00:00
Lokalizacja: Trójmiasto, Grudziądz
Car: ...
Engine: ...

Postprzez szymekgd » 12 sierpnia 2012, o 12:13

Kumplowi w 4 letniej fabii przelacznik identycznie sie stopil, w ASO zlupili go na ponad 600zl...
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez Pawka666 » 12 sierpnia 2012, o 16:16

no mój ma trochę więcej a to dopiero pierwsza tego typu usterka :D ale już działa, oczyściłem styki, podgiąłem przydałoby się je przelutować jeszcze ale nie mogłem wczoraj nigdzie lutownicy dorwać więc póki działa nie ruszam :D

jak szukałem to najtańszy zamiennik coś koło 300zł a ori ponad 500zł tak jak mówisz...

teraz zabieram się za kable w klapie bo chyba któryś się przełamał bo tyle halogeny palą mi bezpiecznik...
...do zobaczenia na drodze...
Pawka666
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 26 lipca 2012, o 00:00
Lokalizacja: Trójmiasto, Grudziądz
Car: ...
Engine: ...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron