[1M] Światła mijania - problem

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Światła mijania - problem

Postprzez Lukas » 7 listopada 2009, o 17:59

Witam
Mam może i głupi problem, nie mam napięcia na lewym świetle mijania, myślałem że to żarówka, albo bezpiecznik ale to nie to. Czy to wina jakiegoś przekaźnika, czy po prostu gdzieś nie ma styku?? Jak to mogę sprawdzić i naprawić.
Jeszcze mam problem ze wstecznym światłem cofania. Przy jeździe to tyłu nie świeci się cały czas tylko przerywa, jak by nie było styku. Gdzie może się znajdować włącznik tego światła?
Jutro rano mi jest auto potrzebne a tu taki problem. Proszę o pomoc.
Ostatnio edytowano 7 marca 2012, o 21:09 przez Lukas, łącznie edytowano 1 raz
Lukas
 

Postprzez Kitaj » 7 listopada 2009, o 18:33

Co do wstecznego to sprawdz kable które ida w klapie bagaznika. Od ciaglego otwierania i zamykania poprostu pękaja u mnie tak było. A co do swiateł mijania to niestety nie wiem
Avatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
 
Posty: 2815
Dołączył(a): 1 lipca 2008, o 23:52
Lokalizacja: Okolice Oławy
Car: E46 330xd/A6 C5 2.8
Engine: M57D30/2.8 ALG

Postprzez Matys28 » 8 listopada 2009, o 15:34

Sprawdz tez czujnik swiatla wstecznego,moze nie byc styku,ten czujnik kosztuje jakies 15pln,u mnie tak bylo.a z mijania nie mam pojecia
Matys28
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 3 października 2009, o 12:45
Lokalizacja: kozienice
Car:
Engine:

Postprzez toledziak95 » 8 listopada 2009, o 16:28

Oj jeśli mijania nie ma to albo włącznik albo przerwa w obwodzie...
Avatar użytkownika
toledziak95
Forumowicz
 
Posty: 401
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:25
Lokalizacja: Czeremcha/Białystok
Car:
Engine:

Postprzez Lucas » 8 listopada 2009, o 19:42

Jeśli chodzi o światła wsteczne to ja któregoś pięknego dnia sobie urwałem końcówkę tej wtyczki przy czujniku wstecznego (koło akumulatora). Moze też masz taki problem
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez Lukas » 9 listopada 2009, o 19:12

Dziś zajrzałem jeszcze raz pod maskę i się porobiły cuda. Teraz lewe świeci dobrze a w prawej lampie zamiast światła mijania świeci się drogowe, no cuda na kiju. Gdzie się znajdują przekaźniki, tam chyba musze zajrzeć.
Lukas
 

Postprzez toledziak95 » 9 listopada 2009, o 20:35

Oj w takim wypadku to brak masy czyni te cuda...
Avatar użytkownika
toledziak95
Forumowicz
 
Posty: 401
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:25
Lokalizacja: Czeremcha/Białystok
Car:
Engine:

Postprzez Lukas » 9 listopada 2009, o 21:16

Chodzi o to że włanczam mijania a zapala się drogowe :shock:
Lukas
 

Postprzez Lucas » 10 listopada 2009, o 00:48

Jak już się czepiam pierdółek to spójrz czy tą klapką zasłaniającą reflektor nie przycinasz kabla.
Podkreślam że nie chodzi mi o dekielek od lampy tylko o plastikowy element między lampą a akumulatorem.
Ja sobie kiedyś przycinałem lekko i miałem dobre zwarcia :D
Coś właśnie w stylu tego co opisujesz :P
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Problem ze światłami Mijania

Postprzez Tolo20V » 7 marca 2012, o 14:38

Panowie mam problem dotyczący świateł mijania wgl nie wlanczaja sie jaki może być tego problem ? myśle że to włącznik ale byłem u Elektryka i on powiedział że to jest ta manetka od kierunków wszystkiemu winna czy to na pewno to ?z Góry Dzięki za ODP ;-)
Moc Jest Bogiem Prędkość Nałogiem Seat Podstawą 20V Zabawą :]
Avatar użytkownika
Tolo20V
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączył(a): 12 września 2011, o 12:11
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: devilne i 3 gości

cron