[1M] Problem z włącznikiem świateł

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez kebziu » 5 kwietnia 2012, o 08:55

znam ten problem... u mnie pomogła wymiana i spokój...koszt jak znajdziesz to za 50 zł... ale widziałem też po 150 - 200 zł... pasuje też od vw...
Kebziu
Polecam RB auto Olsztyn ulica Kołobrzeska 50.
Avatar użytkownika
kebziu
Forumowicz
 
Posty: 197
Dołączył(a): 11 listopada 2011, o 22:52
Lokalizacja: Jednorożec
Car:
Engine:

Postprzez Progresywny » 8 kwietnia 2012, o 00:22

napewno od vw pasuje?? jak tak to od jakich modeli? leon/toledo napewno... a Golf iv już na bank ma co innego.

Ten włącznik trzeba razem z tą ramką wymienic/kupić?? czy da się wyciągnąc z niej i "gołego" szukac?
Progresywny
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 kwietnia 2012, o 00:58
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Car:
Engine:

Postprzez Pako162 » 21 września 2012, o 22:55

Witam. Miałem taki sam problem co Wy ale szukajac tanszego rozwiazania rozebrałem wlacznik. Padly mi wtedy wlasnie pozycyjne z prawej strony P i T. Wystarczylo przeczyscic zasniedziale styki. W zwiazku z swiecacymi halogenami w moim przypadku dalo sie to zreanimowac :P. Plastikowy walek , który poruszany jest pokretłem manewruje dwoma małymi popychaczami, które odpowiadaja za załączanie światel przeciwmgłowych P i T. W moim Tolku popychacz od przednich swiatel byl troche przytopiony w zwiazku z czym skrócił sie i nie rozłaczał odpowiednio tych świateł. Po odpowiednim "wyprofilowaniu" styku , który musi przylegac scisle do popychacza wszystko wrociło do normy. Operacja powiodła się, kasa zaoszczędzona, browar wypity :P i wszystko gra. Polecam to kazdemu kto ma problem z halogenami w swoim Tolku. Zabiegł trwał ok poł godziny ale efekt zadowalajacy :P.
Pako162
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 kwietnia 2011, o 10:26
Lokalizacja: Radom
Car:
Engine:

Postprzez redwolf » 28 grudnia 2012, o 21:16

lucassiuss napisał(a):Witam podczepię się pod temat z 2 pytaniami. ;d

1 jak wymontować ten cały przełącznik.
2 czy można prze lutować diody w podświetleniu czy trzeba od razu nowy kupić.


fotka
[url=http://img266.imageshack.us/img266/4458/dsc00022wg.jpg]Obrazek[/URL]


w zielonej ramce tkwi problem bo padło podświetlenie


pozdro


Witam mam podobny problem co kolega z tym że u mnie te diody mrugają, rozebrałem przełącznik płytka z oświetleniem jest w dobrym stanie, czy przylutowania nowych diod smd pomoże w moim przypadku czy raczej szukać nowej płytki, może któryś z kolegów ma taką płytkę nawet od spalonego przełącznika - chętnie bym odkupił, strasznie mnie to mruganie denerwuję
redwolf
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączył(a): 9 lipca 2012, o 17:35
Lokalizacja: Pionki
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez regii.kr » 28 grudnia 2012, o 22:03

mam po starym co mrugał, ale wiadomość na pw
Avatar użytkownika
regii.kr
Sponsor
 
Posty: 903
Dołączył(a): 12 sierpnia 2009, o 19:47
Lokalizacja: Kraków
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez DJ_Mouse » 18 stycznia 2013, o 15:25

Jak napisał kolega Pako162, miałem te same problemy - naprawa trwała nie dłużej niż 20 minut, w zasadzie nie ma tam nic co może sie zepsuć na amen, większość usterek jest do zreanimowania. Jak ktoś będzie miał problem, pomogę ;-)

Diody od podświetlania do tez zwykłe 3mm 3V więc bez problemowo można je wymienić lub podmienić na inne.
Mechanika Grupa VAG - Info P.W.
DJ_Mouse
Forumowicz
 
Posty: 14
Dołączył(a): 13 stycznia 2013, o 23:20
Lokalizacja: Częstochowa
Car:
Engine:

Światła mijania-problem!

Postprzez kuca3 » 31 sierpnia 2013, o 23:07

Witam, mam taki oto problem:
Po zapaleniu świateł na postojowe zapalają się normalnie światła postojowe, tak jak powinno być wszystkie inne światła działają.
Natomiast po włączeniu na światła mijania to na desce rozdzielczej podświetla mi się kontrolka od świateł drogowych, ale nie tak intensywnie jak po włączeniu długich, lewe światło mijania świeci, a prawe tylko się żarzy.
Po zapaleniu świateł drogowych zapala się również tylko lewe.
Sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie są ok, sprawdziłem również żarówki i wszystkie też są ok.
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że na tablicy zegarów pod wskaźnikiem benzyny jest leciutkie podświetlenie. Chciałem jechać z tym do elektryka, ale nie było kiedy :/
Wspomnę również, że mam wymontowaną prawą lampkę tablicy rejestracyjnej ponieważ przerdzewiała. Po wymontowaniu nic się nie działo i było wszystko ok więc to chyba nie przyczyna.
Nie mam pojęcia co to może być... Proszę o pomoc koledzy i z góry dziękuję ;-)
Avatar użytkownika
kuca3
Forumowicz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 24 czerwca 2011, o 16:54
Lokalizacja: Grudziądz
Car:
Engine:

Postprzez remiq » 1 września 2013, o 08:47

Sprawdź masę w prawym reflektorze. Możliwe, że kabelek masowy (brązowy lub czarny) urwał się, lub wypiął z wtyczki przez co masę łapie przez obwód świateł drogowych.
Obrazek

Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Avatar użytkownika
remiq
Junior Admin
 
Posty: 2961
Dołączył(a): 4 kwietnia 2009, o 21:55
Lokalizacja: Świętochłowice
Car: Audi 80/Saxo/Passat
Engine: 2,0E/1,5D/1,9TDI

Postprzez kuca3 » 1 września 2013, o 10:02

Sprawdziłem i wszystko jest podłączone tak jak powinno :/
Avatar użytkownika
kuca3
Forumowicz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 24 czerwca 2011, o 16:54
Lokalizacja: Grudziądz
Car:
Engine:

Postprzez kuzio » 25 maja 2014, o 21:42

Muszę wymienić przełącznik świateł. Mam wersję bez halogenów. Czy jeśli kupię z wersji z halogenami to będzie wszystko ok? wtyczka i piny pasują bez problemów?
Nie wkładam pieniędzy w starego złoma, wkładam serce w pasję

MOJE TOLEDO: viewtopic.php?t=6225&postdays=0&postorder=asc&start=0

Obrazek
Avatar użytkownika
kuzio
Forumowicz
 
Posty: 662
Dołączył(a): 30 marca 2012, o 19:10
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ALH+

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron