[1M] Światła do jazdy dziennej

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Światła do jazdy dziennej

Postprzez lolek632 » 30 września 2009, o 10:52

Witajcie obywatele :mrgreen:
otóż pytanie moje brzmi czy ktoś montował w tolku światła do jazdy dziennej.. rozważam zakup takich oto świecidełek tylko tak sie zastanawiam gdzie to ewentualnie montować zeby nie odpadło samo lub przy pomocy jakichś obcych złodziejskich rąk
np coś takiego
http://www.allegro.pl/item747367367_swi ... st_rl.html

http://www.allegro.pl/item744468844_swi ... o_hom.html
Avatar użytkownika
lolek632
Forumowicz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 12 kwietnia 2009, o 08:44
Lokalizacja: Ciechanów
Car:
Engine:

Postprzez Lucas » 30 września 2009, o 11:24

Po Warszawie jeździ czarne toledo które ma zamontowane takie światła w tej kratce co są halogeny, jakby na samej górze tej kratki.
Całkiem znośnie to wygląda, ale nie wiem czy pasuje do tolka ;/
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez lolek632 » 1 października 2009, o 11:46

ja myślałem o tej wnęce pod halogenami ewentualnie wewnątrz nich w tej kratce tylko, że tam wszystko jest zbyt delikatne... zaczyna mnie wkurzać pstrykanie za każdym razem a te do jazdy dziennej dużo lepiej widać jak mijania... pomyśle
Avatar użytkownika
lolek632
Forumowicz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 12 kwietnia 2009, o 08:44
Lokalizacja: Ciechanów
Car:
Engine:

Postprzez servicemen » 1 października 2009, o 12:03

Taniej wyjdzie zamontowanie automatu włączającego światła.
servicemen
Forumowicz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 25 czerwca 2008, o 18:11
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Car:
Engine:

Postprzez sroczkin » 28 kwietnia 2010, o 17:19

witam dzisiaj zakupilem sobie swiatla do jazdy dziennej z modulem wylanczajacym je po wlaczeniu swiatel autka tylko mam problem z podlaczeniem ich sa 3 kabelki 1 trzeba podlaczyc do masy autka 2 do plusa od swiatel mijania a trzeci do plusa za obwodem stacyjki i tu moj problem do czego moge sie podpiac zeby nic nie spartolic a aby to dzialalo dobrze czyli przekrecam zaplon swiatelka do jazdy dziennej odpalaja sie zapalam swiatls pozycyjne swiatla dzienne gasna
Avatar użytkownika
sroczkin
Forumowicz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 16 sierpnia 2009, o 11:47
Lokalizacja: gdynia
Car:
Engine:

Postprzez SZUBAR » 29 kwietnia 2010, o 21:38

sroczkin napisał(a):sa 3 kabelki

Jeżeli masz moduł taki jak ja a na pewno jest identyczny to + wpinamy do plusa z akumulatora, - do masy, a trzeci kabel pod kabel zasilający światła mijania.
SZUBAR
Avatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz
 
Posty: 272
Dołączył(a): 19 grudnia 2009, o 16:25
Lokalizacja: KRAKÓW
Car:
Engine:

Postprzez sroczkin » 29 kwietnia 2010, o 23:41

kurcze nie sprawdzilem tej opcji z akumulatorem poniewaz szukalem miejsca do podpiecia w ktorym pojawia sie napiecie dopiero po przekreceniu kluczyka a jak sprawdzalem bespieczniki na akumulatorze to na nich caly czas bylo napiecie wiec po malej wojnie udalo mi sie przeciagnac kabelek do kabiny i podpielem sie pod radio ogolnie roboty z tymi swiatlami bylo nawet nawet ale jaka satysfakcja z efektu koncowego teraz czekam na pierwsza konfrontacje z mendami ciekawe czy trafie na niedoinformowanego


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
sroczkin
Forumowicz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 16 sierpnia 2009, o 11:47
Lokalizacja: gdynia
Car:
Engine:

Postprzez joshuaxd » 31 lipca 2010, o 19:50

Witam mam problem bo nie wiem gdzie zamontowac swiatla do jazdy dziennej bo w moim tolku mam swiatla przeciwmgielne i w tym jest problem. Dajcie jakies ciekawe pomysly
joshuaxd
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 11 lipca 2010, o 19:37
Lokalizacja: Stalowa
Car:
Engine:

Postprzez tony » 31 lipca 2010, o 22:35

joshuaxd, wypadałoby się przywitać w odpowiednim dziale....
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2724
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 31 lipca 2010, o 22:51

A mój pomysł jest taki żebyś poszukał bo niedawno któryś z kolegów opisywał montaż takich świateł.

Mój pomysł jest taki że zamontuj je sobie na dachu :lol: :lol: :lol:
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Następna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron