[1M] Brak świateł drogowych

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Brak świateł drogowych

Postprzez mlody » 28 czerwca 2009, o 06:13

witam. normalnie myslalem ze wyjde z siebie dzisiejszej nocy :evil: wybralem sie ze znajomymi na impreze w Wildze (trasa na Pulawy) i tuz przed imprezą zrobilem postuj by zalatwic swoje potrzeby. no i gdy zapakowalismy sie do samochodu, odpalam silnik i probuje wlaczyc swiatla drogowe a tu nici :evil: w pierwszej chwili myslalem ze komputer nie zalapal bo juz tak mialem i wtedy wystarczylo ze zamknolem auto z kluczyka i pilotem otworzylem, lecz nie tym razem :-( nie wiem co sie stalo a tym bardziej dlaczego. malo tego w drodze powrotnej zatrzymala mnie policja i powiedzieli ze bedzie mandat, no i zaczelem sie z nimi troche klucic bo awaria powstala kilka godzin wczesniej i ze jak wyjezdzalem z domu to bylo wszystko oki. skonczylo sie na tym ze swiatla dlugie przerobilem na drogowe i obylo sie bez mandatu :-)

i pytania: czy mieliscie cos podobnego? co ewentualnie moglo sie popsuc? :-( czy to mozliwe ze poszlo mi tylko magiczne pokretlo od wlaczania tych ze swiatelek?

ps bezpieczniki wszystkie sprawdzalem i są dobre
Ostatnio edytowano 1 kwietnia 2010, o 22:02 przez mlody, łącznie edytowano 1 raz
mlody
Forumowicz
 
Posty: 376
Dołączył(a): 1 kwietnia 2009, o 10:15
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez jeleń » 28 czerwca 2009, o 08:38

światła drogowe to długie, a tobie za pewne chodzi o światła mijania :idea:
jeleń
Avatar użytkownika
jeleń
Forumowicz
 
Posty: 182
Dołączył(a): 29 października 2008, o 10:39
Lokalizacja: ślesin (kuj-pom)
Car:
Engine:

Postprzez mlody » 28 czerwca 2009, o 09:06

te do jazdy dziennej :-P mi sie popsuly
mlody
Forumowicz
 
Posty: 376
Dołączył(a): 1 kwietnia 2009, o 10:15
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez gurszczak » 28 czerwca 2009, o 09:25

wg mnie cos z wlacznikiem świateł zawsze mozesz podłaczyć pod VAGa i powinno cos pokazać.

PS. Takie tematy zamieszczamy w elektryce :evil: :evil:
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez mlody » 28 czerwca 2009, o 15:12

rozebralem i sprawdzalem.... i wychodzi na to ze musze kupic te magiczne pokrętlo
Był: Seat Toledo 1M 1,9 Tdi AGR
Jest: Opel Astra H 1,9 CDTI Z19DTH
mlody
Forumowicz
 
Posty: 376
Dołączył(a): 1 kwietnia 2009, o 10:15
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

[1M]Światło drogowe

Postprzez szogun952 » 10 listopada 2016, o 16:11

Witam, przechodzę o poradę, bo już nie mam pomysłów co mam z tym zrobić. Mianowicie chodzi o prawe światło drogowe, nie świeci. Sprawdzałem bezpieczniki, wymieniałem je, wymieniałem żarówki i tak nic. Nie wiem co może być nie tak, a nie mogę znaleźć żadnego schematu elektryki. A tak pobocznie zahaczając elektrykę, nie włącza się światło wewnętrzne tylko i wyłącznie przy otworzeniu drzwi kierowcy :566: .
Pozdrawiam :>
szogun952
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 29 maja 2016, o 21:19
Lokalizacja: Żary
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 2.3 v5

[1M]Światło drogowe

Postprzez asteriks » 10 listopada 2016, o 17:43

A co w ramach tego sprawdziłeś oprócz wymiany?
Multimetr w rękę i:
- napięcie na bezpieczniku światła prawego - jeżeli brak to winny włącznik/okablowanie pod kierownicą
- jeżeli napięcie jest w bezpieczniku, to sprawdź napięcie na wtyczce żarówki -> jeśli nie ma, to kabel idący od bezp do świateł przerwany

Tym sposobem zawęzisz pole, gdzie jest możliwa usterka.
Obrazek
asteriks
Forumowicz
 
Posty: 58
Dołączył(a): 12 grudnia 2015, o 21:35
Lokalizacja: Kielce
Car: Toledo 1M 2001r.
Engine: 1.6 16V AUS


Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron