[1M] Oświetlenie w aucie świeci cały czas!

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez powe88 » 19 kwietnia 2013, o 19:03

Ja mam właśnie taką samą przypadłość.
W podsufitce przód i tył mam led do tego oporniki żeby się nie żarzyły i czasem po otwarciu drzwi wszystko gaśnie nie ma reguły które są otwierane.
Czasem pomaga otwarcie zamknięcie i otwarcie pilotem.

Mam pytanie czy jest możliwość żeby to jakość wyeliminować? Strasznie jest to denerwujące.
powe88
Sponsor
 
Posty: 338
Dołączył(a): 7 lipca 2011, o 22:47
Lokalizacja: Oleśnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 SR

Postprzez primosz88 » 21 kwietnia 2013, o 21:40

jakie masz rezystory,wszystkie żarówki masz na ledach,przy wszystkich żarówkach ledowych masz rezystory?
primosz88
Avatar użytkownika
primosz88
Forumowicz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 24 sierpnia 2011, o 21:23
Lokalizacja: pieniezno
Car:
Engine:

Postprzez powe88 » 23 kwietnia 2013, o 15:23

nie pamiętam jakie mam oporniki ale napewno mam 1 z prawej z tyłu oraz w centralnej z przodu.
Dodam że nie wyliczałem jakie powinny być wartości.Czy to ma jakiś wpłym.
Diody mam takie smd na 12v ucięte z paska ze zrobioną podstawą do wsadzenia w gniazda.
powe88
Sponsor
 
Posty: 338
Dołączył(a): 7 lipca 2011, o 22:47
Lokalizacja: Oleśnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 SR

Postprzez primosz88 » 23 kwietnia 2013, o 15:55

przylutuj do każdej żarówki led rezystor 100 ohm 2W
primosz88
Avatar użytkownika
primosz88
Forumowicz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 24 sierpnia 2011, o 21:23
Lokalizacja: pieniezno
Car:
Engine:

Postprzez dareklipi » 10 maja 2013, o 21:19

A jaka dioda jest w oprawce żarówki w drzwiach (tylne lewe) oraz w bagażniku? I czy do ledowych żarówek muszą być te diody w oprawkach?
dareklipi
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 10 maja 2013, o 20:44
Lokalizacja: Sandomierz
Car:
Engine:

Postprzez powe88 » 28 maja 2013, o 22:34

Za radą kolegi podążyłem zamontowałem 100ohm 2w ale czy może być zamontowane takim sposobem?
Zapomniałem jeszcze o bagażniku ale to już pikuś

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
powe88
Sponsor
 
Posty: 338
Dołączył(a): 7 lipca 2011, o 22:47
Lokalizacja: Oleśnica
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 SR

Postprzez primosz88 » 4 czerwca 2013, o 20:00

może być

[ Dodano: 2013-06-04, 20:04 ]
I jak, pomogły rezystorki ?
primosz88
Avatar użytkownika
primosz88
Forumowicz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 24 sierpnia 2011, o 21:23
Lokalizacja: pieniezno
Car:
Engine:

Postprzez golotheone » 6 czerwca 2013, o 18:58

Hehe,a ledy can bus,nie pomogą?
" Na nic koni kupa,
gdy kierowca d*** "

viewtopic.php?t=6588
Avatar użytkownika
golotheone
Sponsor
 
Posty: 176
Dołączył(a): 26 grudnia 2010, o 22:04
Lokalizacja: OPOLE
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez byrt » 14 sierpnia 2013, o 21:29

Mam dziwną sytuację, przy zapełnianiu gąbką miejsca pod półką w tolku przestało mi działać oświetlenie bagażnika, lampki w aucie w środku i przede wszystkim centralny zamek. Jak włączę zapłon świeci się lampka otwarcia bagażnika.
Mam jakieś dziwne kable pod półką tylną. Może mi ktoś to wyjaśnić jakoś i pomóc, jak zrobić, żeby działał mi centralny i oświetlenie środka?
Obrazek

Ten kabel po lewej stronie do czego powinien być podłączony? I o co chodzi z tymi złączonymi kablami po prawej na dole?
Najgorsze, że auto stoi otwarte, nie mam garażu a jutro święto. :|
Liczę na Waszą pomoc.
byrt
Forumowicz
 
Posty: 326
Dołączył(a): 3 lipca 2012, o 23:02
Lokalizacja: Oleśnica
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 14 sierpnia 2013, o 21:51

Na poczatek spr bezpieczniki bo ta instalacja nie wyglada profesjonalnie.
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron