[1M] Oświetlenie w aucie świeci cały czas!

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez byrt » 14 sierpnia 2013, o 23:04

Nie wiem kto to robił, więc niestety nie wiem o co chodzi.
Wcześniej wszystko działało. Możliwe, że jak któryś kabel dotknął blachy do bezpiecznik się przepalił? Jutro sprawdzę, czy są bezpieczniki są ok, jeżeli nie, to wymienię i zobaczę czy działa.
edit:
Okazało się, że kable które szły od oświetlenia bagażnika nie były do niczego podłączone, więc je wywaliłem. Spalił się bezpiecznik od centralnego i reszty, wymieniłem i śmiga.
byrt
Forumowicz
 
Posty: 326
Dołączył(a): 3 lipca 2012, o 23:02
Lokalizacja: Oleśnica
Car:
Engine:

Postprzez PIOTREK52125 » 16 sierpnia 2013, o 20:56

witam ja mam problemy z oświetleniem schowka bezpiecznik ok żarówka dobra a nie świeci ktoś miał z tym problemy
PIOTREK52125
Forumowicz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 31 sierpnia 2012, o 17:25
Lokalizacja: WOLA ŻYRAKOWSKA
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 17 sierpnia 2013, o 01:07

PIOTREK52125, Spr czy jest podłączona kostka zasilająca, znajdziesz ją po prawej str zdejmując trójkąt maskujący taki sam który zakrywa bezpieczniki.
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez PIOTREK52125 » 17 sierpnia 2013, o 19:31

Danielek., sprawdziłem kostka jest na prawidłowo wpięta ale sprawdziłem miernikiem i nie mam na niej zasilania co to może być z mechanika jakoś sobie radze ale kabelki w aucie to dla mnie trochę tak jakby czarna magia ;-)
PIOTREK52125
Forumowicz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 31 sierpnia 2012, o 17:25
Lokalizacja: WOLA ŻYRAKOWSKA
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 17 sierpnia 2013, o 19:39

PIOTREK52125, przejrzyj jeszcze raz dokladnie bezpieczniki,tam bedzie przyczyna albo przewodzik jest gdzies ciapniety. Nie ma tam nic skomplikowanego ;)
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez konradw » 16 października 2013, o 10:33

Cześć,
Podłączę się do tematu choć ja akurat mam problem z głównym przełącznikiem świateł w podsufitce z przodu. Jakiś czas temu na jednym z garbów spowalniająch "suwak", który przesuwa się na boki dosłownie wypadł i zawisł jakiś centrymetr niżej pod całym panelem. Wciśnięcie go na miejsce nic nie dało, bo dalej opadał. W dodatku przez obecność w takiej pozycji robiło się chyba jakieś zwarcie i padł mi bezpiecznik. Zdjąłem przedni panel tego przełącznika, wsadziłem kawał papieru który miał za zadanie trzymać ten suwak żeby nie wypadał ale to tylko działanie prowizoryczne. Zastanawiam się nad zakupem drugiego panelu i po prostu wymienieniem obecnego, wiem że kod tego elementu to 3B0 947 105 C ale widzę, że poszczególne roczniki miały różne przełączniki. Mój Toledo II jest z 99 roku i ma taki panel oświetlenia kabiny:
http://allegro.pl/lampka-oswietlenie-ka ... 14974.html

a z kolei na Allegro można głównie kupić takie jak tu:
http://allegro.pl/lampka-podsufitki-gol ... 92419.html
i tu pytanie - czy ten nowszy model robi jakąś różnicę? Co dają te otwory w panelu? I czy taki nowszy cały panel bez problemu mogę zamontować w moim Toledo?
konradw
Forumowicz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 11 marca 2012, o 20:34
Lokalizacja: Łomża
Car:
Engine:

Postprzez kornat » 16 października 2013, o 10:39

Nie robi żadnej różnicy, ta krateczka służyła aby móc podłączyć sobie mikrofon do zestawu głośnomówiącego.
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez remiq » 16 października 2013, o 11:53

konradw napisał(a):Co dają te otwory w panelu?

to jest do wersji z fabrycznym prysznicem :D

A tak poważnie, to coś Ty tam wyprawiał, że suwak wypadł na progu zwalniającym?
Obrazek

Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Avatar użytkownika
remiq
Junior Admin
 
Posty: 2964
Dołączył(a): 4 kwietnia 2009, o 21:55
Lokalizacja: Świętochłowice
Car: Audi 80/Saxo/Passat
Engine: 2,0E/1,5D/1,9TDI

Postprzez kornat » 16 października 2013, o 11:54

remiq napisał(a):A tak poważnie, to coś Ty tam wyprawiał, że suwak wypadł?

Robił stroboskop <zygi>
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez konradw » 16 października 2013, o 22:39

Dzięki za informację

Zastanawiałem się czy te otwory nie są do jakiegoś chłodzenia układu lampki czy coś :lol:

Ja przy lampce nic nie kombinowałem, widocznie poprzedni właściciel coś musiał mieszać, naruszył mechanizm i w końcu na progu wyleciało...
konradw
Forumowicz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 11 marca 2012, o 20:34
Lokalizacja: Łomża
Car:
Engine:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron