[1M] Oświetlenie w aucie świeci cały czas!

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Podświetlenie nietypowy problem

Postprzez EvilDevil » 21 marca 2014, o 20:33

Witam , na wstępie chciałbym napisać że już czytałem i maglowałem wszystkie tematy na forum lecz nie uzyskałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania . Po wyjęciu licznika zauważyłem że żarówki są spalone więc je wymieniłem . Podświetlenie wciąż nie działało więc stwierdziłem że to przełącznik świateł , oczywiście go wymieniłem .
No i tu kilka problemów po wymianie żarówek przestał mi działać zegarek oraz zaczęła mrugać kontrolka od układu chłodzenia i przestało działać radio ... Wszystkie bezpieczniki posprawdzałem.
Macie może jakieś pomysły co się stało ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam : )
EvilDevil
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 marca 2014, o 20:25
Lokalizacja: Włocławek
Car:
Engine:

Postprzez tomas26 » 21 marca 2014, o 23:41

a sprawdzałeś kostkę stacyjki bo ma związek z radiem oryginalnym ale reszta to zagadka ,podepnij vag-com i sprawdź błędy w liczniku bo może wystarczy wykasować.
tomas26
Forumowicz
 
Posty: 83
Dołączył(a): 12 marca 2012, o 23:01
Lokalizacja: Goczałkowice
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez leeon » 22 marca 2014, o 03:30

Uzupełnij profil, nie wiem czy mówisz o 1L czy 1M ...
Avatar użytkownika
leeon
Sponsor
 
Posty: 420
Dołączył(a): 29 lipca 2010, o 20:41
Lokalizacja: Stalowa Wola / Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez EvilDevil » 22 marca 2014, o 15:44

Mowa tu o 1l . Zaraz uzupełnie profil . Niestety dla mnie ta sytuacja to też zagadka . Dzisiaj jeszcze zauważyłem że podświetlenie w podsufitce przestało działać .
EvilDevil
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 marca 2014, o 20:25
Lokalizacja: Włocławek
Car:
Engine:

Postprzez weneryniarz » 16 marca 2015, o 15:53

Nie będę zakładał kolejnego tematu bo sprawa raczej błacha.
Pytanie brzmi:

Gdzie u licha szukać przyczyny słabo świecących świateł mijania z tyłu?
Sam ostatnio tam zaglądałem i okazało się, że jakiś mądry mój poprzednik wsadził tam (na siłę :shock: )żarówki 4W zamiast 5W. Dzisiaj wymieniłem na piątki, ale specjalnie się nie poprawiło. Świecą na tyle słabo, że w dzień ledwo widać. Stop'y dają normalnie, jak trzeba.

Jakieś pomysły?
weneryniarz
Forumowicz
 
Posty: 170
Dołączył(a): 6 stycznia 2014, o 13:59
Lokalizacja: Banino/Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez irocket » 17 marca 2015, o 11:24

Dobra, porobiłem zdjęcia, prosz. Tak wygląda moja prawa lampa w klapie, zdjęcie wkładu i lampy od środka:
Obrazek Obrazek
A tak świecą z tyłu światła, pierwsze z bliska, drugie trochę dalej, trzecie z przeciwmgłowymi (wyszło pod słońce, ale i tak mniej więcej w rzeczywistości wyglądają):
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1051
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

Postprzez weneryniarz » 17 marca 2015, o 16:13

no dzięki ;) u mnie o 1/3 słabiej świecą.. :-|

Spróbuję poczyścić te styki i zobaczymy czy coś pomoże.
weneryniarz
Forumowicz
 
Posty: 170
Dołączył(a): 6 stycznia 2014, o 13:59
Lokalizacja: Banino/Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez irocket » 17 marca 2015, o 20:17

Jak coś jeszcze byś chciał, to pisz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1051
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

Poprzednia strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron