[1M] Oświetlenie w aucie świeci cały czas!

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Oświetlenie w aucie świeci cały czas!

Postprzez endriu1234 » 2 kwietnia 2009, o 21:29

witam wszystkich mam problem z świecącym się cały czas oświetleniem wewnątrz samochodu było dobrze zaświecało się jak wchodziłem lub wychodziłem z samochodu a ostatnio jak jechałem zaświeciło sie i nie gaśnie lampki w boczkach działają prawidłowo i cały problem polega na tym że nie wiem za co się zabrać może ktoś wie co może być za przyczyna nie wiem może podjechać na kompa do kumpla może by na kompie coś pokazało
Ostatnio edytowano 7 sierpnia 2012, o 08:58 przez endriu1234, łącznie edytowano 2 razy
jesteśmy razem
endriu1234
Forumowicz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 17 stycznia 2009, o 11:29
Lokalizacja: nowe miasto
Car:
Engine:

Postprzez Tomas » 2 kwietnia 2009, o 21:35

hmmm a nie trąciłes czasem przełącznika w podsufitce? Może Ci się przełączył i nie zauważyłeś? Spróbuj się pobawić tym przełącznikiem
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
Avatar użytkownika
Tomas
Sponsor
 
Posty: 815
Dołączył(a): 10 lipca 2008, o 11:29
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez endriu1234 » 2 kwietnia 2009, o 21:39

nie gdyż działa normalnie bo wyłączyłem nim to oświetlenie w samochodzie żeby mi cały czas nie świeciło
jesteśmy razem
endriu1234
Forumowicz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 17 stycznia 2009, o 11:29
Lokalizacja: nowe miasto
Car:
Engine:

Postprzez bartek » 2 kwietnia 2009, o 21:43

jak możesz to zacznij od VAGa
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
Avatar użytkownika
bartek
Sponsor
 
Posty: 2115
Dołączył(a): 4 listopada 2008, o 22:12
Lokalizacja: Olsztyn
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez carol » 4 kwietnia 2009, o 22:04

a ja korzystając z tematu zapytam czy nie orientujecie się co może być przyczyną nie świecenia lampki w bagażniku i w schowku? zakładałem nowe sprawne żarówki i lipa :(
Avatar użytkownika
carol
Forumowicz
 
Posty: 145
Dołączył(a): 6 czerwca 2008, o 20:40
Lokalizacja: Kraków
Car:
Engine:

Postprzez tony » 4 kwietnia 2009, o 22:10

bezpiecznik??
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2724
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez carol » 4 kwietnia 2009, o 22:13

tak mowisz? w takim razie ok, sprawdzę a nie orientujesz sie które są od tego oświetlenia?
Avatar użytkownika
carol
Forumowicz
 
Posty: 145
Dołączył(a): 6 czerwca 2008, o 20:40
Lokalizacja: Kraków
Car:
Engine:

Postprzez tony » 4 kwietnia 2009, o 22:15

poszukaj były schematy :) z tym bezpiecznikiem tak strzelam - ja bym od tego zaczął :)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2724
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez Tomas » 4 kwietnia 2009, o 23:05

viewtopic.php?t=83&highlight=bezpieczniki

wg. schematu to jest nr.14
ale nie sądzę, że to strzelony bezpiecznik. Mi ten bezpiecznik kiedyś strzelił, to jednocześnie siadł centralny i zgasło całe oświetlenie wewnętrzne autka (światełka w drzwiach i w podsufitce).
Ja bym raczej przyczyny szukał w urządzonku, które steruje gaśnięciem tego światła.

Ps. Trochę poszukałem na necie i znalazłem, że jeden koleś w Oplu Vectra B miał podobny problem, to chłopaki mu radzili żeby sprawdził kabelki od elektryki świateł w podsufitce lub pisali, że jest jakiś przekaźnik sterujący przygasaniem do zgaśnięcia tego światła.
Nie wiem czy w Tolku jest taki przekaźnik (na schematach Denebo nie znalazłem).
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
Avatar użytkownika
Tomas
Sponsor
 
Posty: 815
Dołączył(a): 10 lipca 2008, o 11:29
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Problem z światłami

Postprzez Masa89 » 20 października 2009, o 19:49

A mianowicię mam tylko prawe postojowe i lewe długie, wcześniej było wszystko okej i nie wiem co się zepsuło? Zmieniłem jedną żarówke ale to nic nie dało.
Masa89
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 października 2009, o 18:50
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron