[1M] Otwieranie klapy z pilota

Duże turbo, chip, napisz o tym tutaj.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK

Postprzez spec » 17 lutego 2013, o 17:10

Dzięki, to będę powoli kompletował graty. Najgorzej jest z odbojnikami z sirocco. Tylko chyba ASO zostaje.
Mam jeszcze prośbę, mógłbyś sprawdzić czy piny w kostce t23 (to ta większa?) są takie same jak w pompie ABS MARK20 ? Akurat mam taką wtyczkę i zastanawiam się czy pin podejdzie, wygląda podobnie.
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez neostar » 17 lutego 2013, o 22:48

Jeżeli wtyk do pompy jest 47 pinowy to będą pasować. Na Twoim miejscu spróbowałbym najpierw podłączyć się do modułu komfortu z przekaźnikiem i zobaczył czy i jak to tak naprawdę działa (tzn. kiedy przekaźnik się załącza). Jeżeli tak jak powinien to dopiero bym kompletował resztę zabawek, bo w przeciwnym razie nie ma sensu kupować.
Moja furmanka: viewtopic.php?t=3451

8-)
Avatar użytkownika
neostar
Sponsor
 
Posty: 189
Dołączył(a): 30 kwietnia 2010, o 20:34
Lokalizacja: Okolice Płocka (WPL)
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6

Postprzez spec » 18 lutego 2013, o 13:02

Wtyk do pompy ma tylko 20 pinów. Są tam 4 duże i 16 małych.
Wydaje mi się że to zwykły wtyk żeński mini iso.
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez neostar » 18 lutego 2013, o 18:50

W etce widzę jeszcze złącze sterownika abs 25 pinów i też piny powinny pasować. Sprawdzam dla mojego AKL-a z 2002r.
Moja furmanka: viewtopic.php?t=3451

8-)
Avatar użytkownika
neostar
Sponsor
 
Posty: 189
Dołączył(a): 30 kwietnia 2010, o 20:34
Lokalizacja: Okolice Płocka (WPL)
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6

Postprzez spec » 18 lutego 2013, o 19:06

Dzięki, wtyczka ma więcej miejsc ale tylko 20 przewodów wchodzi w nią.
Jak się zrobi cieplej to podciągnę instalację.
Faktycznie moduł komfortu ma na 13 pinie wyjście na: rear lid remote relay cokolwiek to znaczy :)
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez ProFFessor » 19 lutego 2013, o 23:26

Avatar użytkownika
ProFFessor
Forumowicz
 
Posty: 166
Dołączył(a): 17 stycznia 2012, o 16:49
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez spec » 20 lutego 2013, o 15:33

Otwieranie i zamykanie szyb już mam ;-) Pilot też. Kompletuje graty i będę próbował podłączyć o ile pogoda pozwoli.
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

[1M] Otwieranie klapy z pilota

Postprzez matts84 » 14 kwietnia 2016, o 08:14

Witajcie, robię właśnie klapę w Toledo. Mam pytanie, posiadam dodatkowy siłownik od klapki paliwa, jak i gdzie go najlepiej zamontować aby zwalniał zamek? Ponadto czy siłowniki klapy mogą zostać seryjne i wystarczy im dodać sprężyny czy również zmieniać siłowniki?
matts84
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 26 lutego 2013, o 08:36
Lokalizacja: Chełm
Car:
Engine:

[1M] Otwieranie klapy z pilota

Postprzez spec » 17 kwietnia 2016, o 14:48

Siłownik w klapie i za pomocą linki/drucika podciągasz zamek.
Ja kombinowałem dużo z siłownikami i sprężynami ale jednak nic to nie dało. Zastanawiałem się nad wymianą całych zawiasów na zawiasy z Audi A6 C5 ale temat odpuściłem.
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Re: [1M] Otwieranie klapy z pilota

Postprzez matts84 » 19 kwietnia 2016, o 23:19

Trzeba też odbije z tego co wiem

https://www.youtube.com/watch?v=hQw65_HPzc4

Zrobić się da, ciekawe czy stosował mocniejsze siłowniki i odboje z scirocco czy jakoś inaczej.
matts84
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 26 lutego 2013, o 08:36
Lokalizacja: Chełm
Car:
Engine:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mechaniczne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron