[ALL] ile auto może mieć KM ?

Duże turbo, chip, napisz o tym tutaj.

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq

[ALL] ile auto może mieć KM ?

Postprzez hubertdrag » 27 sierpnia 2008, o 14:56

mam 1,9 110kM ale i chipa wpiętego w instalację elektryczną wciska w siedzenie nawet na piątym biegu chciałem się tylko dowiedzieć ile może mieć kM i gdzie to sprawdzić.
Ostatnio edytowano 13 kwietnia 2015, o 12:21 przez hubertdrag, łącznie edytowano 1 raz
dzido
hubertdrag
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 sierpnia 2008, o 14:36
Lokalizacja: garwolin
Car:
Engine:

Postprzez maniekmc » 27 sierpnia 2008, o 15:15

Dowiesz się jadąc na jakąś Hamownię :mrgreen:
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez tony » 27 sierpnia 2008, o 15:24

Koledzy w klubie mają po 140 - 150 z takiego silniczka :mrgreen:
Jaki masz silnik ASV??
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2725
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Re: ile moze miec więcej koni

Postprzez sz.p.bartek » 27 sierpnia 2008, o 19:55

hubertdrag napisał(a):mam 1,9 110kM ale i chipa wpiętego w instalację elektryczną wciska w siedzenie nawet na piątym biegu chciałem się tylko dowiedzieć ile może mieć kM i gdzie to sprawdzić.


"Chip rezystor" z allegro czy jakiś box?
Toledo II TDI ASV+ Powered by TUNE-UP
Avatar użytkownika
sz.p.bartek
Forumowicz
 
Posty: 270
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 15:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Car: ...
Engine: ...

Postprzez tony » 27 sierpnia 2008, o 20:16

Jedź na jakąś hamownię - zrób pomiar - koszt nieduży +- 50 zł :?:
Będziesz wiedział co i jak :mrgreen:
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2725
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez Tomas » 27 sierpnia 2008, o 20:19

Ja słyszałem, że jak w TDI zapoda się cipa, to moc idzie w górę o ok. 30% :-D
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
Avatar użytkownika
Tomas
Sponsor
 
Posty: 815
Dołączył(a): 10 lipca 2008, o 11:29
Lokalizacja: Olsztyn
Car:
Engine:

Postprzez CYRULIK » 27 sierpnia 2008, o 21:03

to są skutki wpinania zabawek z allegro, profesjonalne chipowanie robi sie na hamowni pisząc program pod dane auto i po pomiarach jego stanu określa sie optymalną moc dla danego silnika
ps. mnie tez gniotło w fotel jak sie z 60KM przesiadłem, a teraz nie jedzie :)
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
CYRULIK
Junior Admin
 
Posty: 865
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:22
Lokalizacja: WPI MAZOWIECKIE (Sułkowice)
Car: Leon Zonki ;)
Engine: Moje S 2,5

Postprzez darkghoust » 27 sierpnia 2008, o 21:07

Koledze jest potrzeby namiar na chamownie w warszawie lub okolice...
darkghoust
 

Re: ile moze miec więcej koni

Postprzez dirkdiggler » 27 sierpnia 2008, o 21:25

hubertdrag napisał(a):mam 1,9 110kM ale i chipa wpiętego w instalację elektryczną wciska w siedzenie nawet na piątym biegu chciałem się tylko dowiedzieć ile może mieć kM i gdzie to sprawdzić.


Mój też wciskał w pierwszych dniach po zrobieniu programu. Potem jakoś przestał;) Tylko pasażerowie jakoś tak dziwnie reaguja jak strącam osad z łopatek turbiny od czasu do czasu.

Auto było hamowane na badziejnej hamowni której nie bardzo ufam wyszło c.a. 195/395.
Podejrzewam raczej coś ok 180/390. Nie mam czasu podjechać na Maha.

W 150KM z potrzciwej 110ki nie wierzę, chyba że program jest hardcorowy, zrobiony bez głowy, albo auto było hamowane na kiepkich rolkach.
110 daje potencjał na ok 130KM.
dirkdiggler
 

Postprzez rossi » 27 sierpnia 2008, o 21:45

darkghoust napisał(a):Koledze jest potrzeby namiar na chamownie w warszawie lub okolice...


Diagtronik albo Rogal jeśli ma być to w rozsądnej cenie hamowanie ;-) jeśli w mniej rozsądnej to na MAHA u Masters'a w Al. Jerozolimskich.....i wtedy wszytko bedzie jasne.
TOLEDO ARL
Avatar użytkownika
rossi
Forumowicz
 
Posty: 43
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 11:54
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Mechaniczne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron