[1M] Zmiana licznika

Czyli szeroko pojęte modyfikacje naszych aut.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40

[1M] Zmiana licznika

Postprzez DzieX » 24 maja 2016, o 19:53

Tak, tylko w starszym liczniku nie ma CANa i impulsy z niektórych sterowników idą inaczej. Nie chce mi się teraz porównywać, ale kiedyś nad tym siedziałem i różnice były spore.
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2128
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Re: [1M] Zmiana licznika

Postprzez krz128 » 24 maja 2016, o 20:22

U mnie dziala :) kodowabie can gateway musialem ustawic na 0002 zeby poducha nie swiecila

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Mój zielony opornikowóz:
viewtopic.php?t=10126
krz128
Forumowicz
 
Posty: 61
Dołączył(a): 13 września 2014, o 21:02
Lokalizacja: Goławin
Car: Toledo 1M
Engine: AHF

Re: [1M] Zmiana licznika

Postprzez DzieX » 24 maja 2016, o 20:30

Po prostu mnie zaskoczyłeś, dlatego tak dopytuję :)

Wysłane za pomocą mTalk
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2128
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Re: [1M] Zmiana licznika

Postprzez moralez00 » 24 maja 2016, o 21:23

U mnie wszystko działa po podłączeniu tylko jedynie gaśnie po chwili przez immo. To może ktoś napisać jak to dokładnie ogarnąć?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

Re: [1M] Zmiana licznika

Postprzez DzieX » 24 maja 2016, o 22:04

Ciekawe. Ja przy migracji z immo2 do immo3 miałem wgrany wsad z golfa i immo kodowane na koniec.

Wysłane za pomocą mTalk
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2128
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Re: [1M] Zmiana licznika

Postprzez moralez00 » 24 maja 2016, o 23:24

Kupiłem na Allegro pastylkę pod immo2 i spróbuję ja zakodować. Procedura taka sama przy czystej pastylce?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

[1M] Zmiana licznika

Postprzez vwir » 25 maja 2016, o 09:29

Zawsze możesz wyłączyć immo. To i tak zabezpieczenie, na które każdy złodziej jest przygotowany.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Re: [1M] Zmiana licznika

Postprzez moralez00 » 25 maja 2016, o 09:32

Niby mogę tylko jak? Vagiem wyłącze to immo? Inna sprawa że niby żadne zabezpieczenie ale jednak jest.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

Re: [1M] Zmiana licznika

Postprzez krz128 » 25 maja 2016, o 09:39

Ale nawet jak wylaczy to bedzie migac kontrolka od immo

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Mój zielony opornikowóz:
viewtopic.php?t=10126
krz128
Forumowicz
 
Posty: 61
Dołączył(a): 13 września 2014, o 21:02
Lokalizacja: Goławin
Car: Toledo 1M
Engine: AHF

Re: [1M] Zmiana licznika

Postprzez moralez00 » 26 maja 2016, o 12:01

Już ogarnięte. Nowa pastylka zakodowana i wszystko śmiga. Została tylko kabelkologia do mfa

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modyfikacje

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron