[NH] Dołożenie tempomatu

Czyli szeroko pojęte modyfikacje naszych aut.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40

[NH] Dołożenie tempomatu

Postprzez 67igor1 » 15 marca 2015, o 11:59

Witajcie,
Czy ktoś dokładał tempomat w Toledo IV? Czy może wiecie co jest potrzebne do tej operacji?
Dzięki za wszelkie wskazówki... :)
Ostatnio edytowano 15 marca 2015, o 20:15 przez 67igor1, łącznie edytowano 1 raz
Toledo: Obrazek Mii: Obrazek
Avatar użytkownika
67igor1
Forumowicz
 
Posty: 164
Dołączył(a): 10 listopada 2013, o 00:28
Lokalizacja: Londyn
Car: Toledo S '12
Engine: 1.2 TSi

Postprzez szymlis » 16 marca 2015, o 14:52

A to nie jesteś jedynym posiadaczem IV na forum :D?
Avatar użytkownika
szymlis
Forumowicz
 
Posty: 286
Dołączył(a): 29 marca 2014, o 16:12
Lokalizacja: Radom
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.6i oraz 2.0 16V

Postprzez 67igor1 » 16 marca 2015, o 18:32

Mam nadzieję, że osoby tutaj "siedzące" mają kontakt z technicznymi zagadnieniami... wszystkich modeli Toledo... w tym i tego najnowszego :P
Toledo: Obrazek Mii: Obrazek
Avatar użytkownika
67igor1
Forumowicz
 
Posty: 164
Dołączył(a): 10 listopada 2013, o 00:28
Lokalizacja: Londyn
Car: Toledo S '12
Engine: 1.2 TSi

Postprzez irocket » 16 marca 2015, o 19:46

67igor1, poszukałbym np na forum skody, może w rapidach są lub ktoś dokładał. W toledo będzie bardzo podobnie lub identycznie nawet.
Obrazek
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1051
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

Postprzez 67igor1 » 16 marca 2015, o 22:31

Powalczę jednak... ;)
Toledo: Obrazek Mii: Obrazek
Avatar użytkownika
67igor1
Forumowicz
 
Posty: 164
Dołączył(a): 10 listopada 2013, o 00:28
Lokalizacja: Londyn
Car: Toledo S '12
Engine: 1.2 TSi

Postprzez irocket » 16 marca 2015, o 23:09

5JB054690 - tempomat do rapida z kompem pokładowym, 5JB054690A bez kompa pokładowego. Z ETKI online wychodziłoby, że do toledo jest 6RA953513G. Nie wiem czy zamienne są, czy nie. Podobno czasem możliwe, że trzeba będzie wymieniać moduł komfortu. W ASO powinni ci założyć tempomat bez problemu.
Obrazek
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1051
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

Postprzez 67igor1 » 17 marca 2015, o 11:41

W ASO w UK odpowiedzieli mi, ze takie rzeczy robi tylko fabryka...
Dzieki za numery... ;)
Toledo: Obrazek Mii: Obrazek
Avatar użytkownika
67igor1
Forumowicz
 
Posty: 164
Dołączył(a): 10 listopada 2013, o 00:28
Lokalizacja: Londyn
Car: Toledo S '12
Engine: 1.2 TSi

Postprzez irocket » 17 marca 2015, o 11:49

http://forum.skodaclub.pl/skoda-rapid/c ... 12966.html w tym temacie pisali ludzie, że w ASO około 1000-1200 kosztuje dołożenie w rapidzie.
Obrazek
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1051
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

Postprzez DzieX » 17 marca 2015, o 13:09

67igor1 napisał(a):W ASO w UK odpowiedzieli mi, ze takie rzeczy robi tylko fabryka...


Hahahahaha :mrgreen:

They made my day :D
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2125
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Postprzez 67igor1 » 17 marca 2015, o 13:53

Powaznie maja takie podejscie... ;)
Toledo: Obrazek Mii: Obrazek
Avatar użytkownika
67igor1
Forumowicz
 
Posty: 164
Dołączył(a): 10 listopada 2013, o 00:28
Lokalizacja: Londyn
Car: Toledo S '12
Engine: 1.2 TSi


Powrót do Modyfikacje

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron