[1M] Montaż adaptera mp3 dla radia Aura CD

Czyli zrób to sam i pochwal sie na forum.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, koti

Postprzez Łojek » 23 listopada 2012, o 12:36

Mi zależy na obsłudze spod radia i porcie USB,
napiszesz coś więcej co planujesz?
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Było 123KM, 264 Nm, było 143KM i 314Nm, jest 165KM,365Nm
Moja replika dakarowej Yamahy...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Łojek
Forumowicz
 
Posty: 110
Dołączył(a): 7 października 2012, o 11:10
Lokalizacja: Olsztyn
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez wojtasGWE » 24 listopada 2012, o 10:53

Ja posiadam taka zmieniarkę mp3 wszystko ładnie chodzi nic nie trzeba było ustawiać ani programować polecam to
wojtasGWE
Forumowicz
 
Posty: 77
Dołączył(a): 2 maja 2010, o 16:07
Lokalizacja: Rumia
Car:
Engine:

Postprzez tomsz666 » 24 listopada 2012, o 11:31

Jakość dźwięku dobra? Gra porównywalnie do fabrycznego radia czy jednak gorzej?
tomsz666
Forumowicz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 29 października 2012, o 11:11
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez wojtasGWE » 24 listopada 2012, o 16:42

słuchaj ja nie zauważyłem różnicy bo rzadko słucham radia także nawet nie porównywałem ale jest spoko 8 głośników daje rade
wojtasGWE
Forumowicz
 
Posty: 77
Dołączył(a): 2 maja 2010, o 16:07
Lokalizacja: Rumia
Car:
Engine:

Postprzez Łojek » 12 grudnia 2012, o 20:18

W poniedziałek kupiłem na allegro zmieniarkę cyfrową
YATOUR ze złączem 8 pinowym
http://allegro.pl/show_item.php?item=2827481110

Link pewnie nie będzie długo aktywny, dlatego wklejam też namiary na sprzedawcę

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6515112

Wpłata na konto i w środę miałem już paczkę u siebie :)
Od razu podłączyłem towar i banan na gębie :)
Gra super, gorąco polecam.
Jeszcze tylko wyprowadzę z AURY wejście na wzmacniacz,
podłącze skrzynkę JL Audio zalegająca w garage i pełnia szczęścia :)
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Było 123KM, 264 Nm, było 143KM i 314Nm, jest 165KM,365Nm
Moja replika dakarowej Yamahy...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Łojek
Forumowicz
 
Posty: 110
Dołączył(a): 7 października 2012, o 11:10
Lokalizacja: Olsztyn
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez atari » 2 stycznia 2013, o 22:55

to juz wole taka http://allegro.pl/zmieniacz-bluetooth-u ... 34863.html mam zamiar kupic tylko nie wiem kiedy :P
atari
 

Postprzez przemasi » 4 stycznia 2013, o 22:54

Wywaliłem seryjną Aurę i... to było najlepsze, co można "przerobić" w audio tego samochodu... Zamontowałem najzwyklejszego Clariona CZ202ER + maskownicę do tego, mniejszego radia, bez wymiany głośników. Efekt wbił mnie w fotel. Do szczytu jakości daleka droga jeszcze, ale w przypadku fabrycznej Aury, nie ma co mówić w ogóle o jakości. Zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż kombinowanie ze zmieniarkami i interfejsami. No i akurat ten model idealnie się komponuje z podświetleniem Toledo II.
Jutro czas wymontować resztę, czyli fabryczną zmieniarkę CD.
przemasi
 

Postprzez Kris007 » 5 stycznia 2013, o 21:34

Łojek ja też planuję podłączyć wzmacniacz pod aurę ale nie wiem jak podrzucisz jakąć instrukcje???
Kris007
Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 27 sierpnia 2012, o 14:25
Lokalizacja: Twardogóra
Car:
Engine:

Postprzez szymekgd » 19 czerwca 2013, o 19:15

ww200 napisał(a):Cytat:
ps. sprawa z moim radiem sie wyjasnila, do ori grundiga (robi tez aury) kasetowego montowanego w 1L potrzebny jest kabelek za 9zl ( http://allegro.pl/wejscie...2051306438.html ).


Jeśli zadziała to gratuluję oszczędności,ta niebieska wtyczka jest wpinana w miejsce zmieniarki.Jeśli nie będzie elektroniki która oszuka radio że podłączyłeś zmieniarkę,to nic nie zadziała.


Nagła potrzeba wymusiła sprawdzenie w/w opcji, zakupiłem 8 pinową wtyczkę mini ISO, dolutowałem gniazdo jack, zmostkowałem piny 13 i 15 - odblokowuje to wejście AUX i wszystko działa, przycisk SOURCE załącza wejście liniowe i można słuchać muzyki z zewnętrznych źródeł sygnału. Dla niedowiarków zdjęcia, dla zainteresowanych materiały poglądowe:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A wszystko to w radiu Grundig, czyli pewnie również w Aurze - jeżeli posiada możliwość przełączenia na AUX:

Obrazek
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez eR » 19 czerwca 2013, o 19:21

To radio przy tym świetle na zdjęciu wygląda jakby zaczynało się roztapiać :p
eR
Forumowicz
 
Posty: 346
Dołączył(a): 21 września 2010, o 20:17
Lokalizacja: Kielce
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DIY

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron