[1M] Montaż adaptera mp3 dla radia Aura CD

Czyli zrób to sam i pochwal sie na forum.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, koti

Postprzez rafe » 21 marca 2012, o 19:14

jeszcze mam takie male pytanko: Czy u was też tak jest z tym adapterem że muzyke slychac bardzo cicho? ja mam tak ze mp3 mam na maksa podgloszone i radio prawie tez a muzyka wcale tak glośno nie leci
rafe
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 maja 2010, o 21:17
Lokalizacja: Mielec
Car:
Engine:

Postprzez dude88pl » 22 marca 2012, o 00:11

taj jest ciszej niż radio i cd. ja mam mp3 ustawioną na max więc radio dźwigam o jakieś 5-6 oczek w stosunku do cd. tragedii nie ma można się przyzwyczaić
rafe, sprubój z innym odtwarzaczem może
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
Avatar użytkownika
dude88pl
Sponsor
 
Posty: 498
Dołączył(a): 3 listopada 2010, o 18:50
Lokalizacja: Bojszowy
Car:
Engine:

Postprzez OMEGA » 26 marca 2012, o 19:40

Podobno na poziom głośności pomaga zmiana (na np.2,7ohm) rezystorów (3x) lub wywalenie ich za kondensatorami przy gniazdku jack

Obrazek
Black gold
Avatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
 
Posty: 344
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 03:35
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Car: 1M
Engine: ARL

Postprzez mrozu » 26 marca 2012, o 20:34

A ktoś próbował taki emulator zrobić?
mrozu
Forumowicz
 
Posty: 16
Dołączył(a): 30 stycznia 2012, o 20:00
Lokalizacja: kraków
Car:
Engine:

Postprzez OMEGA » 27 marca 2012, o 18:41

mrozu napisał(a):A ktoś próbował taki emulator zrobić?

Jeżeli ktoś ma programator do to można go łatwo zrobić cena będzie nieco mniejsza w okolicach 50zł (w zależności od cen podzespołów)
Schematy
Black gold
Avatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
 
Posty: 344
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 03:35
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Car: 1M
Engine: ARL

Postprzez tomsz666 » 11 listopada 2012, o 14:24

Ja mam pytanie odnośnie jakości dźwięku z tego adaptera-czy jest dobry,wyraźny? Co myślicie o takim urządzeniu http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3-sd ... 22742.html
Miał może ktoś z tym styczność? Jak to gra? Czy może lepiej zainwestować w lepsze radyjko a starą Aure kaseciaka zatrzymać do czasu sprzedaży auta?
tomsz666
Forumowicz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 29 października 2012, o 11:11
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez Łojek » 11 listopada 2012, o 18:53

Ja też jestem nią zainteresowany, ale najpierw muszę wyciągnąć wejścia na 2 wzmacniacze z ORI kaseciaka. Jeżeli sie uda i będzie ładnie grało, to zainwestuję w cyfrową zmieniarkę. Jeżeli nie, to niestety radio do wymiany. Mam schematy radia, wystarczy wpiąć sie przez kondensator w wyjście na przedwzmacniacz. Jak znajdę chwilkę do zabiorę się za to i zrobie jakieś zdjęcia. Na forum juz są auta, w których są ORI radyjka z podpiętymi wzmacniaczami i wszystko działa jak trzeba :)
Podpinam sie do prośby kolegi tomsz666 o opinie o tym produkcie
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Było 123KM, 264 Nm, było 143KM i 314Nm, jest 165KM,365Nm
Moja replika dakarowej Yamahy...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Łojek
Forumowicz
 
Posty: 110
Dołączył(a): 7 października 2012, o 11:10
Lokalizacja: Olsztyn
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez tomsz666 » 21 listopada 2012, o 21:22

Nikt z forumowiczów nie posiada takiego cuda?
tomsz666
Forumowicz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 29 października 2012, o 11:11
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Postprzez martin68 » 22 listopada 2012, o 17:21

Poczekajcie kilka dni jak uda się mój plan to bedzie mozna sobie taką zmieniarkę stworzyć za około 150zł samemu tylko trochę na innej zasadzie działająca :)
Avatar użytkownika
martin68
Forumowicz
 
Posty: 384
Dołączył(a): 17 stycznia 2012, o 13:27
Lokalizacja: Góra Siewierska
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez tomsz666 » 23 listopada 2012, o 12:34

No to czekamy :-)
tomsz666
Forumowicz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 29 października 2012, o 11:11
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DIY

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron