[1M] Montaż adaptera mp3 dla radia Aura CD

Czyli zrób to sam i pochwal sie na forum.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, koti

[1M] Montaż adaptera mp3 dla radia Aura CD

Postprzez dude88pl » 16 stycznia 2012, o 16:24

Jako że denerwowało mnie już ciągłe nagrywanie płyt z nową muzyką zdecydowałem się podłączyć do oryginalnego radia adapter mp3 pod zmieniarkę cd.
Potrzebne nam będą klucze do radia, śrubokręt krzyżak i ofcourse adapter :-P

adapter
Obrazek

klucze
Obrazek

Zaczynamy od wyjęcia radia - wkładamy w otwory klucze i radio praktycznie samo wyskakuje
Obrazek



Przykręcamy śrubką do obudowy kabelek (musiałem zastosować podkładkę) po czym wpinamy adapter do radia

Obrazek Obrazek

Następnie bierzemy kabel jack i przeciągamy go między szczeliną radia a szparą pod popielniczką. Ja dla ułatwienia zdemontowałem popielniczkę (jeden wkręt krzyżakowy + trzeba wypiąć gniazdko zapalniczki)


Obrazek
Obrazek
Obrazek

Podpinamy kable tak jak były, testujemy czy gra, składamy wszystko do kupy i cieszymy się odtwarzaczem mp3 w oryginalnym radyjku :mrgreen:
Obrazek

I nagroda :-P :-P :-P
Obrazek

A TAK TO DZIALA - nagrywane telefonem wiec slaby dzwiek
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
Avatar użytkownika
dude88pl
Sponsor
 
Posty: 498
Dołączył(a): 3 listopada 2010, o 18:50
Lokalizacja: Bojszowy
Car:
Engine:

Postprzez przemekg41 » 16 stycznia 2012, o 16:39

dude88pl niezła sprawa :-D ale powiedz mi gdzie mogę dostać taki adapter???
I jeszcze czy w radiu na kasety tej samej marki można też coś takiego zamontować????? :-)
Avatar użytkownika
przemekg41
Forumowicz
 
Posty: 295
Dołączył(a): 27 grudnia 2009, o 15:48
Lokalizacja: Busko Zdrój
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez dude88pl » 16 stycznia 2012, o 16:43

http://allegro.pl/adapter-aux-in-vw-aud ... 78518.html
co do drugiego pytania to obstawiam że na 99,9% tak
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
Avatar użytkownika
dude88pl
Sponsor
 
Posty: 498
Dołączył(a): 3 listopada 2010, o 18:50
Lokalizacja: Bojszowy
Car:
Engine:

Postprzez siwy_a1 » 16 stycznia 2012, o 21:17

Pytałem kiedyś o taki adapter i sprzedający powiedział mi, że będzie działało z kaseciakiem AURA. Z BRISĄ na pewno nie zadziała.
siwy_a1
siwy_a1
Forumowicz
 
Posty: 326
Dołączył(a): 25 listopada 2009, o 02:25
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 17 stycznia 2012, o 16:53

Czy w mp3 potrzebne są baterie czy zasilana jest przez radio?
Ps widzę że masz tak samo rozlany wyświetlacz climatronica ;-)
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez OMEGA » 17 stycznia 2012, o 22:42

Danielek. napisał(a):Czy w mp3 potrzebne są baterie czy zasilana jest przez radio?
Ps widzę że masz tak samo rozlany wyświetlacz climatronica ;-)

:570: :570: W mp3 muszą być baterie, radio nie może go zasilać.
Black gold
Avatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
 
Posty: 344
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 03:35
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Car: 1M
Engine: ARL

Postprzez ProFFessor » 17 stycznia 2012, o 22:43

Swietna recka. Pytanie tylko czy sie oplaca bo nowe radio z mp3 kosztuje 100 zl

No chyba ze ktos pragnie miec oryginalna aure.
Avatar użytkownika
ProFFessor
Forumowicz
 
Posty: 166
Dołączył(a): 17 stycznia 2012, o 16:49
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez dude88pl » 18 stycznia 2012, o 09:37

ProFFessor napisał(a):Swietna recka. Pytanie tylko czy sie oplaca bo nowe radio z mp3 kosztuje 100 zl

No chyba ze ktos pragnie miec oryginalna aure.


za 100zł to nawet nie kupisz NAVIHEAVENa który wedle testów Auto Świat jest najlepszym z tanich radi
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
Avatar użytkownika
dude88pl
Sponsor
 
Posty: 498
Dołączył(a): 3 listopada 2010, o 18:50
Lokalizacja: Bojszowy
Car:
Engine:

Postprzez OMEGA » 18 stycznia 2012, o 11:38

dude88pl napisał(a):
ProFFessor napisał(a):Swietna recka. Pytanie tylko czy sie oplaca bo nowe radio z mp3 kosztuje 100 zl

No chyba ze ktos pragnie miec oryginalna aure.


za 100zł to nawet nie kupisz NAVIHEAVENa który wedle testów Auto Świat jest najlepszym z tanich radi

Plus kwestia gusty, fabryczne radio jest fajne wpasowane w całość niż jakiś chinczyk.
Ja u siebie jak będzie trochę kasy coś takiego bym sobie zafundował.
Black gold
Avatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
 
Posty: 344
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 03:35
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Car: 1M
Engine: ARL

Postprzez agamiarz » 18 stycznia 2012, o 18:47

Rozumiem,że wtedy za każdym razem trzeba włączać mp3 przy włączaniu radia? I jeżeli chodzi o zmienianie piosenek to możemy spokojnie zmieniać radiem a nie musimy klikać na odtwarzaczu mp3? Bo podejrzewam,że za każdym razem trzeba ręcznie włączać i wyłączać mp3 czy radio samoistnie to robi?
Bo ja kiedyś myślałem,żeby kupić tak jak mamy zmieniarkę CD to kupić zmieniarkę MP3 żeby było to zintegrowane nic nie musieć kombinować
agamiarz
 

Następna strona

Powrót do DIY

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron