[1M] Wymiana anteny

Czyli zrób to sam i pochwal sie na forum.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, koti

Postprzez ArekRMI » 17 lipca 2014, o 13:33

Ok. dzięki. Skode mam nie daleko to podjadę. ;-)

[ Dodano: 2014-07-17, 13:33 ]
Takie ceny są w Skodzie jeśli kogoś by to interesowało. ;-)
6J0 035 849 – 25 zł brutto, dostępność 2 dni rob.
1P0 035 501A – 85 zł brutto, dostępność 2 dni rob.
ArekRMI
 

Postprzez igi84 » 17 lipca 2014, o 20:33

To pojechali heh zapytaj o jakiś rabacik :P
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez ramzes.kris » 18 lipca 2014, o 10:47

Ostatnio pytalem o ori antenę w aso VW od golfa IV
Cena przytloczyla mnie - 249zł
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować :)
Było : 1.6 16v
Jest : 1.8 20v

viewtopic.php?t=6181
Avatar użytkownika
ramzes.kris
Forumowicz
 
Posty: 404
Dołączył(a): 21 marca 2012, o 01:37
Lokalizacja: Konin
Car: 1M
Engine: 1.8 20v

Postprzez qoblin » 20 października 2014, o 15:21

Panowie, mam dziwną przypadłość. Wymieniłem antenę w moim tolku na nową, nie kupowałem w ASO tylko na allegro, za komplet (bacik, podstawka ze wzmacniaczem) dałem około 40zł z przesyłką. Antena nie wygląda na jakąś total chińską z ryżu, która miałaby zaraz się rozpaść. Lecz po wymianie anteny z odbiorem jest jeszcze gorzej, stacje gubią się wcześniej niż na poprzedniej ;/ mam oryginalne radio, aure. Co może być przyczyną? Irytuje mnie już sprawa z tym radiem...
qoblin
Sponsor
 
Posty: 47
Dołączył(a): 28 grudnia 2013, o 13:43
Lokalizacja: Siedlce/Kędzierzyn-Koźle
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 v5 AQN

Postprzez nexa » 20 października 2014, o 16:11

qoblin napisał(a):Co może być przyczyną? Irytuje mnie już sprawa z tym radiem...


qoblin napisał(a):Wymieniłem antenę w moim tolku na nową, nie kupowałem w ASO tylko na allegro


qoblin napisał(a):Lecz po wymianie anteny z odbiorem jest jeszcze gorzej, stacje gubią się wcześniej niż na poprzedniej


Zakup w ASO - koszt około 80-100 złotych.
Avatar użytkownika
nexa
Forumowicz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 5 marca 2014, o 13:53
Lokalizacja: Kraków
Car:
Engine:

Postprzez qoblin » 20 października 2014, o 16:18

@nexa wiem co napisałem... co do anteny w ASO to nie wydaje mi się żeby jej zakup miał mieć aż taki wpływ na odbiór, to tylko kawałek drutu... Liczyłem na jakieś bardziej konstruktywne wypowiedzi...
qoblin
Sponsor
 
Posty: 47
Dołączył(a): 28 grudnia 2013, o 13:43
Lokalizacja: Siedlce/Kędzierzyn-Koźle
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 v5 AQN

Postprzez kornat » 20 października 2014, o 18:06

Kupiłeś z wzmacniaczem?
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez igi84 » 20 października 2014, o 21:11

qoblin napisał(a):co do anteny w ASO to nie wydaje mi się żeby jej zakup miał mieć aż taki wpływ na odbiór


i Ti się zdziwisz że ma duże znaczenie

qoblin napisał(a):to tylko kawałek drutu


I tu nie masz racji w stopce jest wzmacniacz a nie tylko kawałek drutu, jak tak oceniasz sprawę zakup lub wyszperaj antenę od malucha tą 1.20m wtedy będziesz miał kawałek drutu. Na antenę z radia oryginalnego podawane jest napięcie do wzmacniacza dlatego też osoby które zmieniły radia wstawiają separatory antenowe aby wzmacniacz dalej spełniał swoją funkcję, zakup w ASO wg mnie to jedyny rozsądny wybór koszt niewielki jak na ASO, teraz do 40zł dolicz koszt anteny ASO.

qoblin napisał(a):Liczyłem na jakieś bardziej konstruktywne wypowiedzi...


Nie będziemy tu czarować zakup anteny był już wielokrotnie omawiany większość zakupiła ją w ASO, czasami po prostu nie warto wstawiać shitu, a widzę że jeszcze się o tym nie przekonałeś.
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez qoblin » 21 października 2014, o 09:24

@kornat tak, ze wzmacniacze

@igi czyli Twoim zdaniem jedynym rozwiązaniem jest zakup oryginalnej anteny w ASO?
qoblin
Sponsor
 
Posty: 47
Dołączył(a): 28 grudnia 2013, o 13:43
Lokalizacja: Siedlce/Kędzierzyn-Koźle
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 v5 AQN

Postprzez igi84 » 21 października 2014, o 19:43

jak dla mnie tak bo nie ma z nią żadnych problemów jak to jest z zamiennikami i wiele razy miałem do czynienia z zamiennikami i raczej nie kończyło się to dobrze.
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DIY

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron