Lark FreeBird 35.3

Wszystko o nawigacjach samochodowych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez gurszczak » 2 października 2008, o 06:54

koti napisał(a):Właśnie zasysam AutoMapa 5.1.1. Wgrywam na Larka i będę testował.


Koti daj znac jak smiga ta 5.1.1 ja aktualnie jade na 5.0.5 i nie wiem czy jest sens sie przesiadać.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez koti » 2 października 2008, o 17:43

Pobawiłem się dzisiaj programikiem Automapa 5.1.1 z wgraną mapą Polski.
Pierwsze co zauważyłem: trochę długo się uruchamia.

Najwięcej zmian to chyba w POI zrobili, zajmuje 36.8MB (zakazy wjazdu, agencje towarzyskie, uczelnie, sklepy, salony samochodowe ......, no od groma tego).

Co do interfejsu to wcale się nie zmienił, dodali tylko w komunikatach: informuj o zakrętach, komunikat powitalny (wydaje mi się że tylko to).

Co do uaktualnienia mapy to nie wiem, numeru mojego bloku dalej nie ma.

Może jak trochę pojeżdżę z nią po Polsce to coś się zauważy.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez maniekmc » 3 października 2008, o 07:32

To ja zarazie zostanę przy AM 5.0.5- przyzwyczaiłem się 8-)
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez koti » 19 października 2008, o 17:32

Jechałem dzisiaj na 5.1.1 do Olsztyna. Trasa jeszcze nie uaktualniona niestety. Lark po uruchomieniu bardzo długo łapał sygnały z satelit.
Fotoradary natomiast uaktualnione ;)
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez maniekmc » 19 października 2008, o 18:57

U mnie 5.1.1. działała spoko, ale zamieniłem ją na 5.0.5, bo 511 zabierała za dużo pamięci w moim Larku co przez to idzie strasznie długo się odpalał i długo satelit szukał.
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez koti » 11 grudnia 2008, o 21:14

Wgrałem wczoraj na Larke AutoMapę 5.2, tak do przetestowania. Na początku wywaliło jakieś błędy ale później normalnie się uruchomiła.

Ze strony producenta: "Główne zmiany w stosunku do wersji 5.1"

Dodane:
- pikietaż czyli słupki kilometrowe na drogach - sprawdzałem - działa tylko w widoku 3D
- obsługa odczytu pozycji GPS częściej niż raz na sekundę
- uwzględnienie opłat za drogi w Słowenii

Zmiany:
- budynki 3D w kolejnych 97 miejscowościach
- silniejsze upakowanie danych mapy i przyspieszenie odczytu
- na panelu nawigacyjnym numer drogi poprzedza nazwe ulicy
- przyspieszony o 20-30% (zależnie od sprzętu) czas rysowania ekranu
- poprawki w logice nawigacji i wyznaczania tras
- poprawki w rekalkulacji trasy gdy była wybrana trasa alternatywna
- dostosowania do pracy na nowych modelach urządzeń m.in. Samsung, Aristo i NavRoad

Mapa Polski wzbogacona została m.in. o:
- 122 km nowych autostrad
- 416 planów nawigacyjnych miejscowości (łącznie 2419)
- adresy punktowe w 19 miastach i 23 miejscowościach (łącznie w 1671)
- 60 tys kształtów budynków 3D (łącznie 2.6 mln)
- 68 tys punktowych adresów (łącznie 2 mln)
- 49 tys POI (łącznie 306 tys)"

Powróciłem jednak do wersji 5.1.1. Obecnie ściągam do niej mapy EU+Rosja.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez pilina » 12 grudnia 2008, o 13:44

a jak widzicie to, że ponoć mają kontrolować legalność oprogramowania w nawigacjach?
http://www.motofakty.pl/artykul/policja ... i_gps.html
dla mnie jest to śmieszne, bo nawet mając legalny sprzęt kto (chociażby po upływie gwarancji) trzyma kwitki itp?
pilina
 

Postprzez tony » 12 grudnia 2008, o 13:47

nie ma opcji - to tak jakby w komórkach mieli kontrolować
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2724
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez koti » 12 grudnia 2008, o 14:07

A niech sprawdzają, kwitek zawsze można do schowka włożyć niech leży. AutoMapę mam na karcie SD, w razie kontroli wyciągam i pozostaje oryginalna (badziewna) MapaMap.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez pilina » 12 grudnia 2008, o 15:13

koti napisał(a):A niech sprawdzają, kwitek zawsze można do schowka włożyć niech leży. AutoMapę mam na karcie SD, w razie kontroli wyciągam i pozostaje oryginalna (badziewna) MapaMap.


no też racja
pilina
 

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do GPS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron