Lark FreeBird 35.3

Wszystko o nawigacjach samochodowych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Lark FreeBird 35.3

Postprzez Tomek » 28 maja 2008, o 21:49

Nawigacje mam od niedawna, zap3aci3em za nią 299 z3. Oryginalnie by3a mapa MapyMap (s3aba mapa) w tej chwili mam AutoMapa 5 PL + Europa . Z odblokowaniem nie by3o żadnego problemu. Ekran 3,5 cala dotykowy, system operacyjny WINCE 5.o Core, czytnik kart SD, odtwarzacz plików audio i video, przeglądarka plików graficznych, odczyt dokumentów tekstowych.
Tomek
Forumowicz
 
Posty: 248
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 21:37
Lokalizacja: HAJNÓWKA
Car:
Engine:

Postprzez koti » 5 sierpnia 2008, o 00:44

Też mam taką navi i wgrałem AutoMapę 5.0.5 z mapą Polski. Dużo dokładniejsza od oryginalnej MapaMap. Kilka razy się już pomyliła ale od czego są znaki ;)
Wg mnie dużo lepsze są komunikaty głosowe no i co najważniejsze ostrzega głosowo o fotoradarach, suszarkach i radarach przenośnych.

Szukam do niej mapy Białorusi.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez maniekmc » 5 sierpnia 2008, o 06:24

Chłopaki, w takim razie czekam na Emaila od was z Automapą5, bo też to mam i chce zmienic. Tomek jak ja odblokowałeś? czekam na priva
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez koti » 5 sierpnia 2008, o 09:55

A po co odblokowywać? No chyba że ktoś chce mieć Win. Wystarczy zmienić wpis w jednym pliczku.

Ja mama automapę zgrana na kartę SD, jak ją wyjmę to normalnie działa MapaMap.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez gurszczak » 5 sierpnia 2008, o 10:22

no ja mam Mio200 i tez nie odblokowywałem bo po co mi winda wrzuciłem AM na sd zminiłem w autorunie zeby odpalala sie pirwsza AM i wszystko. Chociaz potem troszke poczytałem pogadałem z uzytkowniami i udalo sie zrobić wstepne menu z ktorego poziomu wybiera sie czy chcemy AM czy w moim przypadku MioMap urzadzenie za niewielkie pieniadze a działa elegancko polecam
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez maniekmc » 5 sierpnia 2008, o 10:42

dzięki koledze Koti mam już u siebie w larku automapę5.05, pomoc klubowiczów-bezcenna :mrgreen:
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez gurszczak » 5 sierpnia 2008, o 10:52

no widzisz :) pieknie hehehe
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez koti » 5 sierpnia 2008, o 10:55

Na częsty problem zawieszania sie nowo wgranej AM z chwilą pierwszego uruchomienia i złapania satelit:
Wejść do katalogu nowej AM5.05 np. \SDMMC\AutoMapa EU\Settings Files
Są tam dwa pliki gps.info oraz gps.settings
Wywalić je i reset.
Przy kolejnym uruchomieniu AM stworzy je sobie na nowo.
Żeby urządzenie nie miało problemów ze złapaniem pierwszego sygnału, to uruchomić je na dworze. Żeby się nie męczyło. Sprawdzone.

Jeżeli jednak usunięcie powyższych pliczków nie pomoże to:
Przed pierwszym znalezieniem sygnału GPS po zainstalowaniu AutoMapy należy (np w mieszkaniu, aby nie znalazł sygnału) wejść w:
Menu>Prowadź do>Adresy) podać swoją aktualną lokalizację i wybrać Pokaż na mapie.
Następnie można wyjść na zewnątrz budynku i poczekać na znalezienie satelit nie otwierając okna z siłą sygnału GPS (ilość satelit).
Przy kolejnym uruchamianiu nie ma tego problemu.

Zaczerpnięte z http://www.my-navia.pl

Pozdro
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez gurszczak » 5 sierpnia 2008, o 11:35

widze koti, ze korzystamy z tych samych for :) hehe tez zglebiam niezbedne tajemnice z navi z tej stronki :)
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez koti » 1 października 2008, o 23:25

Właśnie zasysam AutoMapa 5.1.1. Wgrywam na Larka i będę testował.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Następna strona

Powrót do GPS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron