Automapa 5.0.5

Wszystko o nawigacjach samochodowych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Automapa 5.0.5

Postprzez maniekmc » 10 sierpnia 2008, o 20:42

No dobra to zaczynamy jazdę z Automapą 5.0.5- wszyscy ją tak bardzo chwalą.
Słyszałem te pozytywne recenzję i ja sobie ją zainstalowałem na Larka 35.3
Chwalą bo chyba innych nie używali przed nią, nie wiem, na mnie nie zrobiła zbyt pozytywnego wrażenia, otóż grafika mapy robi pozytywne wrażenie, dużo wyświetla, ma bardzo przejrzysty interfejs, ale to chyba nie tylko na tym polega i nie tylko to wystarczy. Ja od tej mapy wymagałem naprawdę dokładnej nawigacji, co dostałem? Uparte dążenie do celu już jedną wybraną drogą, nie chce za cholerę zacząć przeliczać innej, spóźnia się z opisem drogi na której jestem, długo pokazuję tą na której byłem i już zjechałem, co jeszcze mnie bardzo poirytowało- mam grafikę budynków w Warszawie 3D, ale bardzo się pomiędzy nimi gubi, wystarczy szybciej skręcić ze dwa razy i mapa już nie wie gdzie jest i prosi o wyznaczenie nowej drogi bądź korektę, przecież najlepsza mapa w Polsce nie powinna się zgubić tym bardziej w stolicy, cóż moja ocena wynosi (3-)/(5), bardziej dokładna jest standardowa MapMApa z Larka ona dostaje (4)/(5)
Proszę o wasze oceny i testy.....
Ostatnio edytowano 10 sierpnia 2008, o 21:29 przez maniekmc, łącznie edytowano 1 raz
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez gurszczak » 10 sierpnia 2008, o 21:15

maniekmc, ja ci powiem ze u mnie dziła bdb w warszawie nie zgubiła mnie mimo ze ciezko jest jak sie nie zna miasta kilka razy juz mnie poprawnie doprowadziłą do celu. Moze to wina GPSa w twoim urządzeniu hmmm a moze trzeba cos w opcjach poustawieac zeby wczesniej informowało zeby zmieniało wyswietlanie pozniej hmm co do budynków 3d to sie zgodze ze troszke przeszkadzaja a nie pomagaja dlateog wylaczam ta opcje :) ale ja generalnie z AM jestem zadowolony
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez kristof » 10 sierpnia 2008, o 21:16

jechałem na Automapie do Bułgarii totalna porazka ocena 0
Avatar użytkownika
kristof
Administrator
 
Posty: 714
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 13:35
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez gurszczak » 10 sierpnia 2008, o 21:22

kristof, moze i macie racje ja uzywam sporadycznie i tak jak pisalem dzieki niej dojechalem nie wiem cyz mozna bylo szybciej czy nie bo jechalem tgak jak mnie prowadziłą hehe
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 630
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez maniekmc » 10 sierpnia 2008, o 21:26

To już nie jest kwestia ustawień, inaczej i lepiej już się nie da, wiesz jak nie znasz miasta to faktycznie jedzie się tak jak navi nas kieruje, ale jak już się je zna to bardzo szybko ją można zgubić, teraz w fazie testów będzie MioMap
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez koti » 11 sierpnia 2008, o 00:41

Ja na Larku używałem oryginalnej MapaMap i AutoMapy.
AutoMapa bardziej mi podchodzi. Zarówno pod względem graficznym i komunikatów głosowych. Ma czasem problemy z wyznaczeniem trasy, ale ręcznie daje radę pozmieniać.
Pan Hołowczyc (taki mam głos ustawiony ;) ) czasem się myli i dlatego dobrze jest patrzeć na znaki.
Podoba mi się w niej jeszcze funkcja demo, można sobie trasę prześledzić, oraz ostrzeganie głosowe przed fotoradarami.

Zrobiłem z nią dopiero ok. 1000 km i jakoś nie narzekam. Sygnału nie gubił.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Re: Automapa 5.0.5

Postprzez ADIWWL » 11 sierpnia 2008, o 13:45

dlamnie jest to pomimo niektórych błędow i tak najlepsza mapa a kożystam z destynatora v6, igo, i tom tom i automapa z nich wychodzi najlepiej choc przyznam ze am4 działała lepiej
ADIWWL
 

Postprzez maniekmc » 11 sierpnia 2008, o 13:50

Właśnie AM4 jest zdecydowanie najlepszą jakiej używałem do tej pory
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez maniekmc » 8 października 2008, o 08:57

Panie i Panowie, już jest dostępna AM 5.1.1- mogę wam ją sam wysłać, bądź jest do ściągnięcia z tych linków:
http://odsiebie.com/pokaz/619971---9476.html
http://odsiebie.com/pokaz/620022---6286.html ,
materiał dostępny dzięki koledze Bax, z forum Akiry, jest to bez instalacyjna wersja- u mnie lata.
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez peter174 » 8 października 2008, o 13:44

do tego aktulane fotoradary i suszarki z tej strony http://www.poi4am.prv.pl/ i juz mozna ruszac w trasę ;-)
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
peter174
Moderator
 
Posty: 633
Dołączył(a): 1 sierpnia 2008, o 13:24
Lokalizacja: Białystok
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASZ

Następna strona

Powrót do GPS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron