NAVMAN S70 3D

Wszystko o nawigacjach samochodowych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

NAVMAN S70 3D

Postprzez WOLF69 » 15 stycznia 2010, o 23:03

Opis co i jak :
GPS-a miałem cały czas w samochodzie (w czasie mrozów też ), około tygodnia temu wziąłem go do domu i podpiąłem do kompa aby wgrać mapę polski. Odblokowałem go programem "Mio moov unlock" i chciałem coś podziałać, ale jak się okazało wyświetlacz nie reagował na dotyk, po krótkiej chwili prób zaczęła działać mała część prawej strony. Próbowałem, kombinowałem aż przed samym padnięciem baterii ukazało mi się menu i wyświetlacz zadziałał, ale GPS padł. Po naładowaniu, znowu nic i ciąg dalszy kombinacji (różne programy, usuwanie , wgrywanie itd). Teraz mam tylko na ekranie widok komputera łączącego się z GPS-em.

Pomóżcie i powiedzcie czy to uszkodzenie mechaniczne czy tylko coś z softem bo mi już ręce opadły :-(
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Postprzez regii.kr » 15 stycznia 2010, o 23:22

kalibracja ekranu trzeba bardzo powoli dotykać i patrzeć gdzie jest prawa a gdzie lewa strona może się uda ja kiedyś miałem takiego gościa na sklepie i klepałem z 1 godzinę ale zrobiłem na nowo kalibracje i było ok
Avatar użytkownika
regii.kr
Sponsor
 
Posty: 903
Dołączył(a): 12 sierpnia 2009, o 19:47
Lokalizacja: Kraków
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez WOLF69 » 15 stycznia 2010, o 23:56

regii.kr napisał(a):kalibracja ekranu


Sorki ale nie kumam, jestem trochę niemiec w te klocki.
Jak dotykac , gdzie , kiedy i skąd bede wiedzial ze to prawa albo lewa strona ?
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Postprzez regii.kr » 16 stycznia 2010, o 08:25

jak masz odblokowany to masz coś takiego jak ustawienie ekranu chodzi o taki krzyżyk latający po ekranie jak do tego dojdziesz to ekran powinien działać ok a co do wyświetlania komputera z gps-m to może się windows posypał podłącz do kompa i sprawdź przez activsynca czy jest coś na dysku
Avatar użytkownika
regii.kr
Sponsor
 
Posty: 903
Dołączył(a): 12 sierpnia 2009, o 19:47
Lokalizacja: Kraków
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez woyti93 » 17 stycznia 2010, o 19:51

Może też być gorzej. Jak coś jest zimne i wchodzisz do ciepłego pomieszczenia to skrapla się na tym para. Jak nosisz okulary powinieneś wiedzieć o co chodzi :). Jak włączyłeś swojego gpsa mogły sie przepalić jakieś ścieżki. Sam w ten sposób załatwiłem sobie kiedyś TV.
Avatar użytkownika
woyti93
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączył(a): 19 maja 2009, o 09:31
Lokalizacja: Brzeg
Car:
Engine:

Postprzez WOLF69 » 17 stycznia 2010, o 22:31

woyti93, oby nie, jutro go rozbieram :-P

[ Dodano: 2010-02-05, 19:23 ]
:evil: Rozebralem i nic nie zobaczylem. Poszedl do kumpla (magik), no i zobaczymy czy wywalilem w bloto 120 funtow :evil:
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:


Powrót do GPS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron