[ALL] Zakłócenia

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[ALL] Zakłócenia

Postprzez musiek25 » 19 lutego 2009, o 22:29

Mam problem z zakłóceniami (pierdzenie przy odpalonym silniku i narastające wraz ze wzrostem obrotów silnika). Mam radio Presidenta Johny II i antenę Presidenta na magnesie 1,5m. Czy macie takie same problemy? Przypuszczam ,że to alternator czy mam rację? Jak z tym walczyć?
musiek25
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 13 stycznia 2009, o 20:21
Lokalizacja: Dęblin
Car:
Engine:

Postprzez dany_2 » 19 lutego 2009, o 22:31

a jak masz podłączone radio pod zapalniczkę jeśli tak to podłącz bezpośrednio od akumulatora to powinno wyeliminować zakłócenia.
Avatar użytkownika
dany_2
Forumowicz
 
Posty: 825
Dołączył(a): 9 września 2008, o 09:11
Lokalizacja: Jelenia Góra
Car:
Engine:

Postprzez Dyzio » 19 lutego 2009, o 22:35

raz ze musisz podłaczyc pod akumulator bezpośrednio , nastepnie masz zestrojoną antene? jezeli to nie pomoże to zainwestuj w filt przeciwzakłóceniowy :)
Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie :]
Avatar użytkownika
Dyzio
Forumowicz
 
Posty: 195
Dołączył(a): 27 grudnia 2008, o 20:10
Lokalizacja: Głogów
Car:
Engine:

Postprzez dany_2 » 19 lutego 2009, o 22:48

ale Dyzio po co ma wydawać kasę na filtry, jak może po prostu podłączyć pod aku bezpośrednio i będzie to samo (bez zakłóceń :-D ) :-D :-D
Avatar użytkownika
dany_2
Forumowicz
 
Posty: 825
Dołączył(a): 9 września 2008, o 09:11
Lokalizacja: Jelenia Góra
Car:
Engine:

Postprzez Łukasz TDI » 19 lutego 2009, o 22:48

ja też mam presidenta pod zapalniczke podłaczonego i zakłuceń brak Dyzio ma racje antena musi być zestrojona a jak nie to filtry przeciwzakuceniowe
Avatar użytkownika
Łukasz TDI
Forumowicz
 
Posty: 282
Dołączył(a): 22 grudnia 2008, o 21:37
Lokalizacja: Sosnowiec
Car:
Engine:

Postprzez Dyzio » 19 lutego 2009, o 22:49

dany_2, ale jezeli to nie pomoże to potem juz tylko ten filtr
Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie :]
Avatar użytkownika
Dyzio
Forumowicz
 
Posty: 195
Dołączył(a): 27 grudnia 2008, o 20:10
Lokalizacja: Głogów
Car:
Engine:

Postprzez dany_2 » 19 lutego 2009, o 22:50

Dyzio napisał(a):dany_2, ale jezeli to nie pomoże to potem juz tylko ten filtr
I tu masz racje :-P
Avatar użytkownika
dany_2
Forumowicz
 
Posty: 825
Dołączył(a): 9 września 2008, o 09:11
Lokalizacja: Jelenia Góra
Car:
Engine:

Postprzez musiek25 » 19 lutego 2009, o 23:16

Teraz cb mam podłączone pod radio samochodowe, ale były próby i pod zapalniczkę, akumulator i bezpieczniki to nic nie daje a tak wogóel gdzie bym nie podłączył (teraz to wiem) to i tak nic nie da ,także filtry bo zakłócenia łapie antena. A co do anteny to jest ok jest na środku dachu a jej swr to 1.2 takze nie ma co zmieniać.
musiek25
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 13 stycznia 2009, o 20:21
Lokalizacja: Dęblin
Car:
Engine:

Postprzez Kuman » 19 lutego 2009, o 23:44

musiek25, A masz xenony :D ?
Avatar użytkownika
Kuman
Forumowicz
 
Posty: 64
Dołączył(a): 30 stycznia 2009, o 19:04
Lokalizacja: Głogów
Car:
Engine:

Postprzez musiek25 » 20 lutego 2009, o 00:23

Nie nie mam.
musiek25
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 13 stycznia 2009, o 20:21
Lokalizacja: Dęblin
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron