[1M] Antena CB zamontowana na stałe

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez spec » 1 lutego 2013, o 11:26

hmm coś nie mogę zaczaić tego rysunku :-)
Jeszcze lepszym wyjściem było by zamontowanie anteny na magnesie na błotniku. Ale tam jest za mało miejsca a magnes musiałby mieć fikuśny kształt.
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez kornat » 1 lutego 2013, o 11:44

Obrazek
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez spec » 1 lutego 2013, o 15:21

Taki montaż za pomocą np. SF - 40 osiągniesz. Nam chodzi o to aby klapa bagażnika się otwierała się bez problemów bo przy magnesie trzeba uważać na antenę.
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez kornat » 1 lutego 2013, o 16:28

Aha, to może tak
Obrazek
Zawias trzyma się na 3 śrubach i jedynie można go przykręcić do tej pierwszej od szyby
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez spec » 1 lutego 2013, o 17:51

O dokładnie o coś takiego nam chodzi. Tylko jak to wykonać aby było miało ręce i nogi.
Można wtedy otworzyć bagażnik do końca i antena nie przeszkadza. Zrobienie dziurki koło uszczelki w bagażniku jeszcze bym przebolał. Zawsze uchwyt można odkręcić i nie będzie śladu.
Znalazłem to:
http://www.kosmala.pl/?p=39
Też dobry pomysł bo można podłożyć blaszkę pod śrubę i nie trzeba nić wiercić. Jedynie blaszka mogła by być niższa (maksymalnie niska) i mieć wycięcie po środku pionowo aby puścić w nim kabel.
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez kornat » 1 lutego 2013, o 17:59

Takie coś mi właśnie chodziło jak w tym linku. Jeżeli puścisz po stronie pasażera to masz jajowaty gumowy korek przez który możesz puścić kabel (ten co prowadzi kable do klapy). Myślę, że jest to najlepsza opcja w takim wypadku.
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez kuzio » 1 lutego 2013, o 20:24

No to kto się teraz pierwszy podejmie próby wykonania czegoś takiego do toledo? Po zamontowaniu uchwytu macie zamiar zamontować bat na stałe i go nie ściągać w ogóle? :->
Nie wkładam pieniędzy w starego złoma, wkładam serce w pasję

MOJE TOLEDO: viewtopic.php?t=6225&postdays=0&postorder=asc&start=0

Obrazek
Avatar użytkownika
kuzio
Forumowicz
 
Posty: 662
Dołączył(a): 30 marca 2012, o 19:10
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ALH+

Postprzez vwir » 1 lutego 2013, o 23:32

kornat napisał(a):Takie coś mi właśnie chodziło jak w tym linku. Jeżeli puścisz po stronie pasażera to masz jajowaty gumowy korek przez który możesz puścić kabel (ten co prowadzi kable do klapy). Myślę, że jest to najlepsza opcja w takim wypadku.

Zaskoczyłeś mnie. U mnie te kable idą po stronie kierowcy :/
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez kornat » 1 lutego 2013, o 23:48

vwir, faktycznie błędnie napisałem, są po stronie kierowcy fotki z audi mnie zmyliły ;)
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez spec » 2 lutego 2013, o 00:17

W audi zastosowana jest fajna mała główka (to jest dv?).
Trzeba dobrać przewód z jak najmniejszą średnicą. Zna ktoś oznaczenie?
Obrazek
Główka z audi chyba jest mniejsza niż ta ze zdjęcia?
i Z czego wziąć sztywną cienką blaszkę ?
spec
Forumowicz
 
Posty: 842
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron