[ALL] Jaką antenę CB kupić ?

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez Roxon40 » 29 grudnia 2009, o 22:31

W Nexii miałem Lemm Turbo 2001 na uchwycie montażowym. Byłem zadowolony.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4148
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez Lucas » 4 stycznia 2010, o 01:11

Ja wczoraj kupiłem Sirio Super Carbonium.
Do tej pory używałem Sirio ML-145 na magnesie i byłem bardzo zadowolony, więc ponownie zdecydowałem się na tą firmę.
Jak któregoś dnia będę miał trochę czasu to podjadę do serwisu CB żeby kupić uchwyt na klapę i żeby mi to wszystko zestroili ładnie.
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez Roxon40 » 4 stycznia 2010, o 11:12

Pochwal się później jakie osiągi masz na tej antenie. :) i wrzuć foto montażu :)
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4148
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez Lucas » 4 stycznia 2010, o 17:48

No i lekka lipa ...
Tak jak na SB napisałem mam problem :/

Kupiłem uchwyt SF40 i nie pasuje chyba.
Szczeliny się okazują za wąskie.
Jak montuje to normalnie się klapa zamyka itd, ale jak otwieram to widzę na kablu że jest z 2 stron lekko zgnieciony, a chyba tak nie powinno być.

Mam teraz 2 opcje :
1. Z lewej strony pod lampą - ale raczej odpada bo za nisko i brzydko :/
2. Między szybą a klapą, w miarę na środku - raczej nie przycina nic zbytnio wtedy.
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez Roxon40 » 4 stycznia 2010, o 19:48

Tak właśnie myślałem że po bokach się nie da bo za wąskie szczeliny są. W Nexii miałem na środku klapy właśnie od strony szyby. Myślę że w Toledo też będziesz musiał tak to rozwiązać.

Też myślałem nad tym ustawieniem ale:
1. Nie chcę dziur
2. Jak próbowali mi wyrwać uchwyt to wygięli mi klapę
3. jak się wymaga czegoś więcej od CB ( w moim przypadku tak jest) to na rogu tej klapy występuje większa strata decybeli niż na środku klapy (dlatego teraz magnesówka leci nieco lepiej niż stałka choć miała 2 m)

Jeżeli zamontujesz między szybą a klapą to nic ci nie powinno przycinać chyba że jest za mały odstęp między szybą a klapą. Z tego co oglądałem powinno być dobrze.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4148
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez Barthez » 5 stycznia 2010, o 00:18

Osobiście polece ML-145 Firmy Sirio :)
Barthez
 

Postprzez ww200 » 5 stycznia 2010, o 18:51

Roxon40 napisał(a):Tak właśnie myślałem że po bokach się nie da bo za wąskie szczeliny są.


Szczeliny są w sam raz,tylko kabel musi wychodzić w samym rogu.

Roxon40 napisał(a):1. Nie chcę dziur


Kolego,a widziałeś kiedyś dziury(punkty o średnicy ok.0,5mm) :mrgreen: po takim uchwycie.Uwierz mi że nie wywołują obrzydzenia.
ww200
Forumowicz
 
Posty: 146
Dołączył(a): 25 października 2008, o 23:00
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 5 stycznia 2010, o 18:52

Dziś przejeżdżałem przez Chorzów i na jednym Toledo widziałem stałkę na stałę zamontowaną szkoda że nie zdążyłem stanąć i zerknąć jak to miał zrobione ale widać że uchwyt zmieścił.

[ Dodano: 2010-01-05, 17:53 ]
ww200 napisał(a):
Roxon40 napisał(a):Tak właśnie myślałem że po bokach się nie da bo za wąskie szczeliny są.


Szczeliny są w sam raz,tylko kabel musi wychodzić w samym rogu.

Roxon40 napisał(a):1. Nie chcę dziur


Kolego,a widziałeś kiedyś dziury(punkty o średnicy ok.0,5mm) :mrgreen: po takim uchwycie.Uwierz mi że nie wywołują obrzydzenia.


Widziałem jak ściągałem antenę z Nexii razem z uchwytem przy sprzedaży. Niestety wybrzuszenia po tych śrubach zostały.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4148
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez ww200 » 5 stycznia 2010, o 18:59

Roxon40 napisał(a):Widziałem jak ściągałem antenę z Nexii razem z uchwytem przy sprzedaży. Niestety wybrzuszenia po tych śrubach zostały.


To chyba była przykręcona na śruby M12,ja u siebie już nie raz zdejmowałem uchwyt i poza 4 punkcikami od spodu klapy nic nie widać.
ww200
Forumowicz
 
Posty: 146
Dołączył(a): 25 października 2008, o 23:00
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez Lucas » 5 stycznia 2010, o 18:59

ww200 napisał(a):Szczeliny są w sam raz,tylko kabel musi wychodzić w samym rogu.


U mnie niestety lotka przeszkadza :/

A co do dziur to widziałem na paru samochodach i do przeżycia :P
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron