[1M] Zasilanie radia CB

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez kuzio » 13 stycznia 2015, o 10:04

vwir, faktycznie przyłącza zlokalizowane bez problemu po ściągnięciu osłony, ale albo ktoś się pomylił albo ja mam coś nie tak. U mnie na 30a jest cały czas prąd... :-?

Obrazek

Prąd po stacyjce mam jedynie na 75x. Na 30 i 30a prąd jest cały czas. Mogę śmiało podpinać na 75x czy nie? (grzanie foteli nie CB)

Obrazek
Nie wkładam pieniędzy w starego złoma, wkładam serce w pasję

MOJE TOLEDO: viewtopic.php?t=6225&postdays=0&postorder=asc&start=0

Obrazek
Avatar użytkownika
kuzio
Forumowicz
 
Posty: 662
Dołączył(a): 30 marca 2012, o 19:10
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ALH+

Postprzez vwir » 13 stycznia 2015, o 12:44

Nie pamietam już teraz dokładnie, ale to nie było przypadkiem tak, że 30a ma zasilanie dopóki nie wyciągniesz kluczyka ze stacyjki, a 75X ma zasilanie tylko gdy jest włączony zapłon?
Druga sprawa - podgrzewanie foteli ja bym puścił przez przekaźnik. Wolałbym tak dużego obciążenia nie dawać na styki stacyjki.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez kuzio » 13 stycznia 2015, o 20:55

u mnie na 30a prąd był cały czas nawet całkiem bez kluczyka
Nie wkładam pieniędzy w starego złoma, wkładam serce w pasję

MOJE TOLEDO: viewtopic.php?t=6225&postdays=0&postorder=asc&start=0

Obrazek
Avatar użytkownika
kuzio
Forumowicz
 
Posty: 662
Dołączył(a): 30 marca 2012, o 19:10
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ALH+

Postprzez ProFFessor » 13 stycznia 2015, o 22:54

vwir,

Owyginalenie grzane stolki byly tylko poprzez bezspiecznikw skrzyncez boku.

Tak jak piszesz. 75x jest po zaplonie , ale jak podlaczylem pod ta srube swiatla led to po jakis 10 min gasly . :/ 30A ma caly czas zasilanie

Osobiscie podlaczylem LEDY gdzies w komorze silnika i jak przekrece kluczyk na On to ledy juz swieca. Wolal bym by swiecily sie po uruchomieniu silnika.

Slyszalem kiedys ze klakson ma zasilanie dopiero po uruchomieniu silnika.
Avatar użytkownika
ProFFessor
Forumowicz
 
Posty: 166
Dołączył(a): 17 stycznia 2012, o 16:49
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez irocket » 13 stycznia 2015, o 23:06

Klakson ma na 95% na zapłonie. W 1L na pewno na zapłonie, w 1M wątpię, by było inaczej.
Obrazek
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1051
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

Postprzez vwir » 14 stycznia 2015, o 10:21

Ja już teraz średnio pamietam, pod co się podpinałem... Dużo czasu minęło. Generalnie na pewno mam z tego samego źródła CB i grzane stołki. Ale który to dokładnie kabel to nie pamiętam.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Poprzednia strona

Powrót do CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron