[1M] Zasilanie radia CB

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

kabel radia cb do akumulatora

Postprzez musiek25 » 15 stycznia 2009, o 23:28

Powiedzcie mi którędy mam puścić kabel od cb do akumulatora bo mam zakłócenia(tzw.prókanie) chyba od alternatora. czy obejdzie się bez większego demontażu kokpitu? :-/
musiek25
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 13 stycznia 2009, o 20:21
Lokalizacja: Dęblin
Car:
Engine:

Postprzez CYRULIK » 15 stycznia 2009, o 23:49

a dlaczego chcesz CB do aku tak sie nie robi, bo i po co podłącz pod bezpieczniki
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
CYRULIK
Junior Admin
 
Posty: 866
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:22
Lokalizacja: WPI MAZOWIECKIE (Sułkowice)
Car: Leon Zonki ;)
Engine: Moje S 2,5

Postprzez musiek25 » 15 stycznia 2009, o 23:59

W tej chwili mam podłączone pod radio samochodowe. Myślę, że jak podłączę pod bezpieczniki dalej będzie to samo. Nawet w instrukcji od cb jest napisane żeby podłączyć bezpośrednio pod akumulator :669:
musiek25
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 13 stycznia 2009, o 20:21
Lokalizacja: Dęblin
Car:
Engine:

Postprzez SAGAL » 16 stycznia 2009, o 00:00

ehhh cb do aku po co i pogroma wes pod zapalniczkę i po kłopocie
SAGAL
 

Postprzez ALLka » 16 stycznia 2009, o 00:03

przy podpieciu pod gniazdo zapalniczki też mogą występować zakłócenia. Trzeba filtry stosować....
ALLka
 

Postprzez CYRULIK » 16 stycznia 2009, o 00:04

ja mam pod bezpieczniki i jest spoko, jak masz "iskrzenie" na alternatorze to nic nie da CHyba
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Avatar użytkownika
CYRULIK
Junior Admin
 
Posty: 866
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:22
Lokalizacja: WPI MAZOWIECKIE (Sułkowice)
Car: Leon Zonki ;)
Engine: Moje S 2,5

Postprzez dany_2 » 16 stycznia 2009, o 00:06

najlepsze rozwiązanie jest właśnie pod aku. Musisz dobrze szukać jakiejś zaślepki za panelem bezpieczników a jak nie to dopiero za licznikiem
Avatar użytkownika
dany_2
Forumowicz
 
Posty: 825
Dołączył(a): 9 września 2008, o 09:11
Lokalizacja: Jelenia Góra
Car:
Engine:

Postprzez toledziak95 » 16 stycznia 2009, o 18:13

Każdy sprzęt grający i CB najlepiej podłączać bezpośrednio pod źródło zasilania <zygi> <zygi> :-D
Avatar użytkownika
toledziak95
Forumowicz
 
Posty: 401
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:25
Lokalizacja: Czeremcha/Białystok
Car:
Engine:

Postprzez musiek25 » 16 stycznia 2009, o 19:00

A od strony pasażera dostanę się bo radio mam od tamtej strony? :-?
musiek25
Forumowicz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 13 stycznia 2009, o 20:21
Lokalizacja: Dęblin
Car:
Engine:

Postprzez dany_2 » 16 stycznia 2009, o 19:03

tam nie sprawdzałem ale chyba nie. Ja swój przepychałem nad bezpiecznikami tam mam otwór ale u mnie może być inaczej bo mam 1L.
Avatar użytkownika
dany_2
Forumowicz
 
Posty: 825
Dołączył(a): 9 września 2008, o 09:11
Lokalizacja: Jelenia Góra
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron