[1L] Instalacja CB Radia i anteny

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1L] Instalacja CB Radia i anteny

Postprzez Iveck » 29 kwietnia 2010, o 18:30

Witam Serdecznie Kolegów.

Ponieważ nie ma oddzielnego tematu dotyczącego montażu instalacji CB w Toledo serii pierwszej - postanowiłem się pokusić i założyć takowy temat.

Powiedzcie mi - gdzie mógłbym zainstalować moją Onwe w Toledo 1L, bo spędziłem dzisiaj cały dzień w aucie i nie mogę znaleść odpowiedniego miejsca... Próbowałem wepchnąć radyjko wszędzie, ale bez rezultatu - albo źle się nim steruje, albo wystaje, albo przeszkadza.... Dodam że miejsce popielniczki odpada - trzeba wycinać szyny prowadzące - nie będę dewastował auta. Miejsce na tunelu od strony pasażera też nie bardzo mnie interesuje - bo będzie przeszkadzało i trzeba się chylać do gałek.

Druga sprawa: mam antene NEW ALASKA President'a - jaki uchwyt zastosować i gdzie go przymocować? Na klapie by było dobrze, ale spojler przeszkadza - więc uchwyty SF 40 i KF 150 odpadają... Co proponujecie?


Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
Iveck
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 grudnia 2009, o 18:14
Lokalizacja: Ropczyce
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 30 kwietnia 2010, o 21:06

Jak nie ma gdzie na uchwyt wrzucić antenki to zawsze jest pomocny magnes albo dziura w dachu lub na klapie. Możesz też zastosować uchwyt SF 40 na przedniej klapie ale będzie to wyglądało do d......
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4137
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez Iveck » 1 maja 2010, o 10:05

Kolego Roxon40 rozumiem że z uchwytem na przedniej klapie to był żart hehe :)

Z uchwytem sobie poradziłem... Zrobiłem go sobie z grubej blachy chromoniklowej. Ale pozostaje jeszcze kwestia zamocowania radia - a dochodze do wniosku że nie ma takiej możliwośći bez dewastacji czego kolwiek we wnętrzu...

Ma ktoś jeszcze jakieś konkretne, sprawdzone propozycje?



Pozdrawiam....
Avatar użytkownika
Iveck
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 grudnia 2009, o 18:14
Lokalizacja: Ropczyce
Car:
Engine:

Postprzez rydmar12 » 1 maja 2010, o 10:39

ja mam u siebie tak zamontowane
Załączniki
Zdjęcie013.jpg
Mariusz
Avatar użytkownika
rydmar12
Forumowicz
 
Posty: 220
Dołączył(a): 1 czerwca 2009, o 21:23
Lokalizacja: biskupiec
Car:
Engine:

Postprzez Iveck » 1 maja 2010, o 10:49

Kolego rydmar12 bardzo fajnie masz zamontowane, też bym sobie zamontował w ten sposób, ale niestety ja mam zabudowane to miejsce (moje Toledo jest po lifcie), mam tutaj taką zabudowaną wnękę (typu otwarty schowek) i niestety tam mi się radyjko nie zmieści...



Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
Iveck
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 grudnia 2009, o 18:14
Lokalizacja: Ropczyce
Car:
Engine:

Postprzez Radar » 20 marca 2011, o 22:04

odświeżę temat bo dawno nikt nie pisał.Ja w tolku po lifcie mam CB z boku tunelu środkowego po stronie pasażera.nic nie przeszkadza i pasażer nie kopie w CB.
Był Tolek 1L AFN jest Tolek 1M AHF
Avatar użytkownika
Radar
Sponsor
 
Posty: 226
Dołączył(a): 13 września 2010, o 21:27
Lokalizacja: Międzyzdroje
Car: Toledo
Engine: 1L

Postprzez bartek Garwolin » 20 czerwca 2011, o 16:20

Radar napisał(a):odświeżę temat bo dawno nikt nie pisał.Ja w tolku po lifcie mam CB z boku tunelu środkowego po stronie pasażera.nic nie przeszkadza i pasażer nie kopie w CB.


Również mam zamontowane w ten sposób,nie przeszkadza i nikt nie narzeka
bartek Garwolin
 


Powrót do CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron