[1M] CB Radio - montaż

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez dziobii » 26 września 2013, o 14:17

No i w końcu udało się włożyć radio tam, gdzie chciałem, tylko do tej pory wkrętarki nie było pod ręką ;) Popielniczka otwiera się i zamyka bez problemu.
Obrazek
Obrazek
dziobii
Sponsor
 
Posty: 66
Dołączył(a): 22 grudnia 2012, o 17:19
Lokalizacja: Chełm
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez Sony » 27 września 2013, o 00:38

dziobii, muszę przyznać, że nawet ciekawie to wygląda :)
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6604
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez spec » 29 września 2013, o 14:05

Przecież po lewej stronie jest idealne miejsce na CB radio w 1M. Po co masakrować popielniczkę?
Jedyny sen takiego montażu to gdyby radio było zamontowane w popielniczce i widoczne byłoby dopiero po otwarciu tak jak montują radio w octaviach.
spec
Forumowicz
 
Posty: 839
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez Sony » 29 września 2013, o 18:29

spec, pewnie po to, że kolega w tamtym miejscu ma głośnik :)
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6604
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez spec » 30 września 2013, o 09:04

Być może, ale używa schowka do innych celów.
Tak to u mnie wygląda:
http://www.cb-forum.pl/topics151/toledo-1m-vt21373.htm
spec
Forumowicz
 
Posty: 839
Dołączył(a): 27 stycznia 2010, o 21:44
Lokalizacja: Rzeszów
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez dziubek6 » 1 października 2013, o 00:03

spec napisał(a):Być może, ale używa schowka do innych celów.
Tak to u mnie wygląda:
http://www.cb-forum.pl/topics151/toledo-1m-vt21373.htm


Dobra robota.
1.9 AHF
dziubek6
Sponsor
 
Posty: 259
Dołączył(a): 18 lipca 2010, o 23:10
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo
Engine: 1.9

Postprzez vwir » 2 października 2013, o 09:55

spec napisał(a):Być może, ale używa schowka do innych celów.
Tak to u mnie wygląda:
http://www.cb-forum.pl/topics151/toledo-1m-vt21373.htm

Kilka stron wcześniej podesłałem fotki z mojego montażu. Podobnie, tylko dałem radio maksymalnie do góry. Dzięki temu głośnik jest odsłonięty i dodatkowo można nadal korzystać z tego schowka.

Edit: O, znalazłem: Obrazek
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2713
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: Citroen DS5
Engine: 2.0HDI

Postprzez PIOTREK52125 » 2 października 2013, o 22:35

vwir, kolego jak podłączyłeś zasilanie radyjka po stacyjce ? jeś :-P li tak to w jakie przewody dokładnie
PIOTREK52125
Forumowicz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 31 sierpnia 2012, o 17:25
Lokalizacja: WOLA ŻYRAKOWSKA
Car:
Engine:

Postprzez regii.kr » 3 października 2013, o 07:47

a ja mam tak i też jest ok cb podłokietnik
Avatar użytkownika
regii.kr
Sponsor
 
Posty: 903
Dołączył(a): 12 sierpnia 2009, o 19:47
Lokalizacja: Kraków
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez vwir » 3 października 2013, o 10:07

PIOTREK52125 napisał(a):vwir, kolego jak podłączyłeś zasilanie radyjka po stacyjce ? jeś :-P li tak to w jakie przewody dokładnie

Oj teraz to już nie pamiętam. Generalnie zaraz za radiem są wszystkie przekaźniki i tam jest złącze do którego dochodzą czerwone kable. Jedno ze stałym zasilaniem a drugie z zasilaniem po stacyjce. Bezpiecznik mam na kablu do radia.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2713
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: Citroen DS5
Engine: 2.0HDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron