[1M] Zwarcie w przewodach - CB i radio nie działają

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez Roxon40 » 15 czerwca 2015, o 16:03

Edward napisał(a):Wszystkie bezpieczniki byly ok, prócz od zapalniczki ale wymieniłem i dalej zero reakcji.


A czy sprawdzałeś je na oko czy jakimś miernikiem z przejściem ?

Kolega wczoraj w aucie też sprawdzał bezpieczniki na oko i były dobre, a po sprawdzeniu miernikiem okazało się że jeden był zepsuty.

Skoro radia działają w innym aucie a ty twierdzisz że bezpieczniki masz ok to szukaj czy nie masz jakiś przewodów przypalonych.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4137
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez Edward » 16 czerwca 2015, o 11:54

Bezpieczniki sprawdzone miernikiem i są ok. Później pociągnę + z akumulatora do + w kostce która wchodzi do radia i zobaczymy jaki będzie efekt.

[ Dodano: 2015-06-16, 11:54 ]
Po przeciągnięciu + bezpośrednio z akumulatora dało wynik pozytywny. Jak teraz mogę to zrobić, żeby było dobrze?

Pozdrawiam
Edward
Forumowicz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 14 czerwca 2015, o 23:28
Lokalizacja: Jaworzno
Car:
Engine:

Postprzez vwir » 16 czerwca 2015, o 11:57

To co uwaliłeś to jest plus po stacyjce, czy stały? Radio ma podawany jeden i drugi i nie wiem, czy żaden z nich nie działa, czy jeden działa a drugi nie.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez Edward » 16 czerwca 2015, o 12:00

Stały podmieniłem, po stacyjce jest ok.
Edward
Forumowicz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 14 czerwca 2015, o 23:28
Lokalizacja: Jaworzno
Car:
Engine:

Postprzez vwir » 16 czerwca 2015, o 12:23

To ja bym jechał po kablach aż do znalezienia winnego. Dużo tego nie masz, stały od radia idzie od razu do bezpieczników w kabinie, a potem do bezpieczników na akumulatorze. Dosłownie 3 kable do sprawdzenia.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez DzieX » 17 czerwca 2015, o 00:45

Chciałem zauważyć, że w skrzynce pod kierownicą też są bezpieczniki. Nie wiem czy sprawdzałeś.
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2124
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Postprzez Sony » 17 czerwca 2015, o 10:14

DzieX, masz na myśli przekaźniki etc. ? Tam teoretycznie nie ma żadnego przekaźnika odnośnie radia etc... Od telefonu jedynie się znajdzie na dobrą sprawę :P
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6694
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez DzieX » 17 czerwca 2015, o 10:34

Pisząc bezpieczniki mam na myśli bezpieczniki.
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2124
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Postprzez Sony » 17 czerwca 2015, o 11:02

DzieX, no dobra, ale bezpiecznika tam nie ma związanego z radiem etc.
Jedynie są od elektrycznych siedzeń, szyb, alarmu i sygnału dźwiękowego.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6694
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez DzieX » 17 czerwca 2015, o 14:40

Sony, Wczytaj się w temat.
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2124
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron