[1M] Kabel od akumulatora do wzmacniacza

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez radek6412 » 21 września 2013, o 13:20

U mnie kabelek wygląda tak. Tyle że ja to miałem już zrobione jak kupiłem autko z niemiec. Na kablach i bezpieczniku niema żadnych oznaczeń. Kabel jest grubszy od zapłonowego. Niemiec zostawił mi rachunki na te kable. Jeden kabel 5m kosztował ponad 180€. Zastanawiałem sie czy one czasem ze złota nie są :P.Obrazek
radek6412
Forumowicz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 14 września 2013, o 08:16
Lokalizacja: Bolesławiec
Car:
Engine:

Postprzez Dill » 12 kwietnia 2014, o 23:00

Mozecie Panowie powiedzieć czego używaliście do zaciskania konektorów na tych kablach? Czy moze je lutujecie?
Dill
Forumowicz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2 czerwca 2013, o 14:29
Lokalizacja: Otwock
Car:
Engine:

Postprzez DzieX » 13 kwietnia 2014, o 12:06

Najlepiej to zaciskarki do konektorów :D
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2124
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R

Postprzez Dill » 6 sierpnia 2014, o 22:10

Tez tak myślę ze zaciskarka najlepiej a wiec jakiej używacie do tych 20 mm przewodów?

[ Dodano: 2014-08-06, 22:10 ]
Dobra Panowie dziś pol dnia szukałem i szukałem gdzie ta cholerna zaślepka :oops: jest i nie mogę znaleźć może ktoś wskaże w którym miejscu pod okładzina jej szukać??

Obrazek
Dill
Forumowicz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2 czerwca 2013, o 14:29
Lokalizacja: Otwock
Car:
Engine:

Postprzez vwir » 6 sierpnia 2014, o 22:30

A nie masz przypadkiem gazu na linkę? Bo jeśli tak, to nie masz zaślepki, tylko tam właśnie przechodzi linka ;)
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez Dill » 6 sierpnia 2014, o 22:37

Właśnie mam linkę od gazu :-/

[ Dodano: 2014-08-06, 22:37 ]
To jak teraz mam kabel pościć??
Dill
Forumowicz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2 czerwca 2013, o 14:29
Lokalizacja: Otwock
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 6 sierpnia 2014, o 22:42

Dill, Możesz podpiąć się do miedzianej szyny która jest z lewej strony pod kierownicą ;-)
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez Dill » 6 sierpnia 2014, o 22:46

...czyli tu gdzie idą przewody od akumulatora do kabiny ta wiązka?? Kurde ale lipa...to w którym miejscu dać bezpiecznik??
Dill
Forumowicz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2 czerwca 2013, o 14:29
Lokalizacja: Otwock
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 7 sierpnia 2014, o 12:35

U mnie leży w bagażniku.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4134
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez Danielek. » 7 sierpnia 2014, o 14:59

Dill, bezpiecznik ok 15cm od miejsca gdzie podłączamy przewód do prądu ;-)
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron