[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez vwir » 31 stycznia 2017, o 19:53

Przytrzymaj numer pod którym chcesz zapamiętać, a nie DX
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez piotrek_53 » 21 lutego 2017, o 20:47

Moje radio Aura v.3 kaseciak jak zamilkło to na amen!. Jednak dzięki instrukcji serwisowej naprawiłem go. Przyczyna to główny kwarc przy procesorze 4,332MHz. Po wymianie wszystko wróciło do normy... z bonusem :-) Zmieniarka co do tej pory nie działała ożyła :->
Avatar użytkownika
piotrek_53
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 3 października 2013, o 17:04
Lokalizacja: Puławy
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1,9 TDI AHF

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Mat123321 » 19 czerwca 2017, o 23:46

Witam.. mam kaseciaka aure.. po wlozeniu kasety gra tylko prawa strona auta.. gdy uzywam normalne radio albo korzystam z transmitera to graja wszystkie glosniki.. jaka to moze byc przyczyna?? pozdrawiam!
Mat123321
Forumowicz
 
Posty: 36
Dołączył(a): 22 października 2016, o 18:47
Lokalizacja: Konin
Car: Seat Toledo 2
Engine: 1.6 AKL

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Roxon40 » 20 czerwca 2017, o 10:33

Kaseta nagrana monofonicznie czyli na jeden kanał, uszkodzona głowica lub połączenie jej z radiem, uszkodzona kaseta.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Mat123321 » 4 lipca 2017, o 14:55

Da sie w RDS'ie jakos ustawic fale jaką sie chce?? .. Chce ustawic sb na 108.0 do transmitera tylko podczas wyszukiwania nie chce się na tym zatrzymac (nie widzi czy cos ) :D Na FM znajduje normalnie transmiter nawet nie musze manualnie fali ustawiac (MAN). Mialem predzej wlasnie ustawione 108.0 na 6 kanale tylko przypadkowo bydac na innym kanale przytrzymalem 6 i teraz mam 2 radia takie same - lipa ;/ podlaczajac pod vaga czy cos moze da sie ustawic ??? czy moze jakims domowym sposobem da sie zrobic aby radio zatrzymalo sie na 108 na RDS
Mat123321
Forumowicz
 
Posty: 36
Dołączył(a): 22 października 2016, o 18:47
Lokalizacja: Konin
Car: Seat Toledo 2
Engine: 1.6 AKL

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Roxon40 » 4 lipca 2017, o 16:29

A jak manualnie ustawiasz to też się nie da ?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Mat123321 » 7 lipca 2017, o 17:30

uzywajac RDS nie da sie ustawic manualnie (man) chyba ze nie potrafie.. na FM tylko manualnie mozna .. sa jakies sposoby by wyszukiwanie stanelo na tych falach co transmiter? :D
Mat123321
Forumowicz
 
Posty: 36
Dołączył(a): 22 października 2016, o 18:47
Lokalizacja: Konin
Car: Seat Toledo 2
Engine: 1.6 AKL

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Roxon40 » 7 lipca 2017, o 20:54

Obawiam się że pozostanie ci tylko manualne ustawienie. Jak dobrze pamięta to też miałem z tym problem i jechałem na manualu. RDS też mi zawsze przestawiał częstotliwość.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Folxs » 21 lipca 2017, o 17:22

Witam, mam radio Aura CD i podczas jazdy i słuchania normalnie w trybie FM nagle wszystko cichnie i pojawia się napis "Mechanic", co to może być?
Folxs
Forumowicz
 
Posty: 85
Dołączył(a): 24 maja 2017, o 20:17
Lokalizacja: Szczecin
Car: Toledo II 1M
Engine: 1.6 16V BCB

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Sony » 24 lipca 2017, o 19:34

Przecież napisałem Ci już wcześniej, że masz uszkodzone radio skoro "MECHANIC" się wyświetla :-|
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6696
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron