[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Roxon40 » 8 listopada 2015, o 12:51

Tak na pierwszą myśl przychodzi mi do głowy, że może uszkodzony przycisk jest od CD. Reszta działa dobrze?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4136
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez karolek_ust » 8 listopada 2015, o 12:56

wszystko inne działa normalnie , jakiś pomysł na ten przycisk ?
karolek_ust
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 8 listopada 2015, o 12:33
Lokalizacja: Klippan/Szwecja
Car: 1M
Engine: 1,8 20v

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez moralez00 » 18 listopada 2015, o 13:21

Witam. Wie ktoś co zrobić żeby aura nie wypadała z ''kieszeni'' bo zmieniłem radio nie fabryczne na oryginał aura cd ale to ciągle się wysuwa. Coś tam może powinno być dodatkowo, jakieś zaczepy? A i jeszcze jedno. Wie ktoś jaki dokładnie kabel jest potrzebny do połączenia radia ze zmieniarką (gdzie go dostane)?
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez vwir » 18 listopada 2015, o 14:17

Po bokach masz dwa zaczepy wychodzące z radia. Taka blaszka sprężynująca. Jesli ktoś ją powyginał to nie będzie się radio dobrze trzymało.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez moralez00 » 19 listopada 2015, o 00:17

O to chodzi ze te blaszki są i są całe a to radio i tak się wysuwa.

Wytapane Wytaparką z LG G3
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez vwir » 19 listopada 2015, o 08:00

Podeślij fotkę, jak wyglądają te blaszki.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez moralez00 » 4 grudnia 2015, o 18:02

Oto fotki.
Zaczepy:
Obrazek
I radio ile odstaje:
Obrazek
Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko już zostało opisane...
Avatar użytkownika
moralez00
Forumowicz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 9 grudnia 2014, o 19:27
Lokalizacja: Pruszków
Car: Toledo 1M
Engine: 2.3 AGZ

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez WojcioLRA » 28 stycznia 2017, o 17:18

Witam. Posiadam Aurę CD i mam pytanie. Zaprogramowałem sobie stacje na FM pod numerem 5. Jak wcisne RDS i następnie na piątke to jest stara zapisana stacja której nie chce . Jak to ogarnąć ?
Avatar użytkownika
WojcioLRA
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 20 sierpnia 2016, o 20:15
Lokalizacja: Radzyń Podl.
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez brtk » 30 stycznia 2017, o 13:23

Możesz zapisać 18 stacji, przyciskiem RDS zmieniasz jakby "poziomy" zapisu, na I możesz zapisać 6 stacji, na II możesz zapisać 6 stacji i na III możesz zapisać 6 stacji. Może po prostu zapisałeś na I a wciskając RDS przechodzi ci na II i tam masz akurat starą stację.

Obrazek

chodzi mi o to w kółeczku :)
brtk
Forumowicz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 23:38
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez WojcioLRA » 31 stycznia 2017, o 17:32

Aha. Tego nie wiedziałem ale dalej to nie rozwiązuje problemu. Na RDS wcale nie mogę programować (na zadnym "poziomie" ) przytrzymuje DX i zero reakcji.. Tylko programować mogę na FM.

Czy ktoś w ogóle ma może "normalną" instrukcje po polsku? Taka do pobrania, nie jakieś z chomika itp.
Avatar użytkownika
WojcioLRA
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 20 sierpnia 2016, o 20:15
Lokalizacja: Radzyń Podl.
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron