[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez koti » 8 października 2008, o 15:42

Witam szanownych forumowiczów.
Ostatnio moje oryginalne radyjko Aura (kaseciak) zaczęło robić mi psikusy, nie chce się włączyć.
Po naciśnięciu gałeczki głośności pomruga podświetlenie, i się dalej tylko świeci, na wyświetlaczu nic się nie wyświetla a w głośnikach cisza.
Odłączyłem głośniki (myślałem że może jakieś zwarcie) ale dalej to samo.
Dopiero po odłączeniu wtyczki zasilania, odczekaniu chwilki i ponownej próbie radyjko się załącza.
Nie wiem co to może być, może ktoś miał podobny przypadek?


Aaa i zapomniałem. Kiedyś pokazał się na wyświetlaczu ERROR 1.
Ostatnio edytowano 8 października 2008, o 15:55 przez koti, łącznie edytowano 1 raz
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez tony » 8 października 2008, o 15:43

bezpiecznik?? tak tylko strzelam :->
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2725
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez koti » 8 października 2008, o 15:55

Gdyby to był bezpiecznik to chyba podświetlania by nie było i ponownie by się nie włączało. Może jakieś zimne luty?
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez kristof » 8 października 2008, o 16:03

tzw zimny lut musisz udac sie do szpeca od car audio
Avatar użytkownika
kristof
Administrator
 
Posty: 714
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 13:35
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez toledziak95 » 8 października 2008, o 16:15

Stawiam na zimne luty w okolicach procesora głównego, ew. sprawdzić uszkodzenia kondensatorów w sekcji zasilania..
Avatar użytkownika
toledziak95
Forumowicz
 
Posty: 401
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:25
Lokalizacja: Czeremcha/Białystok
Car:
Engine:

Postprzez gurszczak » 8 października 2008, o 16:35

a moze potencjometr ?
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 623
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez toledziak95 » 8 października 2008, o 18:15

Potencjometr jeżeli byłby uwalony to nie szło by napięcie na podświetlenie, po prostu radio nie startuje ...
Avatar użytkownika
toledziak95
Forumowicz
 
Posty: 401
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:25
Lokalizacja: Czeremcha/Białystok
Car:
Engine:

Postprzez koti » 8 października 2008, o 18:51

Znalazłem w necie, że ERROR 1 związany jest z pamięcią eeprom.

Na Elektrodzie polecają jeszcze przejrzenie przelotek na płycie.

Przejrzałem płytkę, było na niej trochę syfu.
Wyczyściłem płytkę i jak na razie radyjko działa normalnie, zobaczymy jak długo ;)

...... tydzień czasu mija i żadnych problemów.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Radio Aura

Postprzez ap05 » 15 listopada 2008, o 20:53

proszę o przypomnienie jak zakodowac radio fabryczne gdy na panelu pojawi sie napis "safe". Wydaje mi się że trzeba zostawic włączone radio na jakiś czas (jaki ???????), potem ten napis ginie i pojawia się cyfra 1000 ??, kolejno wbic numer z karty radia i potwierdzic przyciskiem "ptv prog" ???. przy okazji jak programowac nowe stacje w tym modelu radia, może jakaś instrukcja.
Ostatnio edytowano 6 maja 2009, o 11:29 przez ap05, łącznie edytowano 1 raz
ap05
 

Postprzez kristof » 15 listopada 2008, o 21:13

jest dokladnie tak jak piszesz ,czas to chyba koło godziny
Avatar użytkownika
kristof
Administrator
 
Posty: 714
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 13:35
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron