[1M] Jak podłączyć radio ?

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez szymekgd » 29 sierpnia 2012, o 16:50

Plus na separator/wysuwana antene podawany jest na pinie 5 gniazda.
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez Blade » 29 sierpnia 2012, o 17:52

Wszystko pomierzone i jest ok, temat nieaktualny bo głupiec ze mnie. Wszystko działa już jak należy. Zapętliłem się ze swojej winy w banalnej sprawie. Dzięki za szybką reakcję :)

A tak poważnie to czy podepniesz aby grało bez kluczyka to jednakowo będzie pobierać prąd bo potrzebuje zasilania na podtrzymanie pamięci.


kornat dzięki za naświetlenie sprawy - nie wiedziałem, że podtrzymanie pamięci = takim samym poborem prądu. W sumie to jeszcze nie zadecydowałem jakim sposobem to podłączyć.
Blade
 

Postprzez Kaiser » 19 stycznia 2015, o 16:01

Chce przelożyć radio Kenwooda z mojego Mondeo Mk1 do Toledo. Czy będę też musiał przełożyć przejściówkę ISO?
Avatar użytkownika
Kaiser
Forumowicz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 28 lipca 2014, o 11:38
Lokalizacja: Okolice Brzeska/ NS
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Re: [1M] Jak podłączyć radio ?

Postprzez tomczas » 15 stycznia 2016, o 23:52

moze ktos sie orientuje ktory kabelek jest od czego - kostka zasilajaca radio (na zielono podpisane piny)
chce podlaczyc separator (wzmacniacz) radiowy do nie fabrycznego radia i teraz pod ktory kabelek, probowalem pod nr 4 i 7(czarna strzalka) - na obydwu dziala. nie chce aby separator pobieral nie potrzebnie prad przy zlym podlaczeniu.

Obrazek

taki opis znalazlem - tylko czy dobry
Zasilanie
1. GA (Gala)
2. MUTE
3. K-BUS
4. S-Komt (+12V za stacyjką)
5. sterownie ant. autom.
6. Podświetlenie
7. UB+ (+12V z akumulatora)
8. Masa (-)
Ostatnio edytowano 16 stycznia 2016, o 00:50 przez tomczas, łącznie edytowano 3 razy
tomczas
Forumowicz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 11 stycznia 2013, o 23:19
Lokalizacja: Opole
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6

[1M] Jak podłączyć radio ?

Postprzez Sony » 15 stycznia 2016, o 23:55

Powiedziałbym, że bardziej do nr 1 albo 6. Najlepiej zmierzyć miernikiem, gdzie napięcie jest cały czas, a gdzie jest tylko po przekręceniu zapłonu.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6604
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Jak podłączyć radio ?

Postprzez tomczas » 16 stycznia 2016, o 00:13

do niebieskiego (tak jak piszecie w innym temacie) tylko ktorego, a srubokret probowka wystarczy zeby sprawdzic gdzie jest napiecie? jeszcze mnie zastanawia czy moze jakis kabel w tej kostce jest powiazany z fabrycznym autoalarmem (po kazdorazowym odpieciu radia alarm inaczej sie zachowuje)
tomczas
Forumowicz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 11 stycznia 2013, o 23:19
Lokalizacja: Opole
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6

[1M] Jak podłączyć radio ?

Postprzez Sony » 16 stycznia 2016, o 00:52

tomczas, teoretycznie wystarczy, ale dobrze byłoby wiedzieć jakie jest napięcie na danym kablu. Wydaje mi się, że potrzebne jest 12V, a na niektórych przewodach możesz mieć mniejsze.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6604
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Jak podłączyć radio ?

Postprzez tomczas » 16 stycznia 2016, o 01:03

nr 4 12V stacyjka,
nr 7 12V aku
tomczas
Forumowicz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 11 stycznia 2013, o 23:19
Lokalizacja: Opole
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6

[1M] Jak podłączyć radio ?

Postprzez vwir » 16 stycznia 2016, o 09:12

Szukaj niebieskiego kabla przy radiu, a nie w instalacji samochodowej.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2713
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: Citroen DS5
Engine: 2.0HDI

[1M] Jak podłączyć radio ?

Postprzez kornat » 16 stycznia 2016, o 11:52

Jak wyżej, kabelek będzie podpisane remote.
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2453
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron