[1M] Radio Brisa - podłączenie, kodowanie

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Radio Brisa - podłączenie, kodowanie

Postprzez jar » 4 maja 2010, o 11:20

czy ktos powie mi jak podłaczyc nowe radio na miejsce starego (brisa na kasety) .mianowicie w nowym radiu ma przejsciówke na dwie kostki i to z starym pasuje ale z starego zostaje mi jeszcze jedna potrójna kostka żółto ziolono niebieska do której sa podłaczone 3 kabelki zielony żółty fioletowy czy ktos wie jak mam podłaczyc takie cudo zeby było ok ? z góry dziekuje
Ostatnio edytowano 26 marca 2012, o 00:13 przez jar, łącznie edytowano 1 raz
latocha
jar
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 19 stycznia 2010, o 15:51
Lokalizacja: zagaje
Car:
Engine:

Postprzez regii.kr » 4 maja 2010, o 11:48

ta mała kosteczka jest do wyświetlacza w liczniku chodzi tylko z oryginałem a te dwie będą pasować tylko w jednej pozycji mają takie zaczepy jedna na środku druga ma na samym dole na środku to kostka głośnikowa a ta druga to zasilanie jeśli radio nie będzie trzymać pamięci to trzeba zamienić kabelki czerwony z żółtym :)
Avatar użytkownika
regii.kr
Sponsor
 
Posty: 903
Dołączył(a): 12 sierpnia 2009, o 19:47
Lokalizacja: Kraków
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez jar » 4 maja 2010, o 15:10

dzieki sliczne tak tez myslalem

[ Dodano: 2010-05-04, 15:11 ]
a czy wie ktos gdzie mozna kupic zaslepki do radia bo po oryginale zostaje miejsce bo bokach
latocha
jar
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 19 stycznia 2010, o 15:51
Lokalizacja: zagaje
Car:
Engine:

Postprzez koti » 4 maja 2010, o 15:51

Np. Allegro, TME.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Brisa - Kodowanie

Postprzez k.pjanka » 25 marca 2012, o 11:18

Witam, w moim Toledo II jest oryginalne radio Brisa, w samochodzie był odłączny akumulator i radio się zablokowało... Teoretycznie wiem jak je odblokować i jak wpisać kod, ale jednak nie tym razem... Cokolwiek bym nie zrobił to jest tylko widoczny napis SAFE i dwójeczka w lewym dolnym rogu... Próby czasowe raczej nie wchodzą w gre bo dziś próbowałem rano po całej nocy więc to odpada, oczywiście próbuje to na przekręconym kluczyku... No i co tu zrobić?
k.pjanka
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 18 marca 2012, o 14:55
Lokalizacja: Wieluń
Car:
Engine:

Radio Brisa

Postprzez gruzin » 27 marca 2013, o 12:54

Jaki jest Kod do radia Brisa albo gdzie może sie znajdować??
gruzin
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 4 marca 2013, o 09:08
Lokalizacja: OPOLE
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 27 marca 2013, o 13:04

Może się znajdować w instrukcji radia, gdzieś zapisany w książce serwisowej auta, instrukcji obsługi auta, może być zapisany na obudowie radia poprzedni właściciel zapisał sobie gdzieś na kartce. Niestety nie wiemy jaki jest kod do radia bo każde radio ma swój kod. Ty powinieneś wiedzieć jaki jest kod do tego radia. Jeśli go tam nigdzie nie widzisz to znaczy że czas odwiedzić elektryka żeby rozkodował radio.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez sprat » 30 stycznia 2015, o 16:12

Witam,

wg instrukcji w mojej Brisa jest kod 1471. Tylko jak wpisać to "7" skoro przyciski na radiu sa od 1 do 6?
Obrazek
sprat
Forumowicz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 11 marca 2014, o 13:08
Lokalizacja: Zgierz/Zamość
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez irocket » 30 stycznia 2015, o 16:40

A to się wprowadza przyciskami 1-6 a nie np + -?
Obrazek
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

Postprzez elPolako » 30 stycznia 2015, o 16:50

sprat napisał(a):Witam,

wg instrukcji w mojej Brisa jest kod 1471. Tylko jak wpisać to "7" skoro przyciski na radiu sa od 1 do 6?


Wciskasz przycisk "3" siedem razy.... xD
elPolako
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączył(a): 5 marca 2014, o 02:59
Lokalizacja: Kielce
Car: Seat Leon 1M
Engine: 1.9 TDI ARL

Następna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron