[1M] Kod w radiu Aura

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Kod w radiu Aura

Postprzez mario100 » 20 stycznia 2010, o 23:12

Panowie jest jakiś sposób żeby sprawdzić czy radio jest zakodowane (wprowadzony kod zabezpieczający) bo muszę wymienić akumulator a wiem że jak odłączę akumulator to będę musiał wprowadzić kod którego nie mam.Radio seryjne AURA kaseciak.
Ostatnio edytowano 7 kwietnia 2010, o 21:44 przez mario100, łącznie edytowano 1 raz
mario100
Forumowicz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 00:31
Lokalizacja: Góra
Car:
Engine:

Postprzez Power » 20 stycznia 2010, o 23:16

To masz kod na bank kolego
*Power* Toledo II 1,9 TDI 110 KM AHF
Power
Sponsor
 
Posty: 67
Dołączył(a): 13 stycznia 2010, o 12:43
Lokalizacja: Tarnów
Car:
Engine:

Postprzez koti » 20 stycznia 2010, o 23:26

Wejdź w ustawienia i ustaw nowy kod. Tylko nie wiem czy do zmiany nie będzie chciał obecnego kodu.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez SZUBAR » 20 stycznia 2010, o 23:38

Możesz wyłączyć kodowanie radia ale żeby to zrobić najpierw musisz wpisać kod do radyjka, mam instrukcje i nic się nie da zrobić jedynie musisz przepiąć radyjko pod inne zasilanie.
SZUBAR
Avatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz
 
Posty: 272
Dołączył(a): 19 grudnia 2009, o 16:25
Lokalizacja: KRAKÓW
Car:
Engine:

Re: Kod w radiu

Postprzez Roxon40 » 20 stycznia 2010, o 23:53

mario100 napisał(a):Panowie jest jakiś sposób żeby sprawdzić czy radio jest zakodowane (wprowadzony kod zabezpieczający) bo muszę wymienić akumulator a wiem że jak odłączę akumulator to będę musiał wprowadzić kod którego nie mam.Radio seryjne AURA kaseciak.


Włączasz radio. Naciskasz i przytrzymujesz przycisk PROG/PTY wchodzi ci w opcje i prawdopodobnie pierwsza będzie (CODE/SAFE). Jeśli nie to naciskasz przyciski przewijania aż dojedziesz do tej funkcji. Jeśli będzie pisało (p SAFE) to znaczy że radio jest kodowane, jeśli będzie (CODE) to radio jest wyłączone z kodu.

Jeśli nie jesteś pewien to podpinasz drugi akumulator wyciągasz stary wkładasz nowy i odpinasz dodatkowy akumulator.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4158
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Radio AURA CD brak kodu POMOCY

Postprzez marek_igor » 14 marca 2012, o 19:36

Nie znalazłem nic podobnego, a nie wiem czy o czymś takim można wogóle pisać na forum, ale niestety mam problem, bo wyciągnąłem radio będąc pewnym że w książce mam kod, po czym otwieram książkę a tam puste pole i brak kodu :(
ma ktoś wiedzę jak rozkodować takie radio ? mowa oczywiście o AURA CD.
Odp może być na PW
"... co zbudowała Alfa to nie samochód, to co Alfa zbudowała to 4 metry sztuki" J. Clarkson
Avatar użytkownika
marek_igor
Sponsor
 
Posty: 2000
Dołączył(a): 29 września 2011, o 06:32
Lokalizacja: Niepołomice
Car: Alfa 166
Engine: 2.4 jtd

Postprzez OMEGA » 15 marca 2012, o 17:21

Kody lub dobry elektronik odczyta pamięć.
Black gold
Avatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
 
Posty: 344
Dołączył(a): 24 maja 2011, o 03:35
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Car: 1M
Engine: ARL

Postprzez donki10 » 16 marca 2012, o 17:28

A jak zmienić kod ?
Boję się że za jakiś czas moge zapodziać mój kod , i chciałbym zmienić na taki , który zawsze będe pamiętać :)
donki10
Forumowicz
 
Posty: 83
Dołączył(a): 3 lutego 2012, o 15:31
Lokalizacja: Radziejów / Żory
Car:
Engine:

Postprzez fonfel » 16 marca 2012, o 19:08

donki10 napisał(a):Boję się że za jakiś czas moge zapodziać mój kod , i chciałbym zmienić na taki , który zawsze będe pamiętać :)
Zapisz sobie na radiu kod i wdedy pamietasz zawsze .Taka moja rada ;-)
"...Do przodu wciąż jedź,niech to będzie credo Twe...!"
Avatar użytkownika
fonfel
Forumowicz
 
Posty: 92
Dołączył(a): 23 lipca 2011, o 22:32
Lokalizacja: kraków/niepołomice
Car:
Engine:

Postprzez marc27 » 16 marca 2012, o 19:36

Ja całkiem wyłączyłem żądanie kodu.
Marek
marc27
Forumowicz
 
Posty: 111
Dołączył(a): 24 sierpnia 2009, o 17:20
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Następna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron