[1M] Wzmacniacz

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez barosz » 30 marca 2012, o 07:46

O dziękuje marek_igor, pomogłeś mi bardzo :D

[ Dodano: 2012-03-30, 14:29 ]
a i mam jeszcze jeden problem, podłączyłem to wszystko i chciałem zeby mi sie wzmacniacz wylaczał jak wyciągne kluczyki razem z radiem a on dalej mi swieci i ciagnie prąd jak to zrobić zeby sie wylaczyl po wyciagnieciu kluczykow ze stacyjki ??
barosz
 

Postprzez marek_igor » 30 marca 2012, o 16:56

barosz, jak masz wtyczki cinch, to z nimi masz taki cieniutki kabelek złączony, podpinasz go przy radiu np do wolnego niebieskiego kabla, a drugi koniec przy wzmacniaczu tam gdzie podłącza się zasilanie i masę, to powinienes mieć jeszcze przynajmniej jedno miejsce nazwane chyba REMOTE. Powinno działać. Jak nie masz takiego kabelka z cinchami to musisz sobie dokupić.
"... co zbudowała Alfa to nie samochód, to co Alfa zbudowała to 4 metry sztuki" J. Clarkson
Avatar użytkownika
marek_igor
Sponsor
 
Posty: 2000
Dołączył(a): 29 września 2011, o 06:32
Lokalizacja: Niepołomice
Car: Alfa 166
Engine: 2.4 jtd

Postprzez barosz » 30 marca 2012, o 20:17

marek_igor, o dzięki ;D pomogło wszystko jest tak jak chciałem :D
barosz
 

Prąd pod wzmacniacz

Postprzez Adam93 » 18 września 2013, o 20:56

Witam, mam pytanie zamontowałem wzmacniacz, tyle że nie podłączyłem go jeszcze z prądem. I pytanie skąd wziąć prąd do wzmacniacza? Najlepiej by mi odpowiadało żeby załączał się poprzez włączenie zapłonu, ale na klawisz też może być ;-) ;-) ;-)
Adam93
 

Postprzez Bartosz_n » 18 września 2013, o 21:02

Adam93, może podłącz się pod zasilanie radia ?
Bartosz_n
Forumowicz
 
Posty: 728
Dołączył(a): 13 września 2011, o 16:32
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9.TDI

Postprzez Adam93 » 18 września 2013, o 21:14

Lepiej nie, przy głośnym graniu radio zacznie mi przygasać, musiał bym kabel zasilający puścić grubszy...
Adam93
 

Postprzez Danielek. » 18 września 2013, o 21:14

Adam93, Chodzi ci o zasilanie (+) (-) czy o wzbudzenie wzmacniacza (remote) ?
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez Adam93 » 18 września 2013, o 21:29

O zasilanie :-)
Adam93
 

Postprzez Danielek. » 18 września 2013, o 22:01

(+) musisz pociągnąć do aku natomiast (-) możesz dać np pod śrubę mocującą tylną kanapę. Nie zapomnij o bezpieczniku i właściwym przekroju przewodów ;-)
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Postprzez Adam93 » 18 września 2013, o 22:11

Wiem, bezpiecznik musi być... BTW jaki bezpiecznik? 15A?
Adam93
 

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron