[1M] Wzmacniacz

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Wzmacniacz

Postprzez koras-17 » 30 grudnia 2009, o 22:00

Witam mam pytanie czy w Toledo II były montowane wzmacniacze.Posiadam tolka z 2002r i wydaje mi się że ten sprzęt za dobrze gra jak na moc z samego odtwarzacza.
koras-17
Forumowicz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 14 grudnia 2009, o 20:39
Lokalizacja: Łapy
Car:
Engine:

Postprzez bartek » 30 grudnia 2009, o 22:08

z tego co wiem to nie było, dobrze dobrane głośniki do radia i drzwi które tworzą zamkniętą komorę dla głośników - ot co :-D
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
Avatar użytkownika
bartek
Sponsor
 
Posty: 2115
Dołączył(a): 4 listopada 2008, o 22:12
Lokalizacja: Olsztyn
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez igi84 » 14 stycznia 2010, o 19:19

dokladnie niema zadnego wzmacniacza kolega z pracy szukal zawziecie chcial juz pruc fotele ale powstrzymalem go;p wszyscy w pracy mowili ze zazdroszcza mi takiego brzmienia. Bass ktory sie z nich wydobywa pochodzi z glosnikow z papierowa membrana lecz ich glebia pochodzi z oslony w ktorej ca osadzone tworzy to swojego rodzaju tube ( a raczej Tubke);p poprostu w tolkach jest wszystko ladnie dobrane. obecnie radyjko wymienilem na Alpinke i gra rownie dobrze co oryginal :)
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez airvolf » 14 stycznia 2010, o 19:24

Ja kupiłem z Niemczech Toledo z radiem Becker z wbudowaną nawigacją radio montowane od nowosci w salonie do tego oryginalne seatowskie glośniki całość gra zajebiscie i kazdy sie dziwi ze to wswzystko fabryczne
airvolf
 

Postprzez Power » 14 stycznia 2010, o 19:36

U mnie kumpel jak rozebrał radio fabryczne, choć na kasety mam ale nie zamieniłbym go na żadne, choć myślałem o zamianie go na fabryczne na płytę bo miał koleś na szrocie za 350 zł ale kupiłem transmiter FM z 2GB pamięci i wgrywam sobie na niego co chcę, w razie czego jeszcze pendrive mogę podpiąć i na co komu płyty :-)
A co do radia to jak kumpel elektronik rozebrał to się za głowe złapał...i ten wzmacniacz o którym mówisz kolego koras-17 to masz już w radyjku na każdym z 4'ech kanałów zamontowany. A czemu się za głowe kolega złapał? Oczywiście jak zobaczył jakiego rodzaju i jakiej mocywzmacniacze zamontowane są w tym radyjku :-) Stąd koledzy takie brzmienie w Tolkach :D
*Power* Toledo II 1,9 TDI 110 KM AHF
Power
Sponsor
 
Posty: 67
Dołączył(a): 13 stycznia 2010, o 12:43
Lokalizacja: Tarnów
Car:
Engine:

Postprzez tony » 14 stycznia 2010, o 22:17

airvolf napisał(a):Ja kupiłem z Niemczech Toledo z radiem Becker z wbudowaną nawigacją radio montowane od nowosci w salonie do tego oryginalne seatowskie glośniki całość gra zajebiscie i kazdy sie dziwi ze to wswzystko fabryczne
mam tak samo jak ty :) tylko polskiej mapy brak :/
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2724
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

problem ze wzmacniaczem

Postprzez shiro » 16 lipca 2011, o 06:21

Witam mam pewien problem w tolku siedzą 2 głośniki alpine spg69c3 do tego jest blaupunkt ema 460 no i skrzynka nazwy no name 300 watt . problem w tym ze mogę słuchać do pewnego momentu jak wezmę na radyjko np 32 ( na maksa jest 40) to we wzmacholu zapala się czerwona dioda i wszystko rozłącza . zastanawia mnie czemu tak jest i gdzie szukać problemu za cenne wskazówki dziękuje . a i dodam ze pod kanał 1i2 są te głośniki a pod kanał 3 i 4 skrzynia oczywiście do skrzyni używam 3 a czwarty jest wolny chciałem podłączyć z 3i4 kable do skrzyni to od razu zapala się czerwona dioda w razie co mogę porobić fotki
obecny tolek :)
Avatar użytkownika
shiro
Forumowicz
 
Posty: 36
Dołączył(a): 8 października 2010, o 01:12
Lokalizacja: Bydgoszcz
Car:
Engine:

Postprzez toledziak95 » 16 lipca 2011, o 15:47

Zbyt duża moc głośnika, po prostu robi się "przester" i odłącza wzmacniacz by nie spalić.
Avatar użytkownika
toledziak95
Forumowicz
 
Posty: 401
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 21:25
Lokalizacja: Czeremcha/Białystok
Car:
Engine:

Postprzez shiro » 16 lipca 2011, o 22:44

no fajnie a mozna to jakos ogarnac ?? gdzies czytalem zeby kupic jakis filtr sprawy groszowe lecz nie wiem czy ogolnie bd potrzebny
obecny tolek :)
Avatar użytkownika
shiro
Forumowicz
 
Posty: 36
Dołączył(a): 8 października 2010, o 01:12
Lokalizacja: Bydgoszcz
Car:
Engine:

Postprzez Danielek. » 17 lipca 2011, o 09:12

Filtr nie pomoze bo sluzy zupelnie do czego innego,jak sama nazwa wskazuje niweluje zaklucenia np ktore powstaja przez alternator itp

Sprobuj skrecic troche gain i inne pokretla.
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

Następna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron