[1M] Zmieniarka CD - problemy / pytania

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez Pawcio3city » 30 października 2010, o 06:48

Moja odtwarza wszystkie CD aż miło. Nie przerywa, nawet na wyboistej drodze.
Pawcio3city
Forumowicz
 
Posty: 136
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 10:04
Lokalizacja: Gdańsk
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 30 października 2010, o 21:59

No nie wiem ponagrywam jeszcze raz jakieś nowe płyty i zobaczę jak będzie szwankować to wy.... ją w cholerę i zakupię interfejs zmieniarki :evil: :evil: :evil: :evil:
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4160
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez mucek85 » 30 października 2010, o 23:38

ja mam orginalna zmieniarke i mi nieczyta tylko plytek CD -/+ RW i DVD haha reszta dziala bez problemu :-P
mucek
Avatar użytkownika
mucek85
Forumowicz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 31 stycznia 2010, o 21:25
Lokalizacja: oxford
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 31 października 2010, o 17:41

No to sobie dziś poszedłem do auta z dwiema nagranymi płytami jedną firmy Maxell a drugą Sony i efekt ?? Sony czyta jak marzenie a Maxell nie odczytał :roll: :roll: :roll: Dziwna jest ta zmieniarka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4160
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez Sony » 31 października 2010, o 20:11

Bo płyty Sony to porządna sprawa :D
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6708
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez piotr_192 » 14 listopada 2010, o 21:29

Witam kolegów ja mam problem z moją zmieniarką mianowice raz czyta płyty cd raz nie jedna czyta drugie nie. Poprzedni właściciel podobnierz jej nie używał i podejrzewam że może laser jest brudny ??????

A i jakie plyty czyta zmieniarka to jest clariona zmieniarka czy mp3 będzie czytać czy nie ???
Avatar użytkownika
piotr_192
Forumowicz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 13 listopada 2010, o 22:30
Lokalizacja: Kraków
Car:
Engine:

Postprzez Wyplosz » 16 listopada 2010, o 18:59

piotr_192, podaj model zmieniarki, ale wątpię czy będzie czytać mp3
- Miałeś kiedyś marzenia ??
- Tak miałem zostać kierowcą rajdowym
- I co ?
- I zostałem piratem drogowym :D
Avatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz
 
Posty: 868
Dołączył(a): 11 czerwca 2010, o 12:01
Lokalizacja: Krosno / Rzeszów / Stalowa Wola
Car: TOLEDO 1M
Engine: AGZ

Postprzez mihal85 » 27 listopada 2010, o 23:50

Witam

Mam pytanei w sprawie fabrycznej zmieniarki CD

Kupiłem Seata Toledo i nie ma w nim tej zmieniarki, a radio jest kasetowe. Chciałem najpierw wymienić radio, ale nie chce ingerować w cały panel na desce więc postanowiłem zakupić zmieniarkę a radio zostawić. Nie za bardzo podobają mi się nie fabryczne radia w całym tym słupku, dlatego skoro w schowku jest już pzreznaczone na nią miejsce to czemu nie...

Mam kilka pytań z tym związanych

1. Czy występowały różne wejścia/wyjścia z tego radia na zmieniarkę - czy jest tylko jedno określone i jeden kabel który to łączy?

2. Czy żeby zmeniarka zadziałała z radiem wystarczy ją podłączyć, czy trzeba mieć jakieś kody itp?

3. Czy zmieniarka czyta ngrywane płyty ?

Kolega koti odpowiedział mi już, że czyta nagrywane płyty oraz że wystarczy podłączyć, ale że są wejścia okrągłe i kwadratowe

Tyllo czy zmieniarka jest podłączana tym i tym czy określone modele są np okrągłą a inne kostką i po prostu muszę trafić na dobrą ??

Ogólnie czytałem przed chwilą trochę na ten temat i sie zacząłem zastanawiac nad jakimś radiem z mp3 - tylko martwi mnie jak to będzie wyglądało na panelu - nie fabryczne radio?
mihal85
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 21 listopada 2010, o 20:58
Lokalizacja: Bydgoszcz
Car:
Engine:

Postprzez koti » 27 listopada 2010, o 23:57

mihal85 napisał(a):Tyllo czy zmieniarka jest podłączana tym i tym czy określone modele są np okrągłą a inne kostką i po prostu muszę trafić na dobrą ??

Możesz mieć w zmieniarce okrągłe wejście i musisz mieć kabel z okrągłą końcówką LINK, analogicznie z prostokątną LINK.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez mihal85 » 28 listopada 2010, o 11:45

No ok dzieki - juz wszytsko jasne w takim razie :)

Ale pytanko następne - może ktoś miał juz jakieś złe doświadczenia ;)

Lepiej zamontowac zmieniarkę czy jednak kupić radio jakieś? Jakie są ewentualne minusy tych zmieniarek - czy często się psują itp itd ?
mihal85
Forumowicz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 21 listopada 2010, o 20:58
Lokalizacja: Bydgoszcz
Car:
Engine:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron