[1M] Zmieniarka CD - problemy / pytania

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[1M] Zmieniarka CD - problemy / pytania

Postprzez cineklu » 29 sierpnia 2009, o 18:41

Witam. W moim Toledo 2003r mam radio aura cd + zmieniarka na cd. Problem jest taki że po włożeniu magazynka nic się nie dzieje, nie chce pobrać płyty a żeby wyjąć magazynek przycisk eject nie działa, nie słychać żeby zmieniarka "chodziła". Po wciśnięciu na radiu przycisku zmieniarki wyświetla się przez chwilę komunikat CHARGER i z powrotem przełącza się na radio. Sprawdzałem z tyłu kabel od zmieniarki i wszystko jest podłączone a mimo to nie działa. Proszę o pomoc. :-)
Ostatnio edytowano 12 kwietnia 2012, o 22:33 przez cineklu, łącznie edytowano 1 raz
cineklu
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 29 sierpnia 2009, o 18:08
Lokalizacja: lublin
Car:
Engine:

Postprzez tony » 30 sierpnia 2009, o 08:44

przywitałby się kolega :) :arrow: viewtopic.php?p=20960#20960
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2724
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez cineklu » 30 sierpnia 2009, o 20:34

W tekście nastąpiła pomyłka wyświetla się CHANGER a nie CHARGER :-D
cineklu
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 29 sierpnia 2009, o 18:08
Lokalizacja: lublin
Car:
Engine:

Postprzez WOLF69 » 31 sierpnia 2009, o 16:05

cineklu, ja mialem problemy ze swoją i dalem sobie spokuj. Odtwarzacz MP3 i z głowy :-P :-D Pozdrawiam.
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Postprzez szparagb » 31 sierpnia 2009, o 17:49

Upewnij się, że do zmieniarki dopływa prąd. Sam stwierdziłeś, że nie słychać aby chodziła więc może gdzieś kabel jest uszkodzony. Podłączenie kabli sprawdzałeś tylko przy zmieniarce, sprawdź też przy radiu.
Avatar użytkownika
szparagb
Forumowicz
 
Posty: 170
Dołączył(a): 2 maja 2009, o 19:55
Lokalizacja: Łódź
Car:
Engine:

Postprzez cineklu » 31 sierpnia 2009, o 18:00

Dzięki koledzy za podpowiedzi. Też myślałem o tym żeby sprawdzić czy do zmieniarki dochodzi prąd. A jeśli chodzi o podłączenie do radia to muszę poszukać jak je wyjąć bez większych uszkodzeń :roll:
cineklu
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 29 sierpnia 2009, o 18:08
Lokalizacja: lublin
Car:
Engine:

Postprzez WOLF69 » 31 sierpnia 2009, o 19:12

Pod samym radiem 2 wąskie otwory. Potrzebujesz 2 cienkie w miare twarde blaszki: dł-ok 6cm, szer ok 3 mm. Wsówasz i wyciągasz radio bez problemów. Pozdrawiam
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Postprzez cineklu » 31 sierpnia 2009, o 19:39

Ok dzięki za podpowiedź. Mam nadzieję że to tylko niepodłączony kabel :-D

[ Dodano: 2009-09-07, 10:53 ]
:-D ufff jak ulga po wyjęciu radyjka okazało się, ze to tylko nie podłączona kostka do radia. Teraz zmienarka śmiga bez problemu.
cineklu
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 29 sierpnia 2009, o 18:08
Lokalizacja: lublin
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 29 października 2010, o 20:37

Mam pytanie do ludzi co mają oryginalne zmieniarki. Czy macie też tak że jakiś rodzaj płyt nagranych wam zmieniarka nie czyta ??

Moja zmieniarka wróciła z naprawy i co się okazało??


Nie czyta mi niektórych oryginalnych płyt oraz nagranych zwłaszcza jak są od spodu niebieskie :shock: :shock: :shock:

O co może w tym chodzić ??
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez WOLF69 » 29 października 2010, o 21:16

U mnie oprucz DVD szło wszystko (R+,R-,RW) a niebieskie tez jakies tam były :-D
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron